Είναι σκέτη απόλαυση αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα γάλακτος

Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Είναι σκέτη απόλαυση αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα γάλακτος

Είναι σκέτη απόλαυση αυτή η συνταγή για πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου, με σοκολάτα γάλακτος, γάλα και μπισκότα. Είναι ειδικά για τους λάτρης της σοκολάτας, που δεν μπορούν να της αντισταθούν. Ενώ θα την λατρέψουν τα παιδιά.

Πάμε ωστόσο, να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση, αυτού του γλυκού. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι στο ταψί.

Υλικά

  • 1.200 ml γάλα
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ κακάο
  • 150 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 ml γάλα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και το κακάο σε μία κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες. Το σερβίρουμε όταν σταθεροποιηθεί. Αν θέλουμε το στολίζουμε με σαντιγί, κακάο και κάποιο μπισκότο. Έτοιμο! Καλή επιτυχία!

Ωστόσο, φτιάξτε και την συνταγή για φανταστική λαμπροκουλούρα τσουρέκι με πραλίνα σοκολάτας και πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Στολίστε την με κόκκινα αυγά και σερβίρετέ την παραδοσιακά στο τραπέζι της Ανάστασης.

Σκέτη απόλαυση είναι και το γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού - «Βόμβα» γεύσεων

Σαν «βόμβα» θα σκάσουν στο στόμα σου οι απίστευτες γεύσεις αυτού του μοναδικού γλυκού ψυγείου. Ειδικά αν είσαι λάτρης της σοκολάτας θα πάθεις την... πλάκα σου. Μπορεί να θέλει αρκετή προετοιμασία, ωστόσο, αξίζει τον κόπο να το φτιάξεις.

Αν βέβαια εσείς νηστεύετε, μπορείτε να το φτιάξετε για τα παιδάκια σας, τα οποία θα ξετρελαθούν. Είναι μια μοναδική συνταγή του Στέλιου Παρλιαρού.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225γρ.)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (σοκολατένιο άλειμμα τύπου μερέντα ή νουτέλα)
  • 4 αυγά
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  • Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεω, που έχουμε πρώτα καλύψει με μεμβράνη.
  • Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο.
  • Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα.
  • Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

ΠΗΓΗ: steliosparliaros.gr