Γη της Ελιάς: «Που είσαι, θέλω να σε δω, δεν έχω κανέναν μόνο εσένα» - Η σκηνή του πνιγμού που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές

«Έχεις τελειώσει για εμάς»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γη της Ελιάς: «Που είσαι, θέλω να σε δω, δεν έχω κανέναν μόνο εσένα» - Η σκηνή του πνιγμού που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές

Στα νέα επεισόδια της Γης της Ελιάς δυο είναι - μέχρι στιγμής - οι σκηνές που θα καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό: ο χωρισμός της Βασιλικής και του Φίλιππου (δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο που έχει κυκλοφορήσει) και η απόπειρα δολοφονίας της Μυρτάλης.

Το λάθος που έκανε η Μυρτάλη, να υποτιμά συνεχώς τον Αλέξη και να παίζει με τα αισθήματά του, έρχεται η στιγμή να το πληρώσει. H Mυρτάλη αφού τα χάνει όλα, χάνει ακόμα και τη στήριξη του Αλέξη, ο οποίος πλέον έχει το πάνω χέρι.

Γράφει η Μαρία Μεταξητινού για το περιοδικό Tv24

Ο Αλέξης πάει να πνίξει την Μυρτάλη στα νέα επεισόδια της Γης της Ελιάς

Η Μυρτάλη εξακολουθεί να περνά δύσκολες ώρες, καθώς ο κλοιός από τα χρέη της στον Δημοσθένη σφίγγει. Την ίδια ώρα ο Αλέξης έχει αλλάξει τακτική και δείχνει το σκληρό του πρόσωπο τόσο στη Μυρτάλη όσο και στον Γεράσιμο, μιας και η αρνητική στάση του Αλέξη υπερβαίνει κάθε όριο. Παράλληλα, ο Δημοσθένης βάζει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδίου του, που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην περιουσία της Μυρτάλης. Η Μυρτάλη πιεσμένη προσπαθεί να πάρει δάνειο για να ξεπληρώσει το χρέος της, η τράπεζα όμως απορρίπτει το αίτημά της και τα πράγματα δυσκολεύουν.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης σε μια προσπάθειά του να ξεπεράσει τη Μυρτάλη, βγαίνει για ποτό. Εκεί γνωρίζει μια κοπέλα και μάλιστα περνούν τη νύχτα μαζί. Στο μεταξύ η Μυρτάλη αναγκάζεται να ομολογήσει στον Ισίδωρο: «Δανείστηκα αυτό το ποσό από τον Δημοσθένη Καπερνάρο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου», παραδέχεται κι εκείνος γίνεται έξαλλος: «Μέχρι εκεί έφτασες για να πλήξεις την ίδια σου την οικογένεια; Εχεις τελειώσει για εμάς, να το ξέρεις», της ξεκαθαρίζει.

Την ίδια στιγμή ο Μάνος και η Μαρίνα περνούν όμορφες στιγμές στις Σπέτσες, αλλά το ευχάριστο κλίμα χαλάει όταν ο Μάνος μαθαίνει για τα κατορθώματα της Μυρτάλης και το μπλέξιμο με τον Δημοσθένη. Παράλληλα ο Ισίδωρος κάνει μια έξυπνη κίνηση: Αποφασίζει αντί να παραχωρήσει μετοχές στον Δημοσθένη, να τον πληρώσει και να πάρει τις ανάλογες μετοχές από τη Μυρτάλη. Μόλις η Μυρτάλη μαθαίνει ότι τα έχασε όλα είναι απαρηγόρητη και ζητά συμπαράσταση από τον Αλέξη. Του τηλεφωνεί παρακαλώντας τον: «Πού είσαι; Θέλω να σε δω, δεν έχω κανέναν, μόνο εσένα», αλλά και αυτός της γυρνάει την πλάτη: «Δεν μ’ ενδιαφέρει, άντε παράτα μας», της λέει μεταξύ άλλων. Την ίδια ώρα, ο Γεράσιμος προσπαθεί να πείσει τον Αλέξη για τις καλές προθέσεις του ως προς τη Μαργαρίτα, αλλά εκείνος δεν θέλει ν’ ακούσει τίποτα.

Γη της ελιάς νέα επεισόδια πεθαίνει η μυρτάλη

Στο μεταξύ η Μυρτάλη ζητά από την Αντιγόνη και την Ιουλία να μιλήσουν στον Ισίδωρο προκειμένου να μην του παραχωρήσει τις μετοχές της: «Εκανα λάθος, το παραδέχομαι, αλλά είναι άδικο να μην έχω τίποτα στην εταιρεία. Ας πάρω πίσω το δικό μου μερίδιο», είναι τα λόγια της. Από την πλευρά του ο Ισίδωρος παραμένει αμετακίνητος και σκοπεύει να δώσει στην ανιψιά του ένα μεγάλο μάθημα: «Ούτε να το σκέφτεται.

Οι μετοχές θα περάσουν στον Μάνο και αυτή δεν θα έχει πλέον κανένα λόγο στην επιχείρησή μας, για να μάθει να μη σηκώνει κεφάλι», λέει. Ετσι η Μυρτάλη μεταφέρει τις πρώτες μετοχές στον Ισίδωρο, μην μπορώντας να διανοηθεί την ήττα της.

Στο μεταξύ, οι ισορροπίες στη σχέση Μυρτάλης και Αλέξη φαίνεται πως αλλάζουν, αφού πλέον ο Αλέξης είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι. Το παιχνίδι αρχίζει να παίζεται πλέον επί ίσοις όροις. Η Μυρτάλη, από την άλλη, λόγω του χαρακτήρα της, δεν μπορεί να το δεχτεί και για μια ακόμα φορά προκαλεί τον Αλέξη, ο οποίος πάνω σε έναν καβγά την πιάνει από τον λαιμό να την πνίξει. Η Μυρτάλη τα χάνει, φοβάται για τη ζωή της και τότε καταλαβαίνει ότι ο Αλέξης πλέον δεν αστειεύεται.

Η Αννα αποτρέπει την Ευτυχία από τον Κουράκο

Η Αννα βλέποντας τις συναισθηματικές μεταπτώσεις τις Ευτυχίας, φοβάται πως δεν θα καταφέρει να κρατήσει κρυφό από τον Κουράκο το μυστικό της για τον φόνο του Ανέστη. Επίσης ξέρει πως αν ο Κουράκος μάθει την αλήθεια δεν πρόκειται αν τον σταματήσει τίποτα, ακόμα και ο έρωτάς του για την Ευτυχία. Ολοι γνωρίζουν ότι μπροστά στο καθήκον δεν υπολογίζει τίποτα. Ετσι, προκειμένου η Αννα να μπλέξει και να δει την καλύτερή της φίλη στη φυλακή, τη συμβουλεύει να μην μπλέξει ερωτικά μαζί του: «Κοίτα, αν είναι να πας και να του τα πεις όλα, καλύτερα να μην είσαι ποτέ μαζί του», της λέει.