Μαύρο ρόδο (18/1): Σκηνές φρίκης στην κηδεία της Αγγελικής - Βίκος και Καστρινός κάνουν συμμαχία

Όλα όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Μαύρο ρόδο (18/1): Σκηνές φρίκης στην κηδεία της Αγγελικής - Βίκος και Καστρινός κάνουν συμμαχία

Σκηνές θλίψης αναμένεται να παρακολουθήσει το κοινό στο επεισόδιο της Τετάρτης 18/1 στο Μαύρο ρόδο, καθώς η κηδεία της Αγγελικής θα τους φέρει όλους αντιμέτωπους με τον εαυτό τους, αλλά κυρίως τον Καστρινό, που ψάχνει τον πραγματικό δολοφόνο (δείτε εδώ την τηλεθέαση, που σημείωσε το χθεσινό επεισόδιο).

Οι εξελίξεις στο σημερινό (18/1) επεισόδιο στο Μαύρο ρόδο

Ο Θέμης και η Κύρα θα έχουν μια έντονη συζήτηση. «Οι βρομοδουλειές σου σκότωσαν την κόρη μου», του φωνάζει και τα μάτια της πετάνε σπίθες μίσους. Εκείνος της απαντάει: «Ποτέ δεν θα έκανα κακό στην Αγγελική και το ξέρεις πολύ καλά! Εχεις καταλάβει πως στόχος δεν ήταν η Αγγελική, αλλά τα παιδιά μου;

Είμαι σίγουρος πως ο Βίκος κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά πώς έμαθε ότι όλη μου η οικογένεια βρισκόταν στη Γερακιανή για να κάνει το χτύπημα;», αναρωτιέται και ζητάει από την Κύρα κάτι που θα την αφήσει άφωνη. Στο μεταξύ, η Γιάννα αντιμετωπίζει ευθέως τον Γιώργο: «Ηξερες για τον Σταυρίνο και για μένα και ποτέ δεν μίλησες, έτσι; Μέχρι και κάμερα έβαλες στο σπίτι μας για να με παρακολουθείς και δεν ντράπηκες καθόλου.

Μήπως ευθύνεσαι κιόλας για το ατύχημά του;», τον κατηγορεί και εκείνος δεν διστάζει να την απειλήσει: «Κλείσε το στόμα σου και μην πεις κουβέντα. Ξεχνάς μάλλον πως κυκλοφορείς ελεύθερη επειδή εγώ σε γλίτωσα από τα χειρότερα. Θα πρέπει να με ευγνωμονείς μια ζωή γι’ αυτό».

Η Ελισάβετ και ο Πέτρος περνούν για πρώτη φορά χρόνο μαζί στην Πάτρα και εκείνη τον στηρίζει πολύ στην απώλεια που βιώνει. Ωστόσο όλα χαλάνε όταν ο Γεράσιμος καταφτάνει και αφού κάνει σκηνή, απαιτεί να την πάρει πίσω στο μοναστήρι.

Την ίδια ώρα, μια γυναίκα από το παρελθόν ξαναμπαίνει στη ζωή του Βίκου. Η Γιάννα αρχίζει να εμπιστεύεται όλο και περισσότερο τον Σαράντο σε σχέση με το παρελθόν της και εκείνος αποφασίζει να κάνει την εγχείρηση που θα τον κάνει να περπατήσει. Κι αυτό για να μπορεί να έχει όλες τις δυνάμεις του για να εκδικηθεί τον αδελφό του. Τα πνεύματα μεταξύ Παράσχου και Λουκά οξύνονται σε μεγάλο βαθμό καθώς και οι δύο προσπαθούν να επικρατήσουν και να κερδίσουν την εύνοια του Θέμη.

Ολομόναχος στο σπίτι, ο Θέμης νιώθει πως δεν τον χωράει ο τόπος. Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνό του και είναι η ηγουμένη: «Εμαθα το δυσάρεστο που χτύπησε την οικογένειά σας. Ο Θεός να είναι μαζί σας και να σας δίνει δύναμη και κουράγιο! Είθε να συγχωρεθεί η ψυχή της, που ήταν βασανισμένη», λέει εκείνη, και ο Θέμης αφού την ευχαριστεί, στη συνέχεια τη ρωτάει να μάθει πως ξέρει ότι η Αγγελική δεν ήταν καλά. Εκείνη του απαντάει: «Είχε έρθει στο μοναστήρι με την κόρη σας και είχαμε κάνει μια συζήτηση όπου άνοιξε την καρδιά της...

Ξέρετε, δύο πονεμένες ψυχές μπορούν να ξεχωρίσουν η μια την άλλη και η Αγγελική μού άνοιξε τη δική της γιατί κατάλαβε πως υπάρχει εμπιστοσύνη και κατανόηση». Ο Θέμης μετά από αυτό το τηλεφώνημα αποφασίζει να πάει στη Γερακιανή και στο μοναστήρι να την επισκεφθεί και να μάθει τι συνέβαινε με τη γυναίκα του. «Θέλω να μάθω τι είχατε πει με την Αγγελική!

Είναι σημαντικό για εμένα να ξέρω», λέει στην ηγουμένη ο Θέμης και η σκηνή κάνει flashback στη συζήτηση των δύο γυναικών, τότε που η Αγγελική είχε επισκεφθεί πρώτη φορά το μοναστήρι και είχε ζητήσει να πιει κρασί. Ο Θέμης μαθαίνει τι ειπώθηκε ανάμεσα στις δύο γυναίκες και καταρρέει, αφού δεν μπορεί να αντέξει την απουσία της γυναίκας του!

Οι επόμενες κινήσεις του Καστρινού μετά το θάνατο της Αγγελικής

Στην πρώτη της τηλεοπτική δουλειά, η Κατερίνα Μαούτσου, χωρίς να έχει τραγουδήσει ποτέ στη ζωή της, υποδύεται την τραγουδίστρια Νατάσα στο νυχτερινό κέντρο του Θέμη Καστρινού, ενώ μέχρι πρότινος είχε σχέση με τον γιο του, Πέτρο. Το τελευταίο πάντως θα αλλάξει άρδην αφού στα νέα επεισόδια του Μαύρου Ρόδου η ηρωίδα της θα βιώσει μια μεγάλη ανατροπή που θα κάνει τη διαφορά.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου για το TiviSirial

Πάντως είναι ένα κορίτσι σπαθί!

«Σίγουρα. Ειδικά με τον Θέμη, που πιστεύω ότι τον αγαπάει πολύ. Τον βλέπει σαν πατέρα. Εχει και το συμφέρον βέβαια, αλλά όντως αντιμετωπίζει με αγάπη εκείνον και την οικογένειά του. Του είναι αφοσιωμένη. Η αλήθεια είναι πως η σχέση της ηρωίδας μου με τον Θέμη είναι από τα καλύτερα στοιχεία του ρόλου μου».

Η Αγγελική έπεσε. Ποια θα είναι η στάση της Νατάσας από εδώ και στο εξής;

«Θα εμπλακεί και η Νατάσα σε όλο αυτό, αλλά μπορώ να σας πω ότι θα κινηθεί έξυπνα. Και θα υπάρξει μια ανατροπή σε ό,τι αφορά στα ερωτικά της».

Θα υπάρξει νέα σχέση στη ζωή της;

«Θα μπορούσε να το πει κάποιος έτσι...».

Μήπως είναι ο Λουκάς, ο ανιψιός του Θέμη που έδειξε να της έχει αδυναμία;

«Με τον Λουκά θα ξεκινήσει μια κόντρα οσονούπω. Δεν ξέρω όμως πού θα οδηγηθεί αυτό».

Θα μάθει για τον έρωτα του Πέτρου με την Ελισάβετ; Θα την ενοχλήσει;

«Η Νατάσα θα..» - Αποκλειστική αποκάλυψη για το Μαύρο Ρόδο

«Σεναριακά ξέρω μόνο ότι έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει με αυτούς τους δύο. Δεν έχω καμία σχετική πληροφορία για το πώς θα αντιδράσει η Νατάσα. Ομως την έχουμε δει σε κάποια σκηνή να παραδέχεται πως δεν θα πιέσει τη φάση με τον Πέτρο. Ούτως ή άλλως δηλαδή, δεν ήλπιζε κάτι παραπάνω από εκείνον. Τώρα όμως που το συζητάμε, σκέφτομαι πως η Νατάσα είναι και λίγο τρελή, με τη θετική έννοια του όρου. Αρα δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει μελλοντικά».

Μπορεί να είναι «τρελή» αλλά την ίδια στιγμή είναι και σωστή. Δεν φέρεται σπασμωδικά.

«Και εξηγημένη και έξυπνη. Είναι πολύ καλό παιδί αλλά και τα καλά παιδιά πολλές φορές πέφτουν σε λάθη. Δεν έχω δει βέβαια κάτι τέτοιο για την ηρωίδα μου. Από τη στιγμή πάντως που θα γίνει αυτό με την Αγγελική, θα δούμε τη Νατάσα πιο συναισθηματική. Θα θελήσει να βρεθεί κοντά στην οικογένεια Καστρινού. Μάλιστα είναι συγκινητικός ο τρόπος της από την κηδεία και μετά. Το κοινό θα .καταλάβει πως εν μέρει η συμπεριφορά της μέχρι στιγμής να ήταν μια μεγάλη άμυνα για να μπορεί να αντεπεξέλθει στον χώρο της νύχτας».

Θα υφίσταται το νυχτερινό μαγαζί και μετά τον θάνατο της Αγγελικής;

«Ναι φυσικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Θέμης θα απέχει για λίγο από εκεί».