Γλυκό ψυγείου με κρέμα μιλφέιγ και λιωμένη σοκολάτα - Θα σου τρέχουν τα σάλια

Θα σας ξετρελάνει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκό ψυγείου με κρέμα μιλφέιγ και λιωμένη σοκολάτα - Θα σου τρέχουν τα σάλια

Γλυκό ψυγείου με κρέμα μιλφέιγ και λιωμένη σοκολάτα. Θα σου τρέχουν τα σάλια. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Θα το φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα σας "φύγουν" οι λιγούρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Για την βάση:

  • 9 φέτες τσουρέκι
  • Για την κρέμα πατισερί:
  • 1 λίτρο γάλα (+400 ml ακόμα)
  • 6 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ κρέμα βανίλιας σέ σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για γαρνίρισμα:

  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 60 γρ λιωμένη κουβερτούρα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί 20×30 στρώνουμε κομμένο τσουρέκι σέ φέτες
  • Σέ μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο γάλα να βράσει
  • Στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη 160 γρ ζάχαρη κρυσταλλική μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Σέ ένα μπολ βάζουμε το γάλα (400 ml), την κρέμα βανίλιας σέ σκόνη και το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη
  • Μόλις πάρει βρασί το γάλα ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, θα μας πάρει γύρω στα 4-5 λεπτά, παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (40γρ) και με το που είναι έτοιμη ή κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και στην ζεστή κρέμα προσθέτουμε την μαρέγκα αναδιπλώνοντας σιγά σιγά
  • Βάζουμε την κρέμα πατισερί πάνω από το τσουρέκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε 375 μλ φυτική κρέμα γάλακτος και στρώνουμε πάνω από την κρέμα,
  • 125 μλ κρέμα γάλακτος ζεστάνουμε είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σέ ένα κατσαρολάκι και μόλις πάει να πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω από τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε πάνω από την σαντιγί.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρουμε με ζεστή λιωμένη κουβερτούρα .....Καλή απόλαυση

Πρέπει οπωσδήποτε να της ρίξεις μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή όπως και στο απόλυτο cheescake με μερέντα

Αν δεν θέλετε γλυκό ψυγείο με κρέμα μιλφέιγ δοκιμάστε με καραμέλα

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα που "λιώνει" στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Θα το φτιάξετε, εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα σας "φύγουν" οι λιγούρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα

Υλικά

  • 600 γραμμάρια κρέμα τυριού (3 πακέτα)
  • 600 γραμμάρια ζαχαρούχο καραμελωμένο (2 κονσερβες)
  • 4 πακετα μπισκότα πτιμπερ με κακάο
  • Λιγο γάλα για το βούτημα των μπισκότων
  • 1-2 φάκελοι σαντιγί στιγμής

Γλυκό ψυγείου καραμέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα τυριού με το μίξερ να γίνει αλοιφή και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο..τα χτυπάμε πολύ καλά και είναι έτοιμη η κρέμα μας..
  • Σε ένα ταπερ μεγάλο και φαρδύ ή ταψί μεσαίου μεγέθους αρχίζουμε να βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και να φτιάχνουμε έτσι την πρώτη στρώση στο ταπερ.(3 στρώσεις μπισκότα βγαίνουν σε ένα μεγάλο ταπερ). ρίχνουμε από πάνω λίγη ποσότητα από την κρέμα μας να απλωθεί σε όλα τα μπισκότα... συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η κρέμα και το τελευταίο πάτωμα να είναι μπισκότα.
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε την σαντιγί 1 σακουλάκι ή 2 ανάλογα πόσο σας αρέσει η σαντιγί και σπάμε 4 μπισκότα μέσα στη σαντιγί τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στη στρώση με τα μπισκότα.... και το γλυκό μας είναι έτοιμο.!!!
  • Θέλει να κάτσει στο ψυγείο ένα 2ωρο