Θα σας «στείλει» το πολίτικο γλυκό ψυγείου με κανέλα και αμύγδαλο

«Λιώνει» στο στόμα!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θα σας «στείλει» το πολίτικο γλυκό ψυγείου με κανέλα και αμύγδαλο

Είναι σίγουρο πως αν δοκιμάσετε κι εσείς να φτιάξετε, αυτό το υπέροχο πολίτικο γλυκό ψυγείου που βρήκαμε θα σας «στείλει»! Βασικά συστατικά στην συνταγή δεν είναι άλλα από την κανέλα που θα του δώσει μία πολύ ιδιαίτερη γεύση και το αγαπημένο αμύγδαλο!

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με κανέλα και αμύγδαλο

Υλικά

  • 1 διπλό πακέτα φρυγανιές
  • κανέλα

για το σιρόπι

  • 1 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπας νερό

για την κρέμα

  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 1/2 κούπας κορν φλάουρ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με
  • 1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
  • αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα δύο υλικά μας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε,μέχρι να πήξει.
  • Σε ένα ταψί,που να χωράει ακριβώς 1 πακέτο φρυγανιές, σε κάθε στρώση,βρέχουμε με το σιρόπι και τοποθετούμε τις φρυγανιές μας.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα,απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να στερεοποιηθεί η κρέμα. Καλύπτουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο αμυγδαλάκι και σερβίρουμε.

γλυκό ψυγείου κανέλα αμύγδαλο

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε και αυτό το γλυκό ψυγείου με κρέμα και κανέλα!

Με ούτε 6 ευρώ θα φτιάξεις αυτό το δροσερό και πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό

Αυτό το μπισκοτογλυκό θα γίνει η νούμερα 1 συνταγή σου για φέτος το καλοκαίρι! Δεν θέλει ούτε 6 ευρώ για να πάρεις τα υλικά και είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225γρ.)
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες + 300 ml επιπλέον για τα μπισκότα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού (σοκολατένιο άλειμμα τύπου μερέντα ή νουτέλα)
  • 4 αυγά
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν βράσει το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα που κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Βάζουμε τα 300 γρ. γάλα σε ένα μπολ.

Τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 20×20 εκ. πάνω σε μια επίπεδη πιατέλα ή χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεων, που έχουμε πρώτα καλύψει με μεμβράνη. Βουτάμε τα πτι μπερ ένα-ένα στο γάλα και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι ή το ταψάκι, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Με μια κουτάλα ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, η οποία θα είναι ακόμα χλιαρή. Την απλώνουμε και από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση από πτι μπερ, που έχουμε βουτήξει σε γάλα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κι αν έχεις όρεξη για σοκολάτα φτιάξε αυτή την σοκολατόπιτα σε μόλις 5 λεπτά