Σασμός: Ο Αντώνης δίνει μάχη για την ζωή του - Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η Μαρίνα!

Οι συγκλονιστικές εξελίξεις της επόμενης (13-17/3) εβδομάδας στην σειρά του ALPHA

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σασμός: Ο Αντώνης δίνει μάχη για την ζωή του - Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η Μαρίνα!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στα επόμενα 13-17/3 επεισόδια της αγαπημένης δραματικής σειράς του ALPHA, Σασμός, καθώς ο Σταύρος ξυπνά από το κώμα και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην Αργυρώ, ενώ εκείνη δέχεται μια πρόταση από τον Αστέρη. Ο Αντώνης δεν εμφανίζει σημάδια βελτίωσης και η Μαρίνα απογοητεύεται, ενώ η Στέλλα καταλαβαίνει πως η Αιμιλία κρατάει κρυμμένα χαρτιά για τον Ευθύμη Φαρμάκη.

Διαβάστε επίσης: Σασμός: «ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!» - Οργισμένοι οι τηλεθεατές με το μεγάλο φάουλ στην σκηνή με τον πυροβολισμό του Αντώνη

Οι εξελίξεις της επόμενης (13-17/3) εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός

ΔΕΥΤΕΡΑ

Επεισόδιο 97

Ο Αντώνης είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και η Μαρίνα δεν έχει λείψει ούτε για ένα λεπτό από το πλευρό του. Προσεύχεται μέρα και νύχτα να ξυπνήσει ο Αντώνης της και να συνεχίσουν τη ζωή τους από εκεί που την άφησαν, καθώς όμως δεν βλέπει σημάδια βελτίωσης, απογοητεύεται. «Μαμά, μην εγκαταλείπεις την πίστη σου», της λέει η Αργυρώ και συνεχίζει: «Ο Αντώνης είναι δυνατός άνθρωπος. Ξέρω πως γι’ αυτό τον διάλεξες. Θα συνέλθει, θα το δεις και όλα θα τα θυμάστε σαν ένα κακό όνειρο. Δεν σε άφησε ποτέ και δεν πρόκειται να σε αφήσει ούτε τώρα. Το ξέρω. Ολα θα πάνε καλά». Και η Αργυρώ με τη σειρά της όμως δεν είναι μόνη σε όλο αυτό τον Γολγοθά που περνάει ξανά η οικογένειά της.

Ο Αστέρης τη στηρίζει με όλη του την καρδιά και εκείνη ηρεμεί με την παρουσία του στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή, ο Μαθιός ζητά τη βοήθεια της Νάντιας για να μάθει περισσότερα για τον Φαρμάκη. «Είναι φανερό πως αυτός ο άνθρωπος θέλει να με καταστρέψει. Απειλεί οτιδήποτε υπάρχει γύρω από εμένα και τη Βασιλική, όμως έχω αποφασίσει να μην του κάνω το χατίρι. Πες μου ό,τι ξέρεις. Πρέπει να σώσω την οικογένειά μου», την εκλιπαρεί και το κορίτσι απέναντί του τού υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τον βοηθήσει. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι εσύ και η γυναίκα σου μου ανοίξατε τόσο εύκολα την πόρτα του σπιτιού σας. Βρήκα μια οικογένεια και αυτό για μένα σημαίνει πολλά. Θα σε βοηθήσω, Μαθιό. Οχι μόνο γιατί σας έχω υποχρέωση αλλά γιατί καταλαβαίνω πως αυτός ο άνθρωπος δεν λειτουργεί με γνώμονα το καλό». Μια νέα συμμαχία λοιπόν φαίνεται πως ξεκινά.

Η Αιμιλία νιώθει ενοχές για όσα συνέβησαν στον Αντώνη και συγκρούεται με τον Λευτέρη. Του λέει πως δεν χρειαζόταν να πάρουν τα πράγματα τέτοια τροπή και πως μέρος της ευθύνης έχει και εκείνος. Επίσης του εξηγεί πως αν ήταν πιο προσεκτικός και εξέταζε τις κινήσεις του Ευθύμη, σίγουρα θα είχε προλάβει το θανατηφόρο χτύπημα τη μέρα του γάμου της Μαρίνας και του Αντώνη. Ο Λευτέρης απλά την ακούει με κατεβασμένο κεφάλι. Στο μεταξύ, οι υποψίες του Παύλου στρέφονται στον Ευθύμη και αποφασίζει να μάθει για ποιον λόγο θέλησε να κόψει το νήμα της ζωής του άντρα της ξαδέλφης του.

«Ο Αντώνης Φραγκιαδάκης, Παύλο, δεν είναι ένας αθώος άντρας. Σκότωσε τη γυναίκα της ζωής μου πριν χρόνια. Την πυροβόλησε και μαζί της πυροβόλησε και τη ζωή μας, τα όνειρά μας. Ομως δεν ήμουν εγώ αυτός που έριξε τη σφαίρα. Δεν θα το έκανα ποτέ», υποστηρίζει για να τον παραπλανήσει, αλλά ο Παύλος δεν είναι σίγουρος πως ο φίλος του τού λέει την αλήθεια. Συνεχίζει λοιπόν, στο πίσω μέρος του μυαλού του να κάνει σκέψεις. Λίγο αργότερα, η Τζένη κάνει μια σημαντική ανακοίνωση στον Νικηφόρο. «Ο,τι και να πεις θα έχεις δίκιο. Δεν σου φέρθηκα όπως σου άξιζε. Επρεπε να είμαι ειλικρινής μαζί σου και όχι να εκμεταλλευτώ την καλή σου καρδιά. Σε είδα με τη Νάντια και ζήλεψα. Δεν άντεχα τη σκέψη να είναι μαζί σου εκείνη και όχι εγώ. Το ομολογώ, ήταν ό,τι χειρότερο έχω σκεφτεί να κάνω ποτέ. Ομως θα σε απαλλάξω και από την παρουσία μου και από τα συναισθήματά μου, που δεν με αφήνουν να πάω μπροστά.

Θα φύγω, Νικηφόρε, για να μπορέσεις κι εσύ να συνεχίσεις τη ζωή σου», θα του πει. Εκείνος θα ζητήσει φυσικά εξηγήσεις και η παιδική του φίλη θα του αποκαλύψει πως σε λίγο καιρό θα φύγει για πάντα από την Κρήτη. «Ισως είναι καλύτερα έτσι για όλους μας. Θα πάω στον Καναδά, στους γονείς μου. Ισως αυτό θα έπρεπε να έχω κάνει μετά τον θάνατο της γιαγιάς μου, αλλά έμεινα γιατί νόμιζα πως θα συμβεί κάτι μεταξύ μας. Είχα ανάγκη την αγάπη σου αλλά καταλαβαίνω ότι ήταν λάθος». Ο Νικηφόρος θα σκύψει το κεφάλι, μη έχοντας τι να της πει. «Απλά δεν ήθελα τα πράγματα να πάρουν τέτοια τροπή», θα ψελλίσει τελικά.

ΤΡΙΤΗ

Επεισόδιο 98

Η συμπαράσταση της Καλλιόπης στο δράμα του Αντώνη αντιμετωπίζεται δύσπιστα από τη Μαρίνα, όταν η πρώτη πηγαίνει στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. «Ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σου αλλά καλύτερα γύρνα στο σπίτι σου, Καλλιόπη. Γύρνα στους γιους σου και σίγουρα θα μάθεις νεότερα για την υγεία του Αντώνη από τους ανθρώπους του χωριού μας. Δεν χρειάζεται να είσαι εδώ», της λέει με ευγένεια, αλλά η Καλλιόπη δεν φεύγει. Θέλει να δείξει στη Μαρίνα πως πραγματικά έχει καλές προθέσεις και νοιάζεται για εκείνη.

«Του άξιζε μια καλή γυναίκα σαν κι εσένα, Μαρίνα. Μπορεί οι οικογένειές μας να έχουν έχθρα ετών αλλά είχα χαρεί πολύ που ο αστυνόμος θα έφτιαχνε τη ζωή του με εσένα», ισχυρίζεται και η Μαρίνα συγκινείται. Παρόλο που το μέρος δεν βοηθάει για να την ευχαριστήσει όπως θα ήθελε, με την καρδιά της, το κάνει. Οταν η Καλλιόπη φεύγει και η Μαρίνα μένει ξανά μόνη με τις σκέψεις της, προσπαθεί να καταλάβει ποιος και γιατί ήθελε τον άντρα της νεκρό. Θέλει να αποδώσει το άδικο χτύπημα κάπου αλλά δεν μπορεί να το καταλογίσει πουθενά. Η Ντίνα και ο Μύρωνας πάντως συνεχίζουν τις έρευνες αλλά μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν είναι μηδαμινά και δεν τους οδηγούν σε απαντήσεις, πόσω μάλλον σε συλλήψεις.

Ο Μαθιός βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές αποκαλύψεις του Νικηφόρου και πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει για να το διαχειριστεί όσο ο Τόλης κάνει κρυφά απ’ όλους ένα πισωγύρισμα χωρίς να ενημερώσει κανέναν και να θέσει τις ζωές όλων σε κίνδυνο. Η Στέλλα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως η Αιμιλία δεν παίζει καθαρό παιχνίδι αλλά δεν μιλάει σε κανένα γι’ αυτό πριν εξακριβώσει πλήρως τις προθέσεις της. Παράλληλα, αρχίζει ο πόλεμος ανάμεσα στη Θοδώρα και την Ελενα. Και οι δύο έχουν καταλάβει πως νοιάζονται για τον ίδιο άντρα, οπότε το μόνο που μένει είναι να βάλουν ό,τι μέσο διαθέτουν για να τον κατακτήσουν.

Οι εξελίξεις της (13-17/3) εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός

Διαβάστε επίσης: Σασμός: Νέα ψυχρή δολοφονία μετά το πυροβολισμό του Αντώνη; Ο ρόλος του Λευτέρη

ΤΕΤΑΡΤΗ

Επεισόδιο 99

Η Καλλιόπη κουβεντιάζει μια απρόβλεπτη συμμαχία, ενώ η Αργυρώ βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τον Σταύρο που συνεχίζει να θέλει να δυσκολέψει τη ζωή της. Ο Βαγγέλης της κάνει μια ξαφνική πρόταση. Παράλληλα, ο Ευθύμης βάζει στον Βαγγέλη μια αποστολή, που για να την εκτελέσει πρέπει να εκμεταλλευτεί τη σχέση του με την Ντίνα. Την ίδια στιγμή, ο Μαθιός κινδυνεύει να ανακαλύψει η Βασιλική το μεγάλο του μυστικό, ενώ ο Μανόλης προβληματισμένος με την αναχώρηση της Τζένης στον Καναδά, οδηγείται σε μια παράτολμη σκέψη. «Είσαι καλά, αγόρι μου; Τι δουλειά έχεις εσύ στον Καναδά; Η Τζένη θα επιστρέψει στους γονείς της, εσύ τι θα κάνεις εκεί πέρα; Ειδικά τώρα που έχεις ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση. Θα αφήσεις μόνο του τον Νικηφόρο;», τον ρωτά η Αννα που δεν πιστεύει στα αυτιά της όταν της ανακοινώνει τα σχέδιά του.

ΠΕΜΠΤΗ

Επεισόδιο 100

Δυστυχώς δεν μπορεί να της πει πως είναι και αυτός ένας τρόπος για να αποφύγει τον Ευθύμη Φαρμάκη και τα σχέδιά του. Ο Νικηφόρος θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την προδοσία του φίλου του, περιμένοντας τα αποτελέσματα του τεστ DNA. Η Καλλιόπη μαθαίνει πως όσα «έχτισε» για χάρη του γιου της… άρχισαν να γκρεμίζονται, ενώ ο Φαρμάκης συνεχίζει το παιχνίδι του σε βάρος του Μαθιού. Η Καλλιόπη και ο Παύλος συμμαχούν για να μεγαλώσουν την απόσταση μεταξύ της Αργυρώς και του Αστέρη, όμως τα σχέδιά τους πέφτουν στην αντίληψη του τελευταίου. Μην μπορώντας να κάνει κάτι άλλο για να τους σταματήσει, αποφασίζει να ζητήσει από την Αργυρώ να φύγουν μακριά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επεισόδιο 101

Η Αργυρώ σοκάρεται με την πρότασή του και παρόλο που η αντίδρασή της είναι αρχικά αρνητική, την επεξεργάζεται. «Κανείς ποτέ δεν θα δεχτεί αυτόν τον έρωτα. Δεν υπάρχει λύση, Αργυρώ. Μόνο αν φύγουμε, ίσως καταλάβουν το λάθος που έκαναν και λήξει τελικά αυτή η αστεία βεντέτα. Πάμε να φύγουμε, Αργυρώ μου, και σου υπόσχομαι η ζωή μας να μην έχει πλέον αγκάθια», της προτείνει, αλλά εκείνη δεν νιώθει έτοιμη να κάνει ένα τέτοιο βήμα, ειδικά σε αυτή τη φάση που η μητέρα της βιώνει μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής της. Η Κατερίνα δέχεται μια αναπάντεχη επαγγελματική πρόταση, ενώ η Μαρίνα θα λάβει κάτι που θα πυροδοτήσει την οργή της, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Και αυτό είναι ένα καλάθι με κρασιά από τον Ευθύμη, προς ένδειξη συμπαράστασης. «Πάρτε το από εδώ. Δεν θέλω καν να το βλέπω.

Δεν ξέρω πού βρίσκει το θράσος ο κύριος αυτός αλλά κάποια στιγμή θα λογοδοτήσει μπροστά μου για τις κινήσεις του», θα πει στην Αργυρώ που στέκει δίπλα της βράχος. Βλέποντας τη σχέση που έχει ο Λευτέρης με την Ελενα που μπήκε ξανά τόσο απρόβλεπτα στη ζωή του, η Θοδώρα είναι σίγουρη πως αγνοεί πολλά κομμάτια από τη ζωή του αγαπημένου της. Και αφού εκείνος δεν μιλάει για το παρελθόν του, αποφασίζει να ψάξει μόνη της για στοιχεία που θα τον φέρουν πιο κοντά της. Ετσι λοιπόν επισκέπτεται τη μητέρα του, Ευδοκία, στο γηροκομείο, με την ελπίδα πως θα καταφέρει να της αποσπάσει κάποιες κουβέντες. Η ηλικιωμένη δεν θα είναι εύκολο να της ανοιχτεί, όμως όταν καταλάβει τις προθέσεις της Θοδώρας για τον γιο της, θα μπει στη διαδικασία... αποκαλύψεων!

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό! «Να σκοτώσεις τον ξάδελφο σου για να τα φτιάξεις με τη γυναίκα του; Ντροπή σου!» - Μαθεύεται όλη η αλήθεια

Οι εξελίξεις της επόμενης (13-17/3) εβδομάδας στην σειρά του ALPHA, Σασμός