Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2025 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 13/5 αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση αφού ανάμεσα στις 10 χώρες που πέρασαν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 17/5 (δείτε εδώ ποιες είναι αυτές), δεν ήταν η Κύπρος. Ο Theo Evans με το τραγούδι Shh αποκλείστηκε.
Οι πρώτες δηλώσεις του Theo Evans
Ο Theo ανέφερε πως όλη η συμμετοχή ήταν ένα ρίσκο, αφού παρουσίασαν ένα uptempo κομμάτι όχι με την κλασσική Eurovision συνταγή, των 4 χορευτών και του ερμηνευτή. Επιπλέον εξήγησε ότι όλο το act είχε πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία, πως αρκετές φορές στις πρόβες τόσο ο ίδιος, όσο και οι καλλιτέχνες τραυματίστηκαν.
Στόχος του ήταν να αφήσει μία συμμετοχή στην ιστορία της Eurovision για την οποία όλοι οι Κύπριοι θα είναι περήφανοι. Παρά το άσχημο αποτέλεσμα, η όλη του συμμετοχή του έχει αφήσει και όμορφες αναμνήσεις, φιλίες, συνεργασίες και μία αξέχαστη εμπειρία. Όσο αφορά για το αν θα επέστρεφε στη Eurovision, ρώτησε τους παρευρισκόμενους αν τον θέλουν ξανά, με την απάντηση να είναι από όλους ναι.
Οι ξένοι διαπιστευμένοι που ήταν παρόντες στις δηλώσεις του Theo, μίλησαν για έναν φοβερό επαγγελματία, που αξίζει να βρεθεί ξανά στο διαγωνισμό.
«Συνεχίζουμε δυναμικά. Έχω λάβει πολύ αγάπη και εκτιμώ την στήριξη από όλους σας όλον αυτό τον καιρό. Εστιάζουμε στο τώρα. Δεν θεωρώ ότι είχαμε αποτυχία. Έχουμε κάτι που θα υπάρχει για πάντα στην ιστορία της Eurovision. Σίγουρα ήρθαμε με μια πρόταση και όταν παίρνεις ρίσκα υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσεις. Εγώ συγκινήθηκα μαζί με τους χορευτές και ακόμα και ο σκηνοθέτης μας ήταν όλοι πολύ περήφανοι. Αυτό το κεφάλαιο κλείνει με κάτι που είμαστε όλοι περήφανοι.
Δούλεψα πολύ σκληρά, νομίζω δεν θα καταλάβετε ποτέ πόσο σκληρά δούλεψα αλλά αυτό δεν έχει πάντα σημασία. Δουλεύεις σκληρά για τον εαυτό σου και σίγουρα θέλεις να παρουσιάσεις κάτι που είναι καινούργιο και να αφήσεις το στίγμα σου αλλά αυτός είναι απλά ένας διαγωνισμός οπότε όταν μπαίνεις μέσα στο παιχνίδι πάντα υπάρχει πιθανότητα να χάσεις και αυτό το να χάσεις δεν είναι πάντα μικρό. Έχω κερδίσει πολλά μέσα από αυτή την εμπειρία, φιλίες, συνεργασίες. Είμαι ευγνώμων»
Τι θα δούμε στον Β ημιτελικό την Πέμπτη 15/5
Την Πέμπτη ακολουθεί ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision 2025, στις 22:00 αντίστοιχα και η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα», θα εμφανιστεί στην 7η θέση.
Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν με τη σειρά, Αυστραλία, Μαυροβούνιο, Ιρλανδία, Λετονία, Αρμενία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Λιθουανία, Μάλτα, Γεωργία, Γαλλία, Δανία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Γερμανία αλλά και Φινλανδία.
Επίσης, στον Β’ Ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία από τις «Big Five».