Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Απολαυστικό γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με πτι μπερ και γκοφρέτα

Για τους λάτρεις της σοκολάτας

Απολαυστικό γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με πτι μπερ και γκοφρέτα
ΓΛΥΚΕΣ 06.06.2020 07:48
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γκοφρέτα, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Είναι μια απολαυστική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής για το απολαυστικό γλυκό ψυγείου

Για την κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
  • 200 γραμ. μαργαρίνη
  • 200 γραμ. σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
  • 200 γραμ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γλυκό

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
  • 2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ λικέρ κρέμα ή σοκολάτα
  • Για την επικάλυψη
  • τριμμένη γκοφρέτα
  • τρούφα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γκοφρέτα, φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού πήξει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά. Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε τη γκοφρέτα. Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα. Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να κρυώσει τελείως.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου προτείνει και το πιο κολασμένο και γρήγορο γλυκό ψυγείου για το καλοκαίρι! Το μόνο που χρειάζεται σίγουρα να πάρεις είναι κόκκινα βατόμουρα και λευκή σοκολάτα!

Γλυκό ψυγείου με φράουλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Για εκείνους που δεν τους αρέσουν τα πτι μπερ και οι γκοφρέτα

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γλυκό ψυγείου

Tres leches cake: Αυτό είναι το πιο διάσημο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φράουλες από την κεντρική και νότια Αμερική που αγαπιέται πολύ από τους Ισπανόφωνους όλου του κόσμου και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει την συνταγή.

Στην ουσία tres leches σημαίνει τρία γάλατα, τα οποία αποτελούν το πλούσιο σιρόπι του κέικ. Εντυπωσιακό ιδιαίτερο και σιροπιαστό λευκό κέικ με φράουλες που θα σας πάρει το μυαλό.

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι

  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 125 γραμ. Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μικρο λεμόνι (ακέρωτο)

Για το σιρόπι

  • 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ.)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light

Για το γαρνίρισμα

  • 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμ. μικρές φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
  • λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση για το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγοτ

  • Το tres leches cake, αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες και ιδιαίτερο σιρόπι, όσο πιο πολύ μείνει στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο θα γίνει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 34χ22 εκατ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 2-3΄μέχρι να γίνουν κρέμα. Ένα- ένα προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ κάθε φορά ώστε να πίνει το μείγμα κάθε αυγό που προσθέτουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ χειρός και λίγο-λίγο σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με ο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 30΄στη μεσαία σχάρα. Αφού βγει το παντεσπάνι από το φούρνο όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με σουβλί ή με ένα πιρούνι ολόγυρα παντού. Αφήνουμε να κρυώσει για 20΄.

Για το σιρόπι γάλακτος

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο, να ενωθούν. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη light κρέμα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
  • Με αυτό το υγρό μείγμα (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.
  • Αφού κρυρώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Το γλυκό ψυγείου θα είναι ζουμερό και το παντεσπάνι αφράτο και γαλατένιο. Σερβίρεται παντα παγωμένο και είναι καλύτερο πάντα την επόμενη ημέρα.

Για το γαρνίρισμα

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές.
  • Την απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με ολόκληρες μικρές φράουλες. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ή περισσότερες ώρες.
  • Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο.

Αν γενικά προτιμάτε την σοκολάτα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό το γλυκό ψυγείου!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Είναι μούρλια τα μηλοπιτάκια του 5' με σφολιάτα και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Όνειρο: Λαζάνια με κεφτεδάκια βουτηγμένα σε μπεσαμέλ φέτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share