Γλυκό ψυγείου... κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με σοκολάτα και μπισκότα

Για απόλαυση χωρίς τελειωμό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γλυκό ψυγείου... κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με σοκολάτα και μπισκότα

Είναι σκέτη... κόλαση το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μερικά από τα υλικά που το κάνουν πεντανόστιμο, είναι η σοκολάτα, τα μπισκότα και η κρέμα βανίλια.

Την συνταγή βρήκαμε στο site της αγαπημένης μαγείρισσας.

Αυτά είναι τα υλικά της συνταγής για το γλυκό ψυγείου

Για τη βάση

  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 8 κσ. κακάο (160 γραμ.)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης (225 γραμ)
  • 2-4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη (220 γραμ.)
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες (160 γραμ.)
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή ψιλοκομμένη

Για το στήσιμο του γλυκού

  • 4 κ.σ. γάλα κρύο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • μπόλικη τρούφα σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
  • Προαιρετικά σαντιγί


Η εκτέλεση του γλυκού ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια-σοκολάτα

  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
  • Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Φτιάχνουμε το μωσαϊκό για βάση

  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζουμε το μωσαϊκό απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.
  • Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια. Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.
  • Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Αν θέλετε αλμυρό, φτιάξτε σαλάτα με πορτοκάλι και μανούρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που έχει ελάχιστες θερμίδες.

Σκέτη κόλαση είναι και το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τα κεράσια

Ονειρικό και άκρως δροσερό είναι αυτό το γλυκό ψυγείου με κύριο υλικό τα κεράσια. Είναι πολύ ελαφρύ, χωρίς ζάχαρη, αλλά και χωρίς... τύψεις. Θα είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά και τη συνταγή θα τη βρεις στο site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 10 μερίδες για να την απολαύσετε με την οικογένεια σας ή και φίλους.

Υλικά Συνταγής - Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μέλι

Για τη γέμιση

  • 750 γραμ. μασκαρπόνε
  • 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
  • 100 γραμ. στέβια

Για το γαρνίρισμα

  • φύλλα μέντας
  • 300 γραμ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα)
  • λίγη στέβια

Εκτέλεση

  • Για το cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη, θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ. Προσθέτουμε τη στέβια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια. Το παγώνουμε για 2 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε, λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την στέβια.
  • Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας. Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων.

Αν ωστόσο, δεν είσαι λάτρης των φρούτων σου έχουμε και ένα απίστευτο γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα. Στο στόμα σκάνε σαν... «βόμβα» οι γεύσεις του. Δείτε την συνταγή εδώ.