Γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κόλαση το τυρί που θα ρέει

Θα πάθεις εγκεφαλικό με αυτή την συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Κόλαση το τυρί που θα ρέει

Τα πιο αφράτα και πιο μαμαδίστικα μπιφτέκια γεμιστά είναι αυτά που θα μας δείξει πως να φτιάχνουμε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι γεμιστά με τυρί που θα ρέει από μέσα τους στο τηγάνι και ο δε πουρές που τα συνοδεύει, είναι απλός, πεντανόστιμος και... κόλαση!

Η συνταγή είναι από το argiro.gr και παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε για να τα φτιάξετε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 4 γεμάτες κ.σ. βρώμη ή 1 φλ. τρίμματα ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 150 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • λίγο νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον χωριάτικο πουρέ

  • πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για τα γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά για να κάνουμε τα μπιφτέκια γεμιστά με τυρί. Αν χρειάζεται λίγο επιπλέον βρώμη ή ψίχουλα ώστε να πλάθεται προσθέστε κατά βούληση. Προαιρετικά, αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο το μείγμα του κιμά, το λιγότερο για 30 λεπτά.
  • Παίρνουμε 100 γρ. κιμά σε μπάλα. Κάνουμε λακκούβα και γεμίζουμε με τυρί αρεσκείας μας. Κλείνουμε τις ενώσεις και πατάμε να γίνει πλακέ.
  • Αφού τα πλάσουμε όλα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια 2-3′ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών και προαιρετικά προσθέτουμε ένα φρέσκο ζωμό, λίγο πιπέρι και χυμό λεμόνι. Βάζουμε καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5′ από κάθε πλευρά.

Για τον χωριάτικο πουρέ

  • Βράζουμε πατάτες κομμένες στη μέση μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε το νερό.
  • Τις βάζουμε σε μπολ.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και απλά τις λιώνουμε με πιρούνι. Αν θέλουμε πιο αραιή μορφή πουρέ κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν και το προσθέτουμε.

Κι αν φοβάσαι πως θα σου βγουν τούβλο αυτά είναι τα μυστικά για να τα κάνεις αφράτα! Δες τα εδώ!

Νηστίσιμα μπιφτέκια με κάρυ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το μυστικό για να βγουν αφράτα

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με κάρυ, πεντανόστιμα, χορταστικά, υγιεινά και αφράτα από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ποιο το μυστικό της;

Κατάλληλα και για vegan διατροφή. Την γευστική αυτή συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω θα βρείτε τόσο τα υλικά όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τα πετύχετε!

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 4 πατάτες κομμένες στα 4
  • 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κ.γλ. κάρυ
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Για τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών, βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.
  • Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.
  • Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.

Αν θες ακόμα μια νηστίσιμη συνταγή δες εδώ πως να φτιάξεις μύδια σαγανάκι!