Γρήγορο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 3 υλικά

Απίστευτο! Για μικρούς και μεγάλους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και 3 υλικά

Ένα σούπερ γλυκό ψυγείου για μικρούς και μεγάλους! Μπορείς να το έχεις έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά και χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά συν το ζαχαρούχο γάλα!

Μια υπέροχη συνταγή σας προτείνει και σήμερα το Youweekly.gr! Αν σας έχουν πιάσει λιγούρες και δεν θέλετε να βγείτε έξω να αγοράσετε κάτι από το περίπτερο ετοιμάστε αυτό το γλυκό στο πι και φι.

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (με όλα τα λιπαρά)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 μικρό πακέτο μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, προσθέτοντας έπειτα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει και όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε ατομικά μπολάκια στρώνοντας στη βάση τους λίγο τριμμένο μπισκότο.
  • Βάζετε από πάνω το μείγμα του γλυκού και πασπαλίζετε με άλλη μία κουταλιά της σούπας μπισκότο.

Επίσης, για σένα που νηστεύεις έχουμε αυτή την συγκλονιστική συνταγή για σαραγλί! Δες την εδώ!

Γρήγορο γλυκό ψυγείου με γάλα και κακάο

Ήρθαν απρόσμενα επισκέπτες στο σπίτι και το μόνο που έχεις στο ψυγείο σου είναι γάλα και κακάο; Φτιάξε αυτό το γρήγορο γλυκό και θα πάθουν πλάκα σίγουρα!

Θα σε ρωτάνε την συνταγή αλλά... μην την αποκαλύψεις! Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορείς δεις τα απαραίτητα υλικά αλλά και τα βήματα παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 βάζα βύσσινο (680 γρ)
  • 30 γρ κακάο
  • 3 κουταλιές γάλα

Κρέμα

  • 1 λίτρo γάλα
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Ζελέ

  • 500 ml χυμό από το βύσσινο
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνη
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  • Στην μισή ζύμη βάζουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
    Σε φόρμα 28×20 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή ζύμη και από πάνω της την σκούρα.
  • Βάζουμε με την σειρά τα βύσσινα και τα πατάμε ελαφρώς να μπουν στην ζύμη.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο).
  • Όταν το γλυκό κρυώσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
  • Βάζουμε να βράσουν την ζάχαρη και τον χυμό από τα βύσσινα.
  • Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
  • Πάνω από την κρύα και σφιχτή κρέμα βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη απλώνουμε πάνω από το ζελέ.

Δείτε εδώ, επίσης, και μια συνταγή για νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!