Ακαταμάχητα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα - Δεν θα μείνεις μόνο στο ένα

Έτοιμα στο πι και φι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ακαταμάχητα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα - Δεν θα μείνεις μόνο στο ένα

Ακαταμάχητα είναι αυτά τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με λαχταριστή σοκολάτα. Αν ξεκινήσεις να τρως, σίγουρα δεν θα μείνεις μόνο στο ένα, καθώς είναι πολύ νόστιμα και... κολλάς!

Αυτά τα φρουί γλασέ είναι τόσο αρωματικά, τόσο γευστικά που θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής για τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και σοκολάτα

  • 6 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • Για την επικάλυψη
  • 300 γραμ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο

Λατρεύεις και εσύ το πορτοκάλι, και ψάχνεις τρόπο ώστε να αναπληρώσεις τα κενά σου μέσα στο σπίτι; Πρέπει να δοκιμάσεις λοιπόν αυτό το γλυκό ψυγείου που θα τους τρελάνει όλους.

Εκτέλεση

  • Για τα φρουί γλασέ πορτοκάλι με σοκολάτα, δαλέγουμε πορτοκάλια με φλούδα σφιχτή και χοντρή χωρίς χτυπήματα. Πλένουμε τα πορτοκάλια. Ελαφρά ξύνουμε την εξωτερική φλούδα στο τρίφτη. Αφαιρούμε λεπτή φέτα στην κορυφή και στην βάση του πορτοκαλιού. Χαράζουμε κάθετα το πορτοκάλι σε 4-6 σημεία. Με προσοχή αποκολλάμε τη φλούδα από το φρούτο. Κάθε φλούδα την κόβουμε σε μπαστουνάκι κατά μήκος με πάχος όχι μεγαλύτερο του ενός εκατοστού.
  • Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′. Αν θέλετε να φύγει τελείως η πίκρα του πορτοκαλιού επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με καθαρό νερό. Εμένα μου αρέσει να τα ξεπικρίζω μόνο μια φορά γιατί κρατάνε όλο το άρωμα και την ένταση που έχει η γεύση της φλούδας.
  • Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό να κοπεί ο βρασμός. Τα ακουμπάμε πάνω σε πετσέτα καθαρή να στραγγίσουν
  • Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 10′.
  • Τότε προσθέτουμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε για περίπου 50′ μέχρι να γλασάρουν οι φλούδες πορτοκαλιού.
  • Αφαιρούμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού με τρυπητή κουτάλα. Φυλάμε το σιρόπι για άλλες χρήσεις, λικέρ, κέικ, πορτοκαλόπιτα κλπ. Ακουμπάμε τα μπαστουνάκια πάνω σε σχάρα να στραγγίσουν.
  • Τα μισά μπαστουνάκια τα κυλάμε αμέσως όσο ακόμα είναι λίγο υγρά σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα σερβίρουμε σαν φρουί γλασε. Τα άλλα μισά τα αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα, ίσως και λίγο παραπάνω, αν τα αγγίζουμε και βλέπουμε ότι οι φλούδες είναι ακόμα υγρές. Οι φλούδες πρέπει να στεγνώσουν τελείως.
  • Μπορείτε να ακουμπήσετε τη σχάρα σε ταψί και να τα αφήσετε στον φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στον αέρα να στεγνώσουν καλά.
  • Λιώνουμε πικρή σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βουτάμε μέσα ένα ένα μπαστουνάκι πορτοκαλιού. Τα ντύνουμε με σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Γρήγορο παγωτό πορτοκάλι με μόνο 5 υλικά - Στο ψυγείο για 20 λεπτά και έτοιμο

Mια απίστευτα γρήγορη συνταγή για υπέροχο παγωτό πορτοκάλι από τον Γιώργο Τσούλη. Χρειάζεται μόνο 5 υλικά και 20 λεπτά ψυγείο για να είναι πανέτοιμο!

Την συνταγή την βρήκαμε στο giorgostsoulis.gr και παρακάτω θα βρεις αναλυτικά όλα τα βήματα αλλά και τα υλικά που θα χρειαστείς.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πορτοκάλια
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και τα στύβουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε το χυμό σε ένα μπολ και κρατάμε τις κούπες του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στο παγωτό.
  • Αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη έως μια νύχτα.
  • Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 20-30 λεπτά, παίρνουμε κουταλιές τις βάζουμε μέσα στις κούπες πορτοκαλιού που κρατήσαμε και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αν θέλουμε το παγωτό μας να μην είναι γλυκό, δεν βάζουμε μέλι, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς στο παγωτό.

tip: Αν θέλουμε το παγωτό μας να μην είναι γλυκό, δεν βάζουμε μέλι, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς στο παγωτό.

Δες εδώ και μια συνταγή για παγωτό λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου