Αυτή η νύχτα μένει: «Τι θα κάνουμε χωρίς τον Στρατή; Θα καταστραφούμε»

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA (28/11-30/11)

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυτή η νύχτα μένει: «Τι θα κάνουμε χωρίς τον Στρατή; Θα καταστραφούμε»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην σειρά Αυτή η νύχτα μένει, που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ALPHA (δείτε εδώ σούπερ σπόιλερ) και συγκαταλέγεται στις πιο αγαπητές φετινές τηλεοπτικές σειρές. Τα επεισόδια λοιπόν της νέας εβδομάδας θα είναι ανατρεπτικά.

Ο Στρατής συλλαμβάνεται, ο Χρήστος απελπισμένος, έρχεται πιο κοντά με τη Βάσω, ενώ ο Σταύρος προσπαθεί να προσεγγίσει τη Ζέτα.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Αυτή η νύχτα μένει (28/11-30/11)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11

Ο Στρατής συλλαμβάνεται και στο μαγαζί επικρατεί αναστάτωση. Από την άλλη ο Χρήστος χαίρεται με
την εξέλιξη αυτή και γιορτάζει τη νίκη του, ενώ ο Αλέξανδρος πιέζει να μάθει την αλήθεια για το
τροχαίο της αδελφής του. Ο Αλέξανδρος εξαναγκάζεται από τον Χρήστο να σωπάσει ξανά: «Θα μείνεις μακριά από αυτή την ιστορία και δεν θα πλησιάσεις ποτέ ούτε εμένα ούτε και τα κορίτσια! Τα ήξερες όλα από την αρχή και έκανες πλάτες στην αδελφούλα σου», τον κατηγορεί.

Την ίδια ώρα, η Φωτεινή εκμυστηρεύεται στην Εύη την αλήθεια για τη μέρα που τους άλλαξε τη ζωή: «Εκείνη τη μέρα που σκοτώθηκε η μαμά, είχε εγκαταλείψει τον μπαμπά και εμάς για να φύγει με άλλον άντρα. Την είχα δει με τη βαλίτσα της, τη ρώτησα πού πηγαίνει και δεν μου είπε, μόνο με φίλησε και μου ζήτησε να προσέχω εσένα και τον μπαμπά». Η Εύη σοκάρεται με τις αποκαλύψεις αυτές.

Ο Χρήστος, από την άλλη, απελπισμένος, έρχεται πιο κοντά με τη Βάσω και μαθαίνει περισσότερα για εκείνη, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Στο μεταξύ ο Τάσος, άθελά του, βρίσκεται μια ανάσα από τον γάμο με τη Μαρία, ενώ η Διαμάντω αποχαιρετά οριστικά τον μυστικό έρωτά της, αφού ο Θοδωράκης πεθαίνει. Την ίδια ώρα, η Νίτσα και η Ζέτα συγκρούονται για τον Στρατή. «Τι ζόρι τραβάς, ρε συ Νίτσα, τι κάνω εγώ στη ζωή μου; Σταμάτα πια να μου φέρεσαι σαν να είμαι παιδί, φτάνει πια, κουράστηκα, πώς να σου το πω!», της λέει η Ζέτα και η Νίτσα απαντάει: «Θα πληγωθείς και θα τρέχεις πάλι, Ζετάκι! Αυτός ο άνθρωπος είναι αλλού και το ξέρουμε και οι δύο! Τον χρόνο του περνάει μαζί σου και ξεχνάει το μαράζι που τον καίει. Θα σου το ξεκαθαρίσω μια και καλή, αν εσύ θέλεις να ζήσεις τον έρωτα και να καψουρευτείς, καλά κάνεις, όταν πληγωθείς όμως μην έρθεις ξανά σ’ εμένα να κλαφτείς! Το κατάλαβες; Γιατί κι εγώ κουράστηκα να μαζεύω τα κομμάτια σου».

Παράλληλα ο Αλέξανδρος προσπαθεί να εκμαιεύσει περισσότερα από τον Στέλιο σχετικά με το ατύχημα της Μαρίνας!

Ο Μίλτος επισκέπτεται το «Ονειρο» με άγριες διαθέσει και ένα ατυχές συμβάν θα αναστατώσει το μαγαζί, με πολύ κακές συνέπειες για τον Στρατή. Ο Μίλτος θα πιαστεί στα χέρια με κάποιον θαμώνα και το αποτέλεσμα θα είναι να γίνει μακελειό μέσα στο μαγαζί. Ο Γιώργης που βρίσκεται εκεί μαζεύει άρον-άρον τον Μίλτο και τον πηγαίνει σπίτι του για να του γιατρέψει τις πληγές: «Τι θέλεις και μπλέκεις, ρε μπαγάσα, σε καβγάδες! Αφού δεν το έχεις. Ετσι νομίζεις θα πας κόντρα στον πατέρα σου;», του λέει.

ΤΡΙΤΗ 29/11

Ενώ ο Χρήστος ετοιμάζει μια έκπληξη για την οικογένειά του που θα αλλάξει το μέλλον όλων, ο Στρατής βρίσκεται για πρώτη φορά στα χέρια του. Ο Στέλιος ψάχνει να τον βρει για να του ανακοινώσει τη σύλληψη του εχθρού του. Το κουβάρι που τους δένει όλους αρχίζει να ξετυλίγεται! Καθώς ο κόσμος του μαγαζιού και η Ζέτα αγωνιούν, ο Στρατής αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι τώρα. «Τι θα γίνει τώρα; Θα σε συλλάβουν Στρατή και δεν θα τη γλιτώσεις εύκολα αυτή τη φορά. Η αστυνομία σ’ έχει στο μάτι και τώρα ειδικά που αφορά και τον γιο του διοικητή θα μπλέξεις ακόμα πιο άσχημα», του τονίζουν, αλλά εκείνος τους καθησυχάζει: «Να μην ανησυχείτε, θα βρω τη λύση! Εσείς κοιτάξτε να συνεχίσετε εδώ στο μαγαζί και θα τα καταφέρετε και χωρίς εμένα».

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11

Μετά τη σύλληψη του Στρατή, το κλίμα στο μαγαζί είναι βαρύ. «Τι θα κάνουμε χωρίς τον Στρατή; Θα καταστραφούμε», κουβεντιάζουν όλοι, αλλά η Διαμάντω αποφασίζει να αναλάβει τα ηνία για χάρη του: «Από σήμερα αναλαμβάνω εγώ! Γυρίστε όλοι στις δουλειές σας, απόψε θα ανοίξουμε κανονικά και θα σκίσουμε! Δεν θα τους αφήσουμε να μας διαλύσουν», και όλοι τη χειροκροτούν. Στο καμαρίνι, η Νίτσα συγκλονίζεται όταν μαθαίνει την αλήθεια για τον γιο της Διαμάντως: «Α, ρε Διαμάντω, τι σταυρό κουβαλάς κι εσύ και δεν ανοίγεις πουθενά την καρδιά σου», της λέει.

Στο μεταξύ ο Σταύρος προσπαθεί να προσεγγίσει τη Ζέτα, ενώ ο Χρήστος από την άλλη νιώθει για πρώτη φορά τη νίκη να πλησιάζει και δεν μπορεί να κρατηθεί μακριά. Ο Στέλιος, γνωρίζοντας πια την εμπλοκή του γιου του, προσπαθεί να τον αποφύγει, ενώ ο Μίλτος παίρνει μια δραματική απόφαση για τη ζωή του και αποπειράται να αυτοκτονήσει.

Παράλληλα η Εύη συνεχίζει να σκαλίζει το παρελθόν της Μαρίνας εξοργίζοντας τη Φωτεινή: «Δεν έχεις όρια,έτσι; Δεν υπάρχει λόγος να μπλέκεις και να σκαλίζεις τι έγινε! Σου είπα κάτι και τελείωσε! Μην ανοίγεις άλλα μέτωπα, φτάνει». Καθώς οι άνθρωποι του μαγαζιού αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ο Χρήστος μαθαίνει μια αλήθεια, ενώ η ασφυκτική πίεση του Αλέξανδρου σπάει τον Στρατή και τον οδηγεί σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τη Μαρίνα.