Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τρομερές τυροκροκέτες με κανταΐφι και μαρμελάδα ντομάτας από τον Γιώργο Τσούλη

Απίστευτος καλοκαιρινός μεζές

Τρομερές τυροκροκέτες με κανταΐφι και μαρμελάδα ντομάτας από τον Γιώργο Τσούλη
ΑΛΜΥΡΕΣ 16.07.2020 14:09
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Ο πιο τρομερός καλοκαιρινός μεζές είναι αυτή η συνταγή του Γιώργου Τσούλη! Φτιάξε κι εσύ εύκολα και γρήγορα τυροκροκέτες με κανταΐφι και μαρμελάδα ντομάτας!

Είναι ότι πιο τέλειο μαζί με ουζάκι!

ΥΛΙΚΑ

  • 220 γρ. τυρί gouda, τριμμένη
  • 220 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. κανταΐφι, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 αυγό, medium + 3 extra, για το πανάρισμα
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • Chutney ντομάτας, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προσθέτουμε τα τυριά, τη φριγανιά, το δυόσμο, την πάπρικα, το ένα αυγό και τα ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και σε ένα άλλο το κανταΐφι.
  • Έπειτα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Παράλληλα, πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. περίπου, τα βουτάμε πρώτα στο πιάτο με τα αυγά, στη συνέχεια στο κανταΐφι, κατόπιν πάλι στα αυγά και τέλος στο κανταΐφι και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμες οι κροκέτες, τις μεταφέρουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε ζεστές τις τυροκροκέτες με την chutney ντομάτας.

Και για γλυκό μετά μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτή την καλοκαιρινό καρυδόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κορυφαία συνταγή για Καγιανά με σάλτσα ντομάτας από τον Γιώργο Τσούλη

Εύκολες συνταγές από τον Γιώργο Τσούλη για το καλοκαίρι

ΥΛΙΚΑ

  • 5 μέτρια αυγά
  • 6 ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπέρια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • ¼ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • Θρυμματισμένη φέτα
  • Ρίγανη
  • Φρυγανισμένο ψωμί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις ντομάτες. Κρατάμε 2 στην άκρη και πολτοποιούμε τις υπόλοιπες 4 στο multi. Αδειάζουμε το μείγμα ντομάτας σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και τις μεταφέρουμε στο multi μαζί με τις 2 ντομάτες που κρατήσαμε. Πολτοποιούμε τις ντομάτες με τις πιπεριές και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ.
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις ντομάτες και τις πιπεριές, το κύμινο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
  • Αποσύρουμε τον καγιανά από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κολοκυθόπιτα διαίτης με τραχανά από τον Γιώργο Τσούλη - Δεν υπάρχει αυτή η συνταγή

Μοναδικό γαλακτομπούρεκο από το Γιώργο Τσούλη - Θα μυρίσει το σπίτι σοκολάτα και κανέλα

Share