Ελεονώρα Μελέτη: Αποχωρεί πριν το τέλος του Mega Καλημέρα - Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της

Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ελεονώρα Μελέτη: Αποχωρεί πριν το τέλος του Mega Καλημέρα - Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε και επίσημα πως το Mega Καλημέρα θα ολοκληρωθεί πρόωρα, λίγο πριν το Πάσχα, την πρώτη ημέρα του Μάιου συγκεκριμένα. Δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος γι' αυτό, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ανάμεσα στην παρουσιάστρια, τον σταθμό και τους συνεργάτες της. Άλλωστε εκείνη έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι.

Η Ελεονώρα Μελέτη έθεσε υποψηφιότητα στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωβουλή, καθώς δέχθηκε πρόταση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και σκέφτηκε πως έτσι της δίνεται ένα βήμα να κάνει πράγματα που καιρό σκεφτόταν, ώστε να αλλάξει με τον τρόπο της τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Ελεονώρα Μελέτη - «Έχω όνειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο με άνδρες που θα τιμούν και θα αγαπούν τις γυναίκες»

Ποιος θα αντικαταστήσει την Ελεονώρα Μελέτη στο Mega Καλημέρα

Αυτό, ωστόσο, σημαίνει πως δεν θα μπορεί να βρίσκεται μέχρι το τέλος της εκπομπής της στο MEGA. Όλοι οι υποψήφιοι που βρίσκονται στον χώρο της τηλεόρασης, από την ερχόμενη Τρίτη 13 Απριλίου, θα πρέπει να αποχαιρετήσουν το κοινό τους, όπως ορίζει ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Έτσι, λοιπόν, το τέλος του Mega Καλημέρα θα μπει με άλλον παρουσιαστή στο τιμόνι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, την θέση της θα πάρει ο Θανάσης Πάτρας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο πάνελ. Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως συζητήθηκε και το όνομα του Κώστα Τσουρού, ωστόσο το σενάριο αυτό δεν προχώρησε.

Το ξεκαθάρισμά της για όσα είχε δηλώσει πως δεν θα έκανε

Το πρωί της Τρίτης 16/4, λοιπόν, στην εκπομπή της, Mega Καλημέρα, οι συνεργάτες της θέλησαν να την συγχαρούν για το νέο της βήμα, αποκαλύπτοντας πως και εκείνοι δεν γνώριζαν τίποτα και ήταν για όλους μία έκπληξη. Έτσι, η ίδια θέλησε να εξηγήσει πως συνέβησαν όλα και πότε της έγινε η πρόταση.

«Είναι μια απόφαση που πάρθηκε πάρα πολύ σύντομα, να το ξέρετε. Παρ’ όλα αυτά, ήταν το κίνητρο μεγάλο και θεωρώ ότι η προσπάθεια αξίζει. Δεν έχω να χάσω κάτι, δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια είμαι και θα εξακολουθήσω να είμαι. Μου δόθηκε η ευκαιρία να καταπιαστώ με λίγο πιο συγκεκριμένα με πράγματα που ούτως ή άλλως όλα αυτά τα χρόνια τα κάνω με πολλή αγάπη και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, με κίνητρο τα εσωτερικά θέλω και τις ανάγκες μου.

Θα το δοκιμάσω και όπου πάει. Είναι μια οικογενειακή απόφαση, δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο από την πλευρά της γυναίκας και νιώθω πολύ τυχερή που έχω δίπλα μου τον σύζυγό μου που είναι πολύ υποστηρικτικός και θα το λέω κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία αυτό», είπε αρχικά η παρουσιάστρια.

Δείτε επίσης: Το δύσκολο βράδυ που πέρασε - «Δεν έχω κοιμηθεί γιατί ήμουν στο νοσοκομείο με τον άνδρα μου...»

Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, τότε, ρώτησε: «Η πρόταση σου έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Αυτό έγινε μετά την ενημέρωση που είχαμε εμείς για την ολοκλήρωση της εκπομπής την 1η Μαϊου;».

Η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε: «Ναι, γιατί δεν θέλω να φαίνομαι ασυνεπής. Τη μέρα που είχαμε μιλήσει για την ολοκλήρωση της εκπομπής, λίγο αργότερα έκανα κάποιες δηλώσεις και είπα ότι δεν πρόκειται να με δείτε σε κάποιο ευρωψηφοδέλτιο. Και όντως έλεγα αλήθεια, γιατί μία προσεγγιστική που είχε γίνει πριν από κάποιους μήνες, αφορούσε σε άλλη ατζέντα που δεν θα επέλεγα ποτέ και είχα πει όχι. Τώρα όμως, που άλλαξαν τα δεδομένα, η ατζέντα που με ενδιαφέρει ήρθε στο τραπέζι, αναθεώρησα… Και ναι, έγινε αρκετά μετά, 3-4 μέρες μετά και τα δεδομένα είναι αυτά τα καινούρια».