Σαν της ταβέρνας: Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι που λιώνει στο στόμα

Θα τα έχεις έτοιμα σε 30 λεπτά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σαν της ταβέρνας: Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι που λιώνει στο στόμα

Μπιφτέκια: Αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους! Πάντα, όταν πάμε με οικογένεια ή φίλους σε κάποια ταβέρνα κάποιος, έστω κι ένας από την παρέα θα παραγγείλει μπιφτέκια κι αν δεν το θέλει κάποιος για κυρίως, σίγουρα θα υπάρχει για την μέση ένα πιάτο!

Είναι ένα φαγητό που δημιουργεί μόνο ευχάριστες αναμνήσεις στον ουρανίσκο μας και ο Πέτρος Συρίγος μας δείχνει πως να το κάνουμε σωστά και να ξετρελάνουμε τους δικούς μας ανθρώπους!

Πως να φτιάξεις τα γεμιστά μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμά μόσχου
  • 200 γρ ενδομυϊκό λίπος
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι
  • 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.τ.σ φρυγανιά από αποξηραμένο ψωμί του τοστ στον τρίφτη
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • Ασπράδι από ένα αυγό
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 360 γρ κασέρι για την γέμιση

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πολύ καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει το μπιφτέκι μας αφράτο.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ.
  • Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Κόβουμε το κασέρι σε 3 κομμάτια (130 γρ το καθένα).
  • Ενώνουμε δυο μαζί και βάζουμε στο κέντρο τους το Κασέρι.
  • Στο μείγμα δεν βάζουμε καθόλου αλάτι.
  • Θα αλατίσουμε και από τις δυο μεριές πριν το βάλουμε στη σχάρα.
  • Καλά θα είναι να τα ψήσουμε από την κάθε πλευρά για 3 λεπτά και μετά να τα γυρίσουμε σταυρώνοντας τις γραμμές της σχάρας.
  • Όπως είναι ζεστά τα πασαλείβουμε με φρέσκο βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και φυσικά τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Μπορείς να το συνοδεύσεις με πατάτες φούρνου «μεθυσμένες» (δες την συνταγή εδώ)

10 μυστικά για τέλεια μπιφτέκια

συνταγή για μπιφτέκια γεμιστά

Θέλετε να φτιάξετε τα πιο τέλεια μπιφτέκια; Με αυτά τα 10 μυστικά της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα τα καταφέρετε! Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να βάλετε κολοκύθι!

  • Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λιγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.
  • Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.
  • Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.
  • Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.
  • Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.
  • Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά της επιλογής μας. Ανάλογα με το τι μας αρέσει και προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μπιφτέκι μας ψιλοτριμμένο καρότο, ψιλοτριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο ή αλεσμένο μανιτάρι.
  • Όλα αυτά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στα μπιφτέκια μας καθώς και υγρασία που είναι απαραίτητη για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου με μπιφτέκια με λαχανικά και θα ξετρελαθείτε.
  • Προσοχή στον χειρισμό του ήδη κατεψυγμένου κιμά. Όταν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο κιμά για τα μπιφτέκια τότε πρέπει , όταν ζυμωθεί ο κιμάς να μαγειρευτεί και να φαγωθεί. Απαγορεύεται να ξαναμπεί το ζυμωμένο μπιφτέκι απο τον κατεψυγμένο κιμά στην κατάψυξη.
  • Τον φρέσκο κιμά μπορείτε να τον καταψύξετε. Ζυμώστε τα μπιφτέκια με τον φρέσκο κιμά και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.
  • Απολαύστε τα μπιφτέκια αμέσως μετά το ψήσιμο. Όσο είναι ζεστά ακόμα από το φούρνο τα μπιφτέκια είναι μαγικά. Ζεστά, ζουμερά και αφράτα. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν και χάνουν τη μαγεία τους.

Argiro.gr