Σασμός: Ένα βήμα πριν τον χωρισμό! Εμφανίζεται ξαφνικά στο χωριό η πρώην αρραβωνιαστικιά του

Οι εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σασμός: Ένα βήμα πριν τον χωρισμό! Εμφανίζεται ξαφνικά στο χωριό η πρώην αρραβωνιαστικιά του

Χαμός αναμένεται να γίνει στα επόμενα επεισόδια της αγαπημένης δραματικής σειράς του ALPHA, Σασμός καθώς όσο ο Μαθιός κρύβεται και ο αδελφός του με τη Βασιλική ψάχνουν τρόπους για να τον γλιτώσουν, η Μαρίνα και ο Αντώνης κανονίζουν τον γάμο τους. Την ίδια στιγμή, ένα πρόσωπο από το παρελθόν του Λευτέρη εμφανίζεται ξαφνικά και βάζει σε κίνδυνο της σχέση του με τη Θοδώρα.

Οι εξελίξεις της επόμενης 27-3/3 εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Αντώνης ανακοινώνει τον γάμο του με τη Μαρίνα στο καφενείο και φωνές ακούγονται από παντού. «Να ζήσετε αστυνόμε, σαν τα ψηλά βουνά. Να την προσέχεις και να σε προσέχει», θα ακουστεί ανάμεσα σε τόσες και η ευχή της Αννας και θα είναι μέσα από την καρδιά της. Ο αστυνόμος θα κεράσει όλο το μαγαζί για τις χαρές του, με την ελπίδα να μη βρεθεί κακό στον κοινό του δρόμο με τη Μαρίνα. Εκείνη ωστόσο μοιάζει να έχει ακόμη επιφυλάξεις καθώς η Ασπα έρχεται πάλι σε σύγκρουση με την Αργυρώ. «Μάνα, δεν ξέρω αν κάνω καλά που δέχτηκα αυτός ο γάμος να γίνει πιο γρήγορα. Μόλις τελείωσαν τα προβλήματα της κόρης μου, ο Παύλος ακόμα βράζει και σκέφτεται τα παλιά και η Ασπα με την Αργυρώ συνεχίζουν να τρώγονται λες κι έχουν να χωρίσουν κάτι. Πώς μετά από όλα αυτά εγώ θα φύγω στην Αθήνα με έναν άντρα;», αναρωτιέται στη γιαγιά Ειρήνη, η οποία θα φροντίσει να την καθησυχάσει. «Κόρη μου, πρέπει για πρώτη φορά να σκεφτείς τον εαυτό σου.

Πρέπει να φτιάξεις τη ζωή σου και να φύγεις από αυτό το μέρος που σε έχει πληγώσει τόσο πολύ. Η Αργυρώ πλέον θα έχει τον Αστέρη στο πλευρό της, όλοι ξέρουμε πόσο την αγαπάει και η Ασπα θα ηρεμήσει με τον καιρό. Οσο για τον Παύλο, ελπίζω και αυτός με τη βοήθεια της Αιμιλίας να ημερεύσει. Θα δεις, όλα θα πάνε καλά», της υπόσχεται. Η Τζένη μαθαίνει ότι ο Νικηφόρος γνωρίζει για το ψέμα της, εκείνος ωστόσο θα την αιφνιδιάσει για ακόμα μια φορά. Ο Μαθιός εξακολουθεί να κρύβεται, ενώ οι δικοί του δίνουν αγώνα για να αποδειχτεί η αθωότητά του. Ο Αστέρης μιλά συνέχεια με τη Στέλλα και τον Αντώνη και προσπαθούν να βρουν με ποιο τρόπο θα τον γλιτώσουν από τις κατηγορίες καθώς ξέρουν πως πίσω απ’ όλες αυτές τις κινήσεις κρύβεται μόνος ένας άνθρωπος. Ο Ευθύμης Φαρμάκης. Ο κλοιός γύρω από τον τελευταίο θα αρχίσει να στενεύει για τον φόνο του Κώστα αλλά και του Πάνου. Μια σκοτεινή συμφωνία αποκαλύπτεται, ενώ μια προειδοποίηση θα κινήσει τις εξελίξεις και θα διαταράξει τις ισορροπίες.

Διαβάστε επίσης: «Υπομονή και θα δείτε...» - Ανατρεπτική αποκάλυψη για τη σχέση του Μαθιού & Βασιλικής στα επόμενα επεισόδια

Οι εξελίξεις της 27-3/3 εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός

ΤΡΙΤΗ

Ακόμα περισσότερα προβλήματα απειλούν τη ζωή του Λευτέρη και κυρίως ταράζουν την καθημερινότητά του με την αγαπημένη του Θοδώρα. Η Ελενα, μια γυναίκα από το μακρινό του παρελθόν, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του και μάλιστα στο μαγαζί και οι δυο τους χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Με την Ελενα τούς συνδέει ένας αποτυχημένος αρραβώνας, αλλά όταν εκείνη τον βλέπει μετά από τόσο καιρό με τη Θοδώρα ζηλεύει και αποφασίζει να τον κάνει ξανά δικό της. Εννοείται πως εκείνος δεν θα φανεί θετικός στο πείσμα της, όμως όταν τον απειλήσει, όλα θα αλλάξουν. «Δεν ξέρω ποιο είναι το κορίτσι που τραβολογάς γύρω σου, αλλά καλό θα ήταν να μη μάθει για το παρελθόν μας. Θέλω να μιλήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή την κατάσταση που υπάρχει μεταξύ μας», του επισημαίνει και ο Λευτέρης για να την αποφύγει θα της δώσει ραντεβού μια μέρα μετά στο σπίτι του προκειμένου να μιλήσουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Μάλλον ούτε και ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει πως θα μπλέξει ανεπανόρθωτα. Η Θοδώρα προς το παρόν δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει μεταξύ του αγαπημένου της και της άγνωστης γυναίκας που μπήκε συνοδευόμενη στο μαγαζί του αγαπημένου της και φεύγει νωρίς για το σπίτι της. Εκεί την περιμένει η Τζένη, η οποία είναι βυθισμένη στην ντροπή. «Ο,τι είχαμε, το χάλασα, Θοδώρα. Ο,τι αισθήματα έτρεφε για μένα, κατάφερα να τα σβήσω μέσα σε μια στιγμή. Δεν θα έχω ποτέ ξανά τον Νικηφόρο και να σου πω την αλήθεια, μάλλον αυτό μου αξίζει αφού του είπα το πιο βαρύ ψέμα που θα μπορούσε να ακούσει», εξηγεί στη Θοδώρα, που την είχε προειδοποιήσει για την άσχημη εξέλιξη που θα πάρουν τα πράγματα σε βάθος χρόνου.

Την ίδια στιγμή η Αργυρώ ψάχνει τρόπο να μιλήσει στον Αστέρη για τον Πέτρο, όμως δεν ξέρει τι λέξεις να χρησιμοποιήσει αφού είναι σίγουρη πως αυτό θα φέρει ένταση στη σχέση τους. «Του έκρυψα το μεγαλύτερο μυστικό. Δεν είμαι σίγουρη πως θα θέλει να μου μιλήσει μετά από αυτή την αποκάλυψη. Και δεν ξέρω αν θα αντέξω να τον χάσω ξανά. Για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό νιώθω πως είμαστε καλά αλλά νομίζω πως όταν μάθει ότι του στέρησα τον γιο του, δεν θα θέλει να με δει ξανά μπροστά του, γιαγιά», της ομολογεί, αλλά εκείνη τη σπρώχνει να του μιλήσει τώρα, όσο είναι ακόμα καιρός, πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα ή πριν μάθει ο Αστέρης από άλλον το μεγάλο της αυτό μυστικό. Ολοι τη συμβουλεύουν να του το πει και της υπόσχονται πως με τον καιρό θα μαλακώσει και εκείνος και θα καταλάβει σε τι θέση βρέθηκε για να του κρύψει ένα τόσο μεγάλο γεγονός, τη γέννηση του ίδιου του τού παιδιού. Ο Μαθιός κρύβεται, ενώ ελπίζει πως ο Αντώνης θα τον αθωώσει αλλά ο Φαρμάκης δεν του το κάνει εύκολο. Η Στέλλα αποκαλύπτει στην Αιμιλία το μυστικό του Τόλη.

Διαβάστε επίσης: Τον πιάνει με άλλη και... μια σφαίρα τον χτυπάει στο κεφάλι!

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ο Αντώνης προσπαθεί να στριμώξει τον Φαρμάκη, ενώ η Αιμιλία δείχνει εγκλωβισμένη από τους ανωτέρους της. Ο Μαθιός, θολωμένος από τη μοναξιά στη σπηλιά και από τη στέρηση των δικών του, κάνει μια ριψοκίνδυνη κίνηση που θα τον βάλει σε κίνδυνο και αυτό για να δει τη Βασιλική. Ο Αντώνης και η Μαρίνα αποφασίζουν ημερομηνία γάμου. Την ίδια στιγμή η Ασπα μετακομίζει στον Μύρωνα και για πρώτη φορά φαίνονται και οι δύο πραγματικά ευτυχισμένοι. Η Αργυρώ ψάχνει μάταια μια ευκαιρία να μιλήσει στον Αστέρη, που είναι πια αποφασισμένος να είναι μαζί της παρά τις αντιρρήσεις της μάνας του, ενώ η Βασιλική τού στέκεται με αγάπη. Η παπαδιά δίνει καταφύγιο στην Τζένη που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ ο Ευθύμης απειλεί τον Δημήτρη, για να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Η Ελενα γυροφέρνει τη Θοδώρα που νομίζει πως ενδιαφέρεται για τον Λευτέρη.

Οι εξελίξεις της επόμενης 27-3/3 εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός

ΠΕΜΠΤΗ

Η Αιμιλία μελετά τον φάκελο του Πάνου, ενώ την ίδια στιγμή ο Αντώνης διατάζει τη σύλληψη του Ευθύμη. Η Βασιλική πείθει τον Μαθιό να εμφανιστεί στην αστυνομία για κατάθεση, την ώρα που η Ελενα εισχωρεί όλο και περισσότερο στη ζωή του Λευτέρη. Η Ασπα μοιάζει να κάνει μια νέα αρχή στο σπίτι του Μύρωνα, ενώ η Μαρίνα συνεχίζει τις ετοιμασίες του γάμου της με τον Αντώνη. «Η πιο όμορφη νύφη ολάκερου του χωριού θα είσαι, Μαρινάκι μου. Τέτοια νύφη θα τη ζηλέψουν μέχρι και τα βουνά. Αλλά κι εγώ, ε; Θα έχει υπάρξει πιο όμορφη κουμπάρα;», θα της πει η Κατερίνα κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών και η Μαρίνα θα τη διαβεβαιώσει. «Ούτε πιο όμορφη κουμπάρα, ούτε πιο όμορφη φίλη θα υπάρξει.

Αχ, Κατερίνα μου, αν δεν σε είχα στη ζωή μου να μου την ομορφαίνεις και να τη γλυκαίνεις με τις καλές κουβέντες σου, δεν ξέρω αν θα είχα φτάσει τώρα να κανονίζω τον γάμο μου με τον Αντώνη», παραδέχεται. Ακόμα μια συνάντηση κορυφής θα έχουν οι δύο άσπονδοι εχθροί σε ουδέτερο έδαφος και αυτή τη φορά αφορμή θα είναι ο Ευθύμης Φαρμάκης. Η καπετάνισσα θα προειδοποιήσει τον Παύλο Βρουλάκη να κρατήσει τον φίλο του Ευθύμη μακριά από την οικογένειά της, όμως όταν της πει πως δεν έχει ιδέα για τις κινήσεις εκείνου, θα την εξοργίσει.

«Και βέβαια ξέρεις, Βρουλάκη, και θα σου συνιστούσα να του μηνύσεις πως αν ενοχλήσει ξανά τα κοπέλια μου, τότε θα έχει να κάνει μαζί μου. Τι άλλο θέλει από εμάς; Αφού δεν κατάφερε να μπει ανάμεσα σε Μαθιό και Βασιλική ζήτησε χρήματα, ενώ κατηγόρησε τον γιο μου για φόνο». Ο Παύλος αντίθετα την προτρέπει να πει στον γιο της να εμφανιστεί και να καταθέσει για τον φόνο του Πάνου, αφού είναι τόσο σίγουρη πως εκείνος είναι αθώος, γεγονός που θα τη βάλει σε περαιτέρω σκέψεις.

Διαβάστε επίσης: «Δε νομίζω να δείτε τον Σταύρο...» - Ο Γιώργος Χριστοδούλου δίνει πένθιμο spoiler για τον Σασμό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στο μεταξύ η Αιμιλία, μετά από πίεση του Αντώνη, στέλνει τον Μαθιό στο σπίτι του, ενώ παλεύει μέσα της για το τι θα κάνει με τον Ευθύμη. Την ίδια στιγμή ο Λευτέρης ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σκοινί μεταξύ της Θοδώρας που αγαπάει πολύ και της Ελενας που τον εκβιάζει, ενώ ο Νικηφόρος δεν μπορεί να ξεπεράσει την απογοήτευσή του για την Τζένη. «Δεν καταλαβαίνεις ότι το έκανε από την αγάπη της για εσένα; Δεν θέλει να σε χάσει από τη ζωή της, Νικηφόρε, και βρήκε αυτή τη δικαιολογία για να σε κρατήσει κοντά της. Γυναίκα είμαι και την καταλαβαίνω. Μήπως θα πρέπει να μιλήσετε;

Κι εσύ την αγαπάς, μην το αρνηθείς. Μάλλον είναι κρίμα να αφήσετε αυτό που έχετε να χαθεί για μια κακή στιγμή», του λέει η Νάντια αλλά εκείνος συνεχίζει να είναι θυμωμένος μαζί της και δεν θέλει να ακούσει τίποτα παραπάνω. «Για την ώρα, Νάντια, δεν θέλω ούτε να τη δω μπροστά μου», θα της ξεκαθαρίσει. Οι προσπάθειες της Καλλιόπης να ξεκολλήσει τον Αστέρη από την Αργυρώ πέφτουν στο κενό, ενώ ο Παύλος υποψιάζεται πως το ζευγάρι συναντιέται. Λίγο αργότερα, ο Ευθύμης αντιμετωπίζει μια μεγάλη απειλή.