Masterchef Highlights 15/6: Τα spoilers των κριτών, το πιάτο του τελικού και ο μεγάλος νικητής

Ποιός κέρδισε τον τίτλο και τα 50.000 ευρώ;

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Masterchef Highlights 15/6: Τα spoilers των κριτών, το πιάτο του τελικού και ο μεγάλος νικητής

Την βραδιά του μεγάλου τελικού του Μasterchef παρακολουθήσαμε χθες Τετάρτη 15/6 στους δέκτες μας μέσω της συχνότητας του STAR. Oι δύο φιναλίστ Καλλιόπη Μπεζαντέ και Παναγιώτης Κουμουνδούρος παρά το άγχος τους παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και τα έδωσαν όλα, ώστε να εντυπωσιάσουν τους κριτές κατά τη δημιουργία του τελευταίου πιάτου και να αποσπάσουν την πολυπόθητη βαθμολογία. Δηλώσεις για τον τελικό είχε κάνει και ο Παναγιώτης, πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού στην κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star.

Tι είδαμε χθες Τετάρτη 15/6 στον μεγάλο τελικό του Masterchef

Ξεκίνησε η λαμπερή βραδιά του τελικού - Καλλιόπη και Παναγιώτης χαμογελαστοί στο πλατό

Καλοντυμένοι και με πολύ καλή διάθεση, οι τρεις σεφ και κριτές, καλωσόρισαν τους δύο φιναλίστ, ενώ στον εξώστη βρίσκονταν οι συγγενείς των δύο επίδοξων σεφ αλλά και οι πρώην συμπαίκτες τους ντυμένοι με τα καλά τους κι έχοντας ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.

Η παίκτρια από τη Νάξο είχε στο πλευρό της τη μητέρα της κυρία Σοφία, την αδερφή της τη Λαρίσα, αλλά και τον σύντροφό της, τον Μιχάλη. Η κυρία Κατερίνα ήταν εκεί για να στηρίξει τον Παναγιώτη, όπως κι ο αδερφός του, ο Γιώργος.

Για τελευταία φορά μπροστά από τους σεφ και κριτές

Pιο κομψοί από ποτέ ωστόσο ήταν στην τελευταία μαγειρική δοκιμασία του MasterChef 2022 οι κριτές Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Σωτήρης Κοντιζάς λίγο πριν ανακοινώσουν τις πρώτες βαθμολογίες από τις δοκιμασίες.

Οι βαθμολογίες των φιναλίστ από την πρώτη δοκιμασία - Με δύο βαθμούς μπροστά "πέρασε"...

Μετά την λαμπερή και ταυτόχρονα συγκινητική έναρξη του μεγάλου τελικού του MasterChef 2022, οι κριτές έδωσανμετά το πρώτο κομμάτι της βαθμολογίας που έχει ήδη ανακοινωθεί, τους επόμενους βαθμούς. Έτσι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ήταν εκείνος που αποκάλυψε στην Καλλιόπη και τον Παναγιώτη τι "απέσπασαν" από την πρώτη δοκιμασία του φετινού τελικού.

Να θυμίσουμε ότι για την πρώτη μεταξύ τους δοκιμασία, οι δύο επίδοξοι σεφ βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο εστιατόριο Delta, όπου έπρεπε να αντιγράψουν τα τρία πιάτα που πρότειναν οι σεφ του Delta, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας.

Οι βαθμολογίες των φιναλίστ από την πρώτη δοκιμασία

«Έτοιμοι;» ρώτησε τους παίκτες ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με την Καλλίοπη που δεν αισθανόταν έτοιμη να παίρνει από τους δύο σεφ 7/10. Κατά έναν πόντο μεγαλύτερη ήταν η βαθμολογία του Παναγιώτη, αφού πήρε 8/10.Έτσι ο Παναγιώτης έχει συνολικά 29 βαθμούς και η Καλλιόπη 27. Ωστόσο τίποτα δεν ήταν οριστικό, αφού ακολουθούν τρεις ακόμα σφραγισμένοι φάκελοι και η τελική μαγειρική δοκιμασία.

«Είναι το είδωλό μου!» - Χαμός με την είσοδο της θρυλικής σεφ Clare Smyth στο πλατό

Μετά τις βαθμολογίες των δύο φιναλίστ, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν την τελική μαγειρική δοκιμασία και το πιάτο του guest chef που θα έπρεπε να αντιγράψουν. Εκείνη την ώρα λοιπόν παρότι είχαν αγωνία, η Καλλιόπη κι ο Παναγιώτης έμειναν με το στόμα ανοιχτό, το ίδιο και οι πρώην διαγωνιζόμενοι στον εξώστη όταν μπήκε μέσα η guest chef!

«Μετά από έξι μαγειρικές χρονιές MasterChef, εσείς οι δύο θα διαγωνιστείτε σε μια δοκιμασία αντιγραφής ορόσημο. Τι την κάνει τόσο σημαντική; Η καλεσμένη μας, η δημιουργός του πιάτου», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς, καλώντας στη συνέχεια την Clare Smyth.

Έχοντας στο βιογραφικό της τον τίτλο της Καλύτερης Γυναίκας Chef στον κόσμο, βραβείο που της απονεμήθηκε από το The World's Best 50 Restaurants και τρία αστέρια Μιchelin, η μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της, έφερε στους δυο φιναλίστ ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο. Από το θρυλικό Core by Clare Smyth του Λονδίνου.

Χαμός με την είσοδο της Clare Smyth στο πλατό

«Απίστευτο!» αναφώνησαν οι πρώην διαγωνιζόμενοι από τον εξώστη, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι έχουν μπροστά τους τη θρυλική σεφ. «Στο άκουσμα Clare Smyth έχω αρχίσει κι έχω ανατριχιάσει, λέω δε γίνεται να δω αυτόν τον θρύλο μπροστά μου!», δήλωσε η Καλλιόπη, με τον Παναγιώτη να τη συγκρίνει με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές. «Είναι μια γυναίκα με την οποία όλοι θέλουν να δουλέψουν μαζί της», συμπλήρωσε.

«Είναι το είδωλό μου!», φώναζε από τον εξώστη ο Γρηγόρης, με το χειροκρότημα για τη διάσημη σεφ να μη σταματάει! Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αφού την ευχαρίστησε, της τόνισε το πόσο τιμητικό είναι για εκείνους να βρίσκεται στο MasterChef 2022.

«Αν μου ξαναπείτε θα...» - Έξαλλη η Καλλιόπη κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας

Η αγωνία είχε βαρέσει κόκκινο και κατά τη διάρκεια της τελευταίας δοκιμασίας εκνευρίστηκε η Καλλιόπη καθώς οι οδηγίες που έδιναν οι πρώην συμπαίκτες ήταν ικανές για να την εξοργίσουν την ώρα που προσπαθούσε να συγκεντρωθεί!

Στον εξώστη ήταν πρώην παίκτες των φιναλίστ αλλά και δικοί τους άνθρωποι, οι συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προκειμένου να τους δώσουν δύναμη και κουράγιο για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Η παίκτρια δεν ήθελε να ακούει άλλο για το καπάκι που της έλεγαν την ώρα που μαγείρευε με αποτέλεσμα να γίνει έξαλλη. «Αν μου ξαναπείτε για το καπάκι θα γίνω έξαλλη, ξέρω τι πρέπει να κάνω», είπε με έντονο ύφος η παίκτρια.

Έξαλλη η Καλλιόπη κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας

Να θυμίσουμε πως 24 υποψήφιοι ξεκίνησαν τον μαγειρικό «μαραθώνιο» του MasterChef 2022 αλλά η Καλλιόπη και ο Παναγιώτης ήταν αυτοί που κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία καινα διεκδικήσουν τον τίτλο του Masterchef.

Αυτό ήταν το πιάτο αντιγραφής του τελικού - Έμοιαζε απλό αλλά τα βρήκαν σκούρα...

Οι δύο φιναλίστ Καλλιόπη και Παναγιώτης κλήθηκαν να μαγειρέψουν το ιδιαίτερο πιάτο που έφερε η πολυβραβευμένη με τρία αστέρια Michelin, Βρετανή σεφ, Clare Smyth.

Η βραδιά ξεκίνησε με πολύ ευχάριστο και συγκινητικό κλίμα, μιας και μαγείρευαν για τελευταία φορά στο πλατό, και η Καλλιόπη κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τα "πήρε" λίγο στο κρανίο με τις υποδείξεις από τον εξώστη, κάτι που οφείλεται καθαρά στο άγχος της για το πιάτο.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ στον τελικό μαζί με δύο καταπληκτικούς υποψήφιους. Είναι μια τόσο συναρπαστική ημέρα και για τους δυο σας και ξέρω πόσο σκληρά έχετε δουλέψει για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο. Είναι τόσο δύσκολος ο διαγωνισμός, οπότε εγώ αν ήμουν στη θέση σας τώρα... σας παρακαλώ ευχαριστηθείτε το γιατί δουλέψατε πολύ σκληρά για αυτό», είπε η Clare Smyth στους δυο φιναλίστ πριν ξεκινήσουν...

 Αυτό ήταν το πιάτο αντιγραφής του τελικού

Το πιάτο της guest chef ήταν ψητό καλκάνι με μύδια και ψητά πράσα και μια μπαλοτίνα από πράσο και πατάτα. Η σεφ αποκάλεσε το συγκεκριμένο «Πιάτο του Ωκεανού», αφού όπως είπε, προέρχεται και η ίδια από νησί. Καλλιόπη και Παναγιώτης συμφώνησαν μαζί της ότι παρότι έμοιαζε με ένα απλό πιάτο, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο με πολλές παρασκευές, χαρακτηρίζοντας το πιάτο της σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα!

«50.000 ευρώ θα πάω να τα φάω όλα...» - Έτσι θα αξιοποιήσουν Καλλιόπη και Πάνος τα χρήματα του επάθλου

Λίγη μόνο ώρα πριν το μεγάλο φινάλε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλησε να κάνει τους παίκτες να ξεχαστούν από την αγωνία τους με το πιάτο αντιγραφής, και τους ρώτησε πώς σκέφτονται να αξιοποιήσουν τα χρήματα σε περίπτωση νίκης.

Έτσι λοιπόν ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος δήλωσε πως αν κερδίσει τα 50.000 θέλει να ξοδέψει ένα ποσό σε ταξίδια, μιας και έχει ανάγκη τις διακοπές.

«Θα πάω διακοπές. Αλλά 50.000 ευρώ θα πάω να τα φάω όλα σε ένα πάρτι; Χαίρομαι που θα πάω σπίτι μου επιτέλους μετά από τόσο καιρό, θα μου λείψει πάρα πολύ, αλλά να πάω κι εγώ λίγο σπίτι μου», δήλωσε ο φιναλίστ του MasterCherf και συμπλήρωσε «Είτε κερδίσω είτε όχι, κρατάω το πόσοι άλλοι έχουν γίνει MasterChef στην Ελλάδα. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαστε σε αυτή τη θέση εδώ εγώ και η Πόπη».

undefined

Όσο για την Καλλιόπη Μπεζαντέ, σε περίπτωση που κερδίσει το χρηματικό έπαθλο, η ίδια δήλωσε: «Το όνειρό μου είναι να κάνω το δικό μου μαγαζί. Η μαμά μου θέλει να πάμε ταξίδι στο Κάιρο, κερδίσουμε δεν κερδίσουμε, ταξίδι θα πάμε. Ελάτε κι εσείς τι να σας πω, θα κεράσω», είπε η Καλλιόπη Μπεζαντέ προσκαλώντας τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

«Σίγουρα θα την προσλάμβανα!» - H Καλλιόπη "έκλεψε" τις εντυπώσεις της Clare Smyth

Το πρώτο πιάτο που δοκίμασε πρώτη η guest chef ήταν αυτό της Καλλιόπης. Όταν τη ρώτησε για το στιλ μαγειρικής που της αρέσει και τι θέλει να κάνει, η Καλλιόπη της μίλησε για την καντίνα που θέλει να ανοίξει στηριγμένη στη μαγειρική του νησιού της, της Νάξου.

Με... πάσα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου η Καλλιόπη κάλεσε την Clare Smyth να τη φιλοξενήσει όποτε θέλει στο νησί της. «Όποτε θέλετε το σπίτι στο χωριό ή αυτό στην παραλία είναι ανοιχτό. Το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό», είπε η φιναλίστ.

H Καλλιόπη

Παρά τις μικρές αστοχίες, το πιάτο της Καλλιόπης άρεσε πολύ στην Clare Smyth. «Νομίζω τα έχει πάει πολύ καλά, είναι νοστιμότατο. Ειδικά η σάλτσα ειναι φανταστική, πραγματικά είναι πάρα πολύ καλή. Το ψάρι είναι πολύ καλά μαγειρεμένο. Ίσως τα πράσα ήθελαν περισσότερα καρυκεύματα και η μπαλοτίνα πατάτας ήθελε 1-2 λεπτά περισσότερο μαγείρεμα. Κατά τα άλλα αφήνει μια πολύ καλή επίγευση», δήλωσε.

Στην ερώτηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου αν θα έπαιρνε την Καλλιόπη στο βραβευμένο της εστιατόριο, απάντησε: «Ναι σίγουρα. Σίγουρα θα την προσλάμβανα!».

Εκτός παιχνιδιού την επόμενη σεζόν ο Κοντιζάς; - Η σπόντα του Κουτσόπουλου "άναψε" φωτιές στο Twitter

Είναι γνωστό πως οι κριτές του MasterChef συχνά πυκνά πειράζουν ό ένας τον άλλον με το Twitter να είναι εκεί για να σχολιάσει την κάθε ατάκα τους. Στον τελικό λοιπόν την Τετάρτη 15/6 το βράδυ, μετά το τέλος της μαγειρικής δοκιμασίας βρέθηκαν δίπλα στην λαμπερή καλεσμένη τους προκειμένου να βαθμολογήσουν τα πιάτα των δύο φιναλίστ.

Μετά το τέλος της αξιολόγησης ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Μένει να ανακοινώσουμε τις υπόλοιπες βαθμολογίες και να μάθουμε αν αληθεύει αν ο Σωτήρης του χρόνου δεν θα είναι μαζί μας. Έλα πάμε».

«Πού το ξέρετε ρε μπαγάσα; Πού το ξέρετε», απάντησε ο Σωτήρης Κοντιζάς ο οποίος δέχτηκε μια σφιχτή αγκαλιά από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, χωρίς να διαψεύδει αλλά ούτε και να επιβεβαιώνει την συνέχειά του στο MasterChef.

Είναι γεγονός - Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής που παίρνει τον τίτλο και τα 50.000 ευρώ

Η μεγάλη βραδιά έφτασε στο τέλος της, και την Τετάρτη 16/6 μετά από πολλές δοκιμασίες και 5,5 μήνες σκληρής δουλειάς στο σπίτι του MasterChef, o φιναλίστ Παναγιώτης Κουμουνδούρος σήκωσε την κούπα και πήρε το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Μετά από έναν απίστευτο μαγερικό μαραθώνιο με την Καλλιόπη Μπεζάντε, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, με βαθμούς 58/60, και έτσι 28χρονος μάγειρας είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef, με τον μεγάλο τίτλο και τις 50.000 ευρώ να του ανήκουν!

 Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής

Με δάκρυα στα μάτια ο ταλαντούχος σεφ κράτησε το μεγάλο βραβείο στα χέρια του, με τη μητέρα του και τον αδερφό του να τον αγκαλιάζουν ευτυχισμένοι, ενώ φανερά συγκινημένη ήταν και η Καλλιόπη Μπεζαντέ, η οποία λίγο μετά συνεχάρη τον συμπαίκτη της που κατάφερε να μαγειρέψει καλύτερα και να κερδίσει.

Αρκετά συγκινημένοι ήταν κριτές και φίλοι των παιδιών για αυτό το τεράστιο γεγονός που έζησαν όλοι μαζί, ενώ έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο κύκλο του ριάλιτι τη νέα σεζόν!