Ζουμερή 5' πίτσα με αυγό, μπέικον και κόκκινη σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα πάθεις την πλάκα σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζουμερή 5' πίτσα με αυγό, μπέικον και κόκκινη σάλτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αυτή η πανεύκολη και 5' πίτσα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα γίνει το αγαπημένο σου κολατσιό! Έχει πιπεράτη κόκκινη σάλτσα, αυγό, μπέικον και λίγα ακόμα υλικά!

Αν ψάχνεις ένα γρήγορο και πολύ γευστικό φαγητό για τα βράδια του καλοκαιριού που θα πεινάς αλλά δεν θέλεις να χωθείς για πολύ ώρα στην κουζίνα, αυτή θα είναι η τέλεια λύση στο πρόβλημά σου.

Υλικά Συνταγής

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 1 φλ. πικάντικη σάλτσα ντομάτας (ή βασική)
  • 150 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την πίτσα με μπέικον και αυγό, ανοίγοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα.
  • Τη στρώνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ. Πασπαλίζουμε με τα τυριά. Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα. Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.

Κι αν θες εξίσου κάτι εύκολο αλλά σε γλυκό, δοκίμασε τώρα αυτή την πίτα σοκολάτας της Αργυρώς!

Ζουμερά καφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Είναι φανταστικά

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνταγές με σάλτσα ντομάτας

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. σπαγγετίνι
  • 500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φέτες σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την πλούσια σάλτσα ντομάτας

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
  • 1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλ θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα για τα κοκκινιστά κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄. Βάζουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄.
  • Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄. Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε λεκανίτσα. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
  • Πλάθουμε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄. Προσθέτουμε και όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε τυρί.