Φτιάξτε το απόλυτο κέικ Nutella "κόλαση" με μόλις δύο υλικά!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Φτιάξτε το απόλυτο κέικ Nutella

Τώρα μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε το απόλυτο κέικ με Nutella. Μία σοκολατένια "κόλαση" με μόλις δύο υλικά. Η πιο απλή συνταγή για όλες τις "τεμπέλες".

Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
-Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός στην υψηλή ταχύτητα για 6 λεπτά.
-Ρίχνουμε τη Nutella σε ένα μπολ και τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει.
-Έπειτα ρίχνουμε το 1/3 από τα αυγά στο μπολ με τη Nutella και ανακατεύουμε καλά.
-Ρίχνουμε ακόμα 1/3, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε και το τελευταίο 1/3.
-Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί που προηγουμένως έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
-Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Προφιτερόλ με λίγα υλικά! Αφράτα σου και πολύ σοκολάτα!

Προφιτερόλ με λίγα υλικά! Αφράτα σου και πολύ σοκολάτα! Μια συνταγή σκέτη κόλαση!

Το 1963 προβλήθηκε η ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» κι ενώ η Αλίκη Βουγιουκλάκη χόρευε με τις συμμαθητριές της ασταμάτητα τουίστ, ο Γιώργος Κωνσταντίνου έμελλε να αφήσει ιστορία με την ατάκα «Δε θέλω να το μάθω θέλω να το φάω» μιλώντας για το σπέσιαλ γλύκισμα εκείνης της εποχής, το προφιτερόλ!

Και μπορεί τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά να μην περιέχουν ίχνος σοκολάτας όμως το προφιτερόλ ήδη τη δεκαετία του 1960 ήταν αλλά και μέχρι σήμερα είναι ένα από τα πιο λατρεμένα γλυκά!

Φάε χωρίς τύψεις! Brownies με 37 θερμίδες! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Προφιτερόλ με λίγα υλικά! Αφράτα σου και πολύ σοκολάτα!

Η δεκαετία του 1960 έφερε δειλά-δειλά τεράστιες εξελίξεις ιδιαίτερα από το 1964 και μετά! Μια δεκαετία που η ελευθερία, ο έρωτας, η μόδα, οι περσόνες, η τεχνολογία, η καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου, η αστικοποίηση, η μουσική, η τέχνη, οι χίπις και το «κέντρο» του κόσμου, το Λονδίνο φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Μια δεκαετία που άφησε τεράστια κληρονομιά και φυσικά γνωρίζω μόνο από καταγραφές, ταινίες, μουσική, μόδα, δημοσιεύματα.

Αλήθεια όμως, τί συνέβαινε στη μαγειρική το 1960, τί μαγείρευε η Ελληνίδα νοικοκυρά, τί σερβίρονταν στα ζαχαροπλαστεία και εντέλει ποιες ήταν οι τάσεις της εποχής;

Σε μια κουβέντα που είχα με το γλυκύτατο 80 χρονο κύριο Σπύρο, που υπήρξε κινηματογραφιστής το 1960, μου είπε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και πως το 1960 τα ζαχαροπλαστεία είχαν «όλα τα καλά» και σπέσιαλ προφιτερόλ , αρκεί να είχες λεφτά να τα αγοράσεις αλλιώς αγόραζες σάμαλι, τουλούμπα και κοκ στο σινεμά και στους πλανόδιους.

Κι ενώ στη άλλη πλευρά του πλανήτη η Julia Child γνώριζε στους Αμερικάνους τη Γαλλική Κουζίνα με το περίφημο βιβλίο μαγειρικής «Mastering the Art of French Cooking» ο δικός μας Σιφνιός Νικόλαος Τσελεμεντές μας είχε κληρονομήσει κιόλας από το 1938 το σπουδαιότερο βιβλίο μαγειρικής τον Τσελεμεντέ, τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία!

Οι γαλλικές επιρροές στην μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική είναι γεγονός σε όλη την υφήλιο και η τάση της θα εξοκολουθήσει γι΄αρκετές δεκαετίες.

Τα ψυγεία και οι ηλεκτικές κουζίνες μπαίνουν στα νοικοκυριά και οι γυναίκες αγοράζουν μετά μανίας περιοδικά αλλά και τη διαχρονική Χρύσα Παραδείση έφερε αέρα ανανέωσης, πιάνοντας το σφυγμό της εποχής, στη μαγειρική και τα βιβλία της αποτελούσαν προίκα για τις νεαρές, μέλλουσες νοικοκυρές.

Η Χ. Παραδείση ήταν το πρόσωπο της εποχής, τα βιβλία της γίνονταν ανάρπαστα είχε τη μοναδική ικανότητα να φέρνει μεν «τάσεις» αλλά να κρατά ζωντανή την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα.

Υπήρξε όμως και συνεργάτιδα του καινοτόμου για την εποχή «Βιτάμ» που μετρούσε περίπου 2 δεκαετίες ζωής και να που μέχρι και σήμερα φτάσαμε να γιορτάζουμε τα 70 χρόνια ΒΙΤΑΜ στην κουζίνα μας, το τραπέζι μας, στις γιορτινές περιστάσεις!

Γι΄αυτά τα 70 χρόνια του ΒΙΤΑΜ διάλεξα να το γιορτάσω με σπιτικό προφιτερόλ σερβιρισμένο στη vintage φοντανιέρα της γιαγιάς μου!

Αφράτα σου, κρέμα ζαχαροπλαστικής και πολύ-πολύ σοκολάτα, φτιάχνεται πιο εύκολα απ΄οτι φαντάζεσαι!

Σαν αυτό που έτρωγα παιδί στο μικρό παντοπωλείο της γειτονιάς μου, μαζί με το τεράστιο κοκ, μια φανταστική νουγκατίνα και την τέλεια σεράνο με το ψεύτικο κερασάκι. Τόσο διαχρονικά γλυκά που ακόμη και τη δεκαετία του 1980 γίνονταν ανάρπαστα… μή σου πω μέχρι και σήμερα!