Η πιο νόστιμη τυρόπιτα για το lockdown - Με 6 μόνο υλικά

Γρήγορη και πεντανόστιμητ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η πιο νόστιμη τυρόπιτα για το lockdown - Με 6 μόνο υλικά

Το lockdown μας χτύπησε την πόρτα κι εμείς έχουμε να σου προτείνουμε αυτή την θεσπέσια και πανεύκολη συνταγή τυρόπιτας! Θέλει μόνο 6 υλικά και ελάχιστο χρόνο!

Όλοι την προηγούμενη φορά που κλειστήκαμε στα σπίτια μας εξασκηθήκαμε στην τέχνη της μαγειρικής. Αυτή την φορά όμως, θα το πάμε σε άλλο επίπεδο!

Πως να φτιάξεις κι εσύ αυτή τη νόστιμη τυρόπιτα

Υλικά για 1 μεγάλο ταψί κουζίνας

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 600 γρ τυρί φέτα (πρόβειο)
  • Μισό κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 3 αυγά
  • 1 κουτάκι αναψυκτικό σόδα (χωρίς ζάχαρη)
  • Μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα και καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε το ταψί καλά με μαργαρίνη
  • Ετοιμάζουμε τρίβουμε τα τυριά σε χοντρά τρίμματα σ ένα σκεύος
  • Σ άλλο βάζουμε τη μαργαρίνη με το καλαμποκέλαιο.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδώνουμε το πρώτο φύλλο με πινέλο.
  • Επάνω τοποθετούμε το δεύτερο (κανονίζουμε να ναι ίσα) και λαδώνουμε επίσης.
  • Σκορπάμε μπόλικο τρίμα ' τα τυριά σ όλη την επιφάνεια !
  • Με τα δύο μας χέρια σέρνουμε από πάνω και κλείνουμε σαν πιέτες το φύλλο !
  • Το τοποθετούμε στο ταψί κάθετα στο ταψί.
  • Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα
  • 2 φύλλα λαδωμένα μαζί, γέμιση δίπλωμα σε πιέτα και τοποθετούμε δίπλα κολλητά στο ταψί.
  • Όταν τελειώσουμε χτυπάμε 3 αυγά καλά και προσθέτουμε το αναψυκτικό σόδα
  • Θ αρχίσει να αφρίζει φουσκώνει!
  • Τότε περιχύνουμε επάνω την πίτα
  • Κανονίζουμε να πάει παντού !
  • Κουνάμε λίγο το ταψί και ψήνουμε σε χαμηλό έως μέτριο φούρνο περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά!

Κι αν θες κάτι σε γλυκό δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την πίτσα σοκολάτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Θεϊκή τυρόπιτα Περέκ με λιωμένη φέτα και χωριάτικο φύλλο

εύκολες συνταγές τυρόπιτας για lockdown

Μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες τυρόπιτες με τραγανό χωριάτικο φύλλο και γέμιση με φέτα που λιώνει και ξεμυαλίζει! Μια θεϊκή συνταγή

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει τον τρόπο παρακάτω!

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμ. φέτα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Για την τυρόπιτα περέκ στο τηγάνι, ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο του τηγανιού. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε για 10′ στους 160 βαθμούς C να στεγνώσουν.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό. Ξεκινάεμ και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι, φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα φέτας.
  • Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
  • Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν. Αναποδογυριζουμε να στεγνώσουν κι απο την αλλη πλευρά.