GNTM 5 highlights (28/11):Η φούστα του Μπίρμπα, ο τσακωμός της Καγιά με τον Σοφρωνίου και η αποχώρηση που δεν περιμέναμε

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
GNTM 5 highlights (28/11):Η φούστα του Μπίρμπα, ο τσακωμός της Καγιά με τον Σοφρωνίου και η αποχώρηση που δεν περιμέναμε

Ένα επεισόδιο από το οποίο δεν έλειπε τίποτα ήταν το χθεσινοβραδινό 28/11 στο GNTM 5 του STAR, καθώς ο κλοιός στενεύει για τα κορίτσια, που έχουν απομείνει στο παιχνίδι. Επομένως είδαμε, κλάματα, συγκινήσεις, εντάσεις από τους κριτές, αλλά και μια αποχώρηση που δεν την περιμέναμε, όχι βέβαια τόσο ανατρεπτική σαν την προηγούμενη που η παίκτρια λιποθύμησε (δείτε εδώ τη συγκλονιστική στιγμή).

Τα highlights του GNTM 5 για το επεισόδιο της Δευτέρας 28/11

Η απροσδόκητη δοκιμασία που έβαλαν στην τελική 10άδα

Μετά από την αποχώρηση της Μαρίας που έφερε δάκρυα στα περισσότερα κορίτσια του GNTM 5, 10 διαγωνιζόμενες παρέμειναν στο ριάλιτι μοντέλων. Ο κλοιός έχει στενεύσει και έτσι οι απαιτήσεις των κριτών έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερες.

Πρώτο θέμα συζήτησης στο σπίτι ήταν το πόσο στοίχισε στα κορίτσια η αποχώρηση της Μαρίας καθώς και το πώς θα μπορούσε να μοιράσει η Μύρια τα disavantage που έχει πλέον στα χέρια της. Η μόνη που μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί κάποιo disavantage είναι η Κότυ, η οποία περιμένει πως όπου να 'ναι θα έρθει και αυτή η στιγμή.

GNTM Κότυ

Η τολμηρή φωτογράφιση του Χρήστου Μπίρμπα

Τα μοντέλα του GNTM 5, στο (28/11) επεισόδιο κλήθηκαν να γίνουν για λίγο art directors και να «σκηνοθετήσουν» ξεχωριστά σετ, στα οποία επιμελήθηκαν τη Μαίρη Βιτίναρος και τον Χρήστο Μπίρμπα με τη βοήθεια του φωτογράφου Πάνου Γιαννακόπουλου.

Τα σημεία του σπιτιού μετατράπηκαν σε γωνιές από ένα φωτογραφικό στούντιο και τα μοντέλα πήραν το ρόλο τους πολύ σοβαρά. Το αποτέλεσμα τις δικαίωσε ενώ έμαθαν πως δεν είναι καθόλου εύκολο να στηθεί ένα φωτογραφικό σετ και να έχουν οι ίδιες την ευθύνη του αποτελέσματος.

Άλλες επέλεξαν να κάνουν εντυπωσιακά πορτρέτα, άλλες φωτογράφισαν τους coaches μέσα στην τουαλέτα, ωστόσο μία διαγωνιζόμενη κατάφερε να ξεχωρίσει.

Η Γεωργιάννα λοιπόν έβαλε λίγη παραπάνω φαντασία στο κόσνεπτ της και έτσι επέλεξε τον Χρήστο Μπίρμπα για μοντέλο της, εξηγώντας πως θα ήθελε να τον δυσκολέψει λίγο, όπως κι εκείνος έχει δυσκολέψει στο παρελθόν τις διαγωνιζόμενες.

Αφού θυμήθηκε λοιπόν τη στιγμή που της έβαλε να περπατήσουν με αυγά στα πόδια, του ανακοίνωσε πως στη δική της φωτογράφιση, όχι μόνο θα βάλει φούστα αλλά και ένα ζευγάρι ασημί τακούνια.

Δυστυχώς ωστόσο, το μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιού που υπήρχε στο σπίτι ήταν το 41, ενώ ο Χρήστος Μπίρμπας φοράει το 45, κι έτσι κράτησε στα χέρια τα τακούνια, ωστόσο δε δίστασε να ποζάρει με τη φούστα που του έδωσαν.

Ο Πάνος Γιαννακόπουλος κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης τόνισε μάλιστα, πως ο coach των κοριτσιών είναι τόσο ωραίος που δείχνει κούκλος ακόμα και με φούστα και τακούνια.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Μπίρμπας δεν είχε κανένα θέμα να ποζάρει στον φακό φορώντας γυναικεία αξεσουάρ και έτσι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ενώ όλα τα κορίτσια βοήθησαν στο συγκεκριμένο σετ, ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

GNTM ο Μπίρμπας με τακούνια

Συγκίνησε η Αλεξία με την εξομολόγηση για τον πατέρα της

Μπορεί η φωτογράφιση του Χρήστου Μπίρμπα με τακούνια στο GNTM 5 να έκλεψε τις εντυπώσεις στο (28/11) επεισόδιο του ριάλιτι μοντέλων, ωστόσο, η ιστορία μίας διαγωνιζόμενης ήρθε για να συγκινήσει τους δύο coaches.

Συγκεκριμένα, η Αλεξία, πριν ξεκινήσει το δικό της σετ, εξήγησε στον Πάνο Γιαννακόπουλο και τους δύο coaches πως θέλει να το αφιερώσει στον πατέρα της. Στη φωτογράφιση αυτή, ο Χρήστος Μπίρμπας, βρέθηκε στην κουζίνα και έπλυνε πιάτα, ενώ η Αλεξία μπήκε στο πλάνο.

GNTM Αλεξία Τράικο

Το νεαρό μοντέλο αποκάλυψε πως μεγαλώνοντας τόσο εκείνη όσο και ο πατέρας της, μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού, γεγονός που μερικές φορές αποτελούσε θέμα συζήτησης των φίλων της. Η ίδια έχει μεγάλη αδυναμία στον μπαμπά της και δεν ξεχνά ποτέ όσα έχει κάνει για εκείνη μεγαλώνοντας. Την ίδια στιγμή αποκάλυψε πως μπορεί τον τελευταίο χρόνο να έχουν απομακρυνθεί λίγο, ωστόσο έχει πάντα αμέριστη εκτίμηση στο πρόσωπό του.

Η Αλεξία είπε χαρακτηριστικά: «Με τον πατέρα μου μέναμε μαζί σε όλη την εφηβεία μου. Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και η αλήθεια είναι ότι είχα επιλέξει να ζήσω μαζί του. Πάντα ήταν πολύ υποστηρικτικός απέναντί μου και τον σέβομαι απόλυτα. Ακόμα και αν τον τελευταίο καιρό έχουμε χαθεί λίγο θέλω να ξέρει ότι τον αγαπάω πολύ και ότι δεν ξεχνάω ποτέ όλα όσα μου έχει δώσει. Τον σέβομαι απόλυτα…».

Το σετ της δεν ήταν τόσο επιτυχημένο, ωστόσο εκτιμήθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήταν η μόνη που είχε την ιδέα να βάλει και δεύτερο άτομο στην φωτογραφία της.

Η Αλεξία είναι από την Αλβανία αλλά έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, όπου μένει μόνιμα. Στα 19 της χρόνια έχει ήδη 3 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στο modelling, έχοντας καταφέρει να κλείσει μία μεγάλη γκάμα δουλειών, από φωτογραφίσεις μέχρι catwalks.

Παρά την τρομερή αγάπη που έχει για αυτό που κάνει, έχει πάθος και με τον χορό και είναι κάτι με το οποίο ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς Hip-Hop, Salsa, Bachata και High Heels. Η ίδια δηλώνει ευαίσθητη αλλά και «εθισμένη» στη μόδα. Για αυτό και το δυνατό της σημείο για το GNTM είναι η ακόρεστη όρεξη της για το μόντελινγκ μιας και πάντα θέλει κι άλλο κι άλλο κι άλλο κι άλλο.

Έτσι μοίρασε τα disavantage η Μύρια

Η Μύρια ήταν το μοντέλο που κέρδισε την προηγούμενη φωτογράφιση στο GNTM 5 και έτσι (28/11) βρέθηκε στο σετ με πολλά πλεονεκτήματα, ενώ στα χέρια της είχε τρία πολύ δυνατά disavantage για να μοιράσει στις συμπαίκτριές της.

Έτσι, κατά την άφιξη των κοριτσιών στο σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση, ο Γιώργος Καράβας ανακοίνωσε στη Μύρια πως θα έχει ένα πολύ δυνατό avantage. Συγκεκριμένα, στα μισά της φωτογράφισής της, θα έχει την ευκαιρία να σταματήσει, και να δει τι έχει κάνει μέχρι στιγμής και τι πρέπει να διορθώσει στις λήψεις της. Την ίδια στιγμή, θα έχει την ευκαιρία να δεχθεί τη βοήθεια των κριτών στο 100% με οδηγίες και στήσιμο.

Στη συγκεκριμένη φωτογράφιση τα κορίτσια θα πρέπει να τοποθετήσουν οι ίδιες τα φώτα ώστε να αναδείξουν τα καλύτερα σημεία τους.

GNTM 5 disavantage

Η Μύρια την ίδια στιγμή, είχε την ευκαιρία να «χαντακώσει» τρεις συμπαίκτριές της. Συγκεκριμένα, με το disavantage της θα ανάγκαζε 3 διαγωνιζόμενες, μετά τη φωτογράφιση να επιλέξουν οι ίδιες τη φωτογραφία που θα παρουσιαστεί στο πλατό και μάλιστα μέσα σε μόλις 1 λεπτό. Τα κορίτσι σοκαρίστηκαν στην απόφαση αυτή, ενώ όλοι περίμεναν πως η Μύρια θα έδινε το disavantage στην Ειρήνη ή τη Γεωργιάννα. Ωστόσο προς έκπληξη όλων, δεν το έκανε.

Αντ' αυτού, το νεαρό μοντέλο επέλεξε 3 πολύ δυνατές παίκτριες, προκειμένου να τις δυσκολέψει και να κάνει το δικό της έργο για την 5άδα πιο εύκολο. Οι παίκτριες αυτές, δεν ήταν άλλες από την Κότυ, την μόνη διαγωνιζόμενη που μέχρι στιγμής δεν είχε πάρει disavantage, τη Μάρα, ένα μοντέλο που στα τελευταία σετ έχει ανέβει πάρα πολύ καθώς και τη μητέρα της, Μιχαέλα, που πάντα καταφέρνει να δώσει το 100% του εαυτού της στις φωτογραφίσεις.

Διέκοψε έξαλλος τη φωτογράφιση ο Τάσος Σοφρωνίου

Με μεγάλες προσδοκίες ξεκίνησε η (28/11) φωτογράφιση στο GNTM 5, ενώ από την αρχή, ο Τάσος Σοφρωνίου εξήγησε στα κορίτσια πως το κόνσεπτ αυτό, τον έχει ενθουσιάσει καθώς τον φέρνει πίσω στην έμπνευση που είχε στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Τα disavantage της φωτογράφισης ήταν πολύ σκληρά, ενώ για πρώτη φορά, τα κορίτσια θα έπρεπε να τοποθετήσουν οι ίδιες τα φώτα προκειμένου να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εαυτό τους. Συγκεκριμένα, κρατώντας δύο φωτοσωλήνες, τα κορίτσια έπρεπε να φωτιστούν μόνες τους και να φωτογραφηθούν από τον Πέτρο Τουφεξή, σε ένα σεληνιακό τοπίο, με φουτουριστικά στοιχεία, για την καμπάνια των κοσμημάτων Georg Jensen.

Το styling αποτελείται από δημιουργίες της σχεδιάστριας μόδας Nika, με το γενικό ύφος να παραπέμπει στις μούσες του σχεδιαστή Thierry Mugler.

Ενώ λοιπόν είχαν φωτογραφηθεί περίπου 3 κορίτσια, ο Γιώργος Καράβας ξεκίνησε να μιλάει στα κορίτσια και να τους εξηγεί πως η απόδοσή τους δεν είναι η αναμενόμενη και πως πρέπει να αλλάξουν λίγο τον τρόπο που σκέφτονται.

Τον λόγο πήρε τότε ο Τάσος Σοφρωνίου, ο οποίος δεν χαρίστηκε στα κορίτσια και με ένταση στη φωνή του, τους εξήγησε πως αυτή τη στιγμή, το σετ ποζάρει καλύτερα από εκείνες. Ο κριτής, πραγματικά ενοχλημένος, «έτριξε» τα δόντια στις διαγωνιζόμενες και τους εξήγησε πως αν δεν προσπαθήσουν πραγματικά, σε ένα κόσνεπτ που τις αναδεικνύει, θα φύγουν από τον διαγωνισμό.

GNTM ένταση στη φωτογράφιση

H Mύρια, μετά τη νίκη της στην προηγούμενη φωτογράφιση, έχει ένα πολύ δυνατό avantage. Συγκεκριμένα, στα μισά της φωτογράφισής της, θα έχει την ευκαιρία να σταματήσει, και να δει τι έχει κάνει μέχρι στιγμής και τι πρέπει να διορθώσει στις λήψεις της. Την ίδια στιγμή, θα έχει την ευκαιρία να δεχθεί τη βοήθεια των κριτών στο 100% με οδηγίες και στήσιμο.

"Αρπάχτηκαν" Σοφρωνίου και Καγιά στο πλατό

Η (28/11) φωτογράφιση του GNTM 5 κατάφερε να σπείρει τη διχόνοια τόσο στο σετ όσο και στο πλατό που ακολούθησε. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία της Κότυ, που ήταν ένα από τα κορίτσια που έλαβαν disavantage, έφερε αντιμέτωπους για ακόμη μία φορά τον Τάσο Σοφρωνίου και τη Βίκυ Καγιά.

Ο Τάσος Σοφρωνίου ενθουσιάστηκε μόλις είδε την φωτογραφία της Κότυ, ενώ και κατά τη διάρκεια του σετ της, την αποθέωσε για τις πόζες που έκανε και για τον τρόπο που χειρίστηκε τους φωτοσωλήνες. Άλλωστε στη συγκεκριμένη φωτογράφιση τα κορίτσια έπρεπε να διαχειριστούν από μόνες τους τον φωτισμό, για να δουν πώς είναι η δουλειά του art director.

Συγκεκριμένα, κρατώντας δύο φωτοσωλήνες, τα κορίτσια έπρεπε να φωτιστούν μόνες τους και να φωτογραφηθούν από τον Πέτρο Τουφεξή, σε ένα σεληνιακό τοπίο, με φουτουριστικά στοιχεία, για την καμπάνια των κοσμημάτων Georg Jensen.

Το styling αποτελείται από δημιουργίες της σχεδιάστριας μόδας Nika, με το γενικό ύφος να παραπέμπει στις μούσες του σχεδιαστή Thierry Mugler.

Ενώ λοιπόν ο Τάσος Σοφρωνίου αποθέωσε την Κότυ, η Βίκυ Καγια εξήγησε πως δεν βλέπει κάτι το τόσο εντυπωσιακό στην λήψη της, ενώ τόνισε πως βλέπει κάτι «παλιό» στην φωτογραφία της. Στο άκουσμα της κριτικής της, ο Τάσος Σοφρωνίου ξέσπασε και φώναξε στη Βίκυ Καγιά πως έχει έρθει η ώρα να πάρει γυαλιά μυωπίας. Εκείνη από τη μεριά της, του εξήγησε πως δεν βρισκόταν στο σετ και έτσι δεν μπορεί να ξέρει ποια ήταν η απόδοση της Κότυ.

GNTM καυγάς Καγιά Σοφρωνίου

Ο Γιώργος Καράβας από τη μεριά του, συμφώνησε με τον Τάσο Σοφρωνίου. Όσον αφορά στην Κότυ, απόλαυσε το περιστατικό ενώ εξήγησε στην κάμερα πως της αρέσει πολύ να διαφωνούν οι κριτές για την λήψη της, ειδικά όταν στη διαφωνία εμπλέκεται η Βίκυ Καγιά.

Αυτό το μοντέλο πήρε την καλύτερη φωτογραφία

Μεγάλη δυσκολία παρουσίασε το (28/11) κόνσεπτ του GNTM 5, μιας και για πρώτη φορά, τα μοντέλα αναγκάστηκαν να αναλάβουν τον ρόλο του art director και να φωτίσουν οι ίδιες το σετ τους με δύο φωτοσωλήνες που τους έδωσαν οι κριτές.

Κάποια κορίτσια κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές, ενώ άλλα έσπειραν τη διχόνοια ανάμεσα τους). Ένα μοντέλο ωστόσο κατάφερε να εντυπωσιάσει με τη λήψη του και να κερδίσει την αποψινή δοκιμασία και μαζί της το δικαίωμα να μοιράσει disavantage στις συμπαίκτριές της στην επόμενη φωτογράφιση.

Το μοντέλο αυτό δεν ήταν άλλο από την Μαρίτα. Η νεαρή διαγωνιζόμενη είχε μπει πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, ωστόσο μέσα στις εβδομάδες που προηγήθηκαν η απόδοσή της είχε πέσει, γεγονός που είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κριτές. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του σετ της, ο Γιώργος Καράβας της τόνισε πως πρέπει να προσέξει πολύ πώς θα τα πάει καθώς η θέση της στον διαγωνισμό κρέμεται από μία κλωστή.

Ωστόσο κατάφερε να ξεχωρίσει, μιας και όπως είπε η Βίκυ Καγιά, «αγκάλιασε» με τον καλύτερο τρόπο το κόσνεπτ και βρέθηκε στην πρώτη θέση. Εξαιρετική απόδοση είχε και η Μικαέλα, η οποία παρά το disavantage που της δόθηκε από τη Μύρια, βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Η Μαρίττα είναι 23 ετών και έχει καταγωγή από την Κύπρο. Έχει σπουδάσει Product Design και Marketing στην Αγγλία. Το μόντελινγκ μπήκε στη ζωή της κατά τη διάρκεια των σπουδών της, κάνοντας φωτογραφίσεις για καταλόγους ρούχων. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως «spiritual», πιστεύει στη δύναμη της ενέργειας -έχει και σχετικό τατουάζ-, στον διαλογισμό και στο manifestation. Δηλώνει ότι η απομόνωση, που έπρεπε να ζήσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην Αγγλία καθώς και προσωπικές δυσκολίες.

Το μοντέλο που αποχώρησε από τον διαγωνισμό

Μπορεί οι κριτές του GNTM 5 να διαφώνησαν για τις καλύτερες φωτογραφίες της (28/11) βραδιάς, ωστόσο έδειξαν να συμφωνούν στο κορίτσι που είχε την χειρότερη απόδοση στην φωτογράφιση.

Για πρώτη φορά, τα κορίτσια θα έπρεπε να τοποθετήσουν οι ίδιες τα φώτα προκειμένου να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εαυτό τους. Συγκεκριμένα, κρατώντας δύο φωτοσωλήνες, τα κορίτσια έπρεπε να φωτιστούν μόνες τους και να φωτογραφηθούν από τον Πέτρο Τουφεξή, σε ένα σεληνιακό τοπίο, με φουτουριστικά στοιχεία, για την καμπάνια των κοσμημάτων Georg Jensen.

Το styling αποτελείται από δημιουργίες της σχεδιάστριας μόδας Nika, με το γενικό ύφος να παραπέμπει στις μούσες του σχεδιαστή Thierry Mugler.

Τα δύο μοντέλα που έφτασαν στο bottom 2 ήταν η Βικτώρια και η Ειρήνη. Η Βίκυ Καγιά ξεκίνησε απευθυνόμενη στην Βικτώρια, λέγοντάς πως έχει κουραστεί να τη βλέπει σε αυτή τη θέση, ενώ το μοντέλο δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο λόγο δεν τα πάει καλά.

Τη χειρότερη φωτογραφία ωστόσο είχε τελικά η Ειρήνη, η οποία αποχώρησε από τον διαγωνισμό. Θυμίζουμε πως η Ειρήνη ήταν από τα μοντέλα που είχαν μπει στα μέσα του παιχνιδιού, μετά από τις συνεχόμενες οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Η ίδια έδειξε να αποδέχεται την απόφαση των κριτών ενώ τόνισε πως δεν έχει σκοπό να σταματήσει εδώ την καριέρα της.

Η Ειρήνη μόλις τελείωσε το σχολείο και δεν έχει αποφασίσει τι θα σπουδάσει. Δεν έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το modeling, αν και νίκησε στον διαγωνισμό Cyprus Fashion Model Awards 2020. Το όνειρό της ήταν να κάνει μία μεγάλη καριέρα στον χώρο της μόδας και να είναι η νικήτρια του GNTM 5. Ξεχωρίζει για το γεγονός πως είναι δυναμική και ατρόμητη ενώ δηλώνει αγχώδης και τελειομανής.