Πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ στο STAR - Αναμπουμπούλα στα γραφεία της Κηφισιάς

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ στο STAR - Αναμπουμπούλα στα γραφεία της Κηφισιάς

Αναμπουμπούλα επικρατεί στους διαδρόμους των γραφείων του STAR στην Κηφισιά, καθώς έγινε γνωστό πως επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ για την προσβολή της προσωπικότητας της Μαρίας Σταθούρου, σχετικά με γεγονός που έλαβε χώρα το 2019.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης), η Μαρία Σταθούρου διαμαρτυρήθηκε για προσβολή προσωπικότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού στις 31/7/2019, για την οποία έστειλε και εξώδικο στις 14/8/19, χωρίς να συνοδεύεται από την έκθεση επιδόσεώς της, παρόλο που ισχυρίζεται πως το προβληθέν περιστατικό συνέβη στην πραγματικότητα, 5 χρόνια πριν, στις 25/7/14.

Δείτε επίσης: ΣΚΑΙ - Πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ στο σταθμό του Φαλήρου για εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου

Τι ζητάει η καταγγέλλουσα από το STAR και το πρόστιμο που τελικά επιβλήθηκε

Με βάση το εξώδικο, λοιπόν, ζητάει την "αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητας της, της τιμής και της υπόληψής της, ως ατόμου και γυναίκας", καθώς και της ηθικής της βλάβης, απαιτώντας να λάβει από τον σταθμό το ποσό των 150.000 ευρώ.

Η Αρχή, ωστόσο, επέβαλε στον σταθμό τη διοικητική κύρωση του προστίμου των:

α) 15.000 ευρώ για παράβαση της υποχρέωσης αληθούς και ακριβούς μετάδοσης γεγονότων και ελέγχου πληροφοριών πριν τη μετάδοσή τους (κατά τη γνώμη δύο μελών δεν τελέσθηκε το αδίκημα),

(β) 15.000 ευρώ για μη προστασία της αξίας του ανθρώπου και δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου

και (γ) 15.000. ευρώ για ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος.

STAR Tv

TAGS