Τηλεθέαση: Πώς πάει η μυθοπλασία μέχρι στιγμής - Ποια κανάλια πάτωσαν και ποια σάρωσαν χθες 14/9

Έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού ή όχι ακόμα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τηλεθέαση: Πώς πάει η μυθοπλασία μέχρι στιγμής - Ποια κανάλια πάτωσαν και ποια σάρωσαν χθες 14/9

Είναι γεγονός πως μετά την τεράστια απήχηση που γνώρισαν οι Άγριες Μέλισσες, ο Σασμός και η Γη της Ελιάς, 3 σειρές που καθήλωσαν το κοινό και κέρδισαν το αμείωτο ενδιαφέρον του, τα κανάλια αποφάσισαν να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό στην μυθοπλασία, ακολουθώντας λοιπόν το ίδιο μοτίβο επιτυχίας με τις 3 παραπάνω σειρές. Ωστόσο, φαίνεται πως την τηλεοπτική αυτή σεζόν δεν πέτυχε μέχρι στιγμής διόλου...

Συγκεκριμένα, τη χρονική αυτή περίοδο το τηλεοπτικό κοινό έχει στην διάθεση του 4 καθημερινές σειρές να παρακολουθήσει. Τον Άπιστο του ΣΚΑΙ, τον Χαιρέτα μου τον πλάτανο της ΕΡΤ, την Κλινική του ΑΝΤ1 και τα Τρία μίλια του STAR.

Βέβαια, καμία από αυτές δεν φαίνεται πως έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, μιας και τα νούμερα τηλεθέασης τους είναι άκρως απογοητευτικά, καθώς τα μονοψήφια πάνε και έρχονται, ενώ σπάνιες φορές καταφέρνουν να ξεπεράσουν το 10% στο δυναμικό κοινό. Ωστόσο, δεν φαίνονται τα κανάλια να πτοούνται και ιδιαίτερα, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κάνουν πολλές ακόμα σειρές πρεμιέρα, κυρίως στην prime time ζώνη.

Για παράδειγμα ο Γλυκάνισος (δείτε εδώ το trailer), η Άγρια Γη (δείτε εδώ το trailer), οι Παγιδευμένοι (δείτε εδώ τους πρωταγωνιστές) και οι Εκτός Υπηρεσίας (δείτε εδώ την υπόθεση).

Τι τηλεθέαση κάνουν οι σειρές μυθοπλασίας

Αν πάρουμε παράδειγμα την χθεσινή 14/9 τηλεθέαση, επιβεβαιώνεται ακράδαντα πως ακόμα η μυθοπλασία δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή του τηλεοπτικού κοινού, κάτι που σίγουρα έχει βάλει σε σκέψεις τους ιθύνοντες. Το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες σειρές, προκειμένου τελικά να δούμε τι θα πάει καλά και τι όχι.

Με βάση λοιπόν τα χθεσινά νούμερα, πρώτη βγήκε η Κλινική, ωστόσο σε γενικές γραμμές ο Άπιστος είναι αυτός που σημειώνει καλύτερα ποσοστά.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει αρκετές εκπλήξεις και ανατροπές, μιας και καθημερινά τα τηλεοπτικά δεδομένα αλλάζουν.

  • STAR: Τρία μίλια 6,1
  • ΣΚΑΙ: Άπιστος 8,5
  • ΑΝΤ1: Η Κλινική 12,3
  • ΕΡΤ: Χαιρέτα μου τον πλάτανο 4,1