Το πιο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με λευκή σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού

Θα σε ξετρελάνει

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το πιο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με λευκή σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού

Γλυκό ψυγείου με μπίτερ και λευκή σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού που θα σας ξετρελάνει. Ιδιαίτερη σοκολατένια γεύση, και φανταστική υφή. Είναι ότι πιο καλύτερο για το καλοκαίρι.

Αυτά είναι τα βήματα για το γλυκό ψυγείου με λευκή σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού

Υλικά Συνταγής - Για τη βάση

  • 125 γραμ. σοκολάτα 60-70% κακάο
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμ. δωμ.
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 φλ. κακάο
  • 1/4 φλ. λικέρ κρέμα

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 100 γραμ. κορν φλάουρ
  • 200 γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
  • Για το γαρνίρισμα
  • ξύσμα από μπίτερ και λευκή σοκολάτα

Επίσης, δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου νηστίσιμη μερέντα εύκολα και γρήγορα!


Εκτέλεση

  • Για το γλυκό ψυγείου με μπίτερ και λευκή σοκολάτα, φτιάχνουμε πρώτα τη βάση. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τα αυγά και το κακάο.
  • Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2΄σε χαμηλή ταχύτητα. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα,την προσθέτουμε και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Χρησιμοποιούμε πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος. Το βουτυρώνουμε καλά. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C και ψήνουμε για 15-20΄, ώστε να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, τρυπάμε με μαχαίρι λίγο την επιφάνεια και ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ώστε να σφίξει η σοκολάτα.
  • Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
    Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, με τη ζάχαρη και τη βανίλια σχισμένη κατά μήκος. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
  • Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ζεστή η κρέμα.
  • Όσο είναι ζεστή η κρέμα περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τρίμματα μπίτερ και λευκής σοκολάτας.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 15΄εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε.

Εγκεφαλικό με αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου - Φράουλες βουτηγμένες σε λευκή σοκολάτα

Φράουλες βουτηγμένες σε λευκή σοκολάτα και ανακατεμένες με κομματάκια από πτι μπερ μπισκότα! Θα πάθετε πραγματικά εγκεφαλικό με αυτό το γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου.

Είναι η εποχή της φράουλας και δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή! Σας το υπογράφουμε θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι και θα σας την ζητάνε συνεχώς.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο Σοκολατένια Πτι Μπερ
  • λίγο γάλα για να βουτήξετε τα μπισκότα
  • 500 γρ. φράουλες ώριμες
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα που λιώνει εύκολη (Nestle Dessert ή άλλη επιλογής σας)
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 βανιλίνη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα
  • φιστίκια Αιγίνης ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας, ψιλοθρυμματισμένα ή φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Παίρνετε ένα ταψί ή πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ. και σε ένα μπολ ρίχνετε λίγο γάλα. Βουτάτε τα μπισκότα, ένα τη φορά, μέσα στο γάλα στιγμιαία (μην μουλιάσουν) και μετά τα στρώνετε στο ταψί το ένα κολλητά δίπλα στο άλλο. Κόψτε κάποια μπισκότα στη μέση για να χωρέσουν ακριβώς στο ταψί και να μην αφήσουν κενά μεταξύ τους.
  • Κόβετε τις φράουλες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους και τις απλώνετε πάνω από τα μπισκότα. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντάς τη ανά 10-20 δευτερόλεπτα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  • Μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα ρίχνετε το γιαούρτι και τη βανιλίνη και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σε άλλο μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται και να έχει την υφή γιαουρτιού. Αφήνετε το μίξερ.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ με τη σαντιγί το μείγμα λιωμένης σοκολάτας-γιαουρτιού και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Μόλις ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα ρίχνετε το μισό πάνω από τις φράουλες και το απλώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια.
  • Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση μπισκότων, πάλι βουτηγμένα στιγμιαία μέσα στο γάλα και από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη μισή κρέμα την οποία ισιώνετε με μαρίζ στην επιφάνειά της. Μπορείτε να σερβίρετε και αμέσως το γλυκό σας αλλά σας προτείνουμε να το βάλετε στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.
  • Πριν σερβίρετε το γλυκό σας το γαρνίρετε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή με φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες. Απολαύστε το!

Δείτε επίσης μια απίστευτη συνταγή για το πως να φτιάξετε μεξικάνικα churros μόνοι σας στο σπίτι!