Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Πρέπει να το μαγειρέψετε!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Σε περίπτωση που ψάχνετε να βρείτε τι θα μαγειρέψετε χωρίς ωστόσο η κουζίνα να σας "φάει" αρκετό χρόνο από την διάθεσή σας, τότε σας έχουμε την πιο ιδανική λύση. Πιο συγκεκριμένα, βρήκαμε την πιο γευστική συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο. Μπορείτε επίσης να δείτε εδώ την συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκότα.

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. τυρί φέτα
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼-½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1-1½ κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα τυχόν πολλά υγρά για 10 λ.
  • Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ.βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά, λίγο τη φορά, αναδεύοντας με σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη. Όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).
  • Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε κυβάκια και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

Σουφλέ τυρόπιτας με γάλα και αυγά - Έτοιμο σε 10 λεπτά

Μπορεί ένα να είναι το μαγαζί στην Αθήνα που θα βρείτε τις καλύτερες τυρόπιτες ever (δείτε το εδώ) αλλά... το να την φτιάχνεις μόνη σου έχει άλλη χάρη!

Επειδή γνωρίζουμε πως χρόνος δεν υπάρχει αρκετός μέσα στην ημέρα, η παρακάτω συνταγή θα σας λύσει τα χέρια καθώς σε 10 λεπτά όλα θα είναι έτοιμα!

  • 500 γρ φύλλο κρούστας(12-13 φύλλα)
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 300 γρ γάλα
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το ράντισμα

  • 100 γρ νερό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι
  • Ταψάκι 25χ35 εκ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε και σπάμε με ένα πιρούνι το τυρί φέτα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε τα 2 μεσαία αυγά και το μπέικεν πάουντερ.
  • Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.
  • Βγάζουμε από την συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη τα φύλλα κρούστας.
  • Σε ένα ταψάκι 35χ25 εκ. λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο και βάζουμε το πρώτο φύλλο.
  • Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε σταυρωτά το δεύτερο φύλλο(στον πάτο θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα).
  • Ραντίζουμε και συνεχίζουμε με το τρίτο φύλλο.
  • Σουρώνουμε το τρίτο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σε οριζόντια θέση.
  • Σουρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 7 φύλλα βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Γυρνάμε τα εξωτερικά φύλλα προς τα μέσα και τα βρέχουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε στην άκρη 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
  • Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα και την βάζουμε πάνω στα σουρωμένα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού το υλικό.
  • Βάζουμε όλο το μείγμα σε όλα τα σουρωμένα φύλλα σε δόσεις κάθε φορά με την βοήθεια της κουτάλας.
  • Ανασηκώνουμε ελαφρώς το ταψάκι για να πάει το μείγμα και στις γωνίες.
  • Βάζουμε από πάνω το πρώτο φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη από τα 3 φύλλα και στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο από πάνω γυρνώντας το στις γωνίες προς τα μέσα.
  • Ραντίζουμε πολύ καλά και στο κέντρο αλλά και στις γωνίες.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα 2 φύλλα.
  • Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο και ρίχνουμε όλο το υγρό που περίσσεψε από το ράντισμα μέσα στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.
  • Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα η τυρόπιτα σουφλέ είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!