Μαύρο Ρόδο: «Ποιος τον σκότωσε τελικά; Εσύ;» - Στο φως όλη η σκληρή αλήθεια

Οι σημερινές αλλά και οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαύρο Ρόδο: «Ποιος τον σκότωσε τελικά; Εσύ;» - Στο φως όλη η σκληρή αλήθεια

Μην χάσετε απόψε 19/3 αλλά και τη νέα εβδομάδα στο Μαύρο Ρόδο: Ο Πέτρος μαθαίνει από την Ελισάβετ τι έκανε ο Γεράσιμος στον Διακοσάββα, η Πολυξένη επιστρέφει στη Γερακιανή, ο Βίκος με την Αλεξία κάνουν πρώτη φορά έρωτα, ενώ η Φιλαρέτη χάνει κάθε ελπίδα να βρει το παιδί της.

Οι νέες εξελίξεις στην σειρά του MEGA, Μαύρο Ρόδο

Απόψε Κυριακή 19/3 - Επεισόδιο 79

Η Κασσιανή λαμβάνει τελεσίγραφο από τον Μανώλη και την Ευτυχία πως, αν δεν σταματήσει τους εκβιασμούς για τον Γεράσιμο, θα βγάλουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για το αμαρτωλό της παρελθόν: «Να αφήσεις τον γιο μας ήσυχο, αλλιώς θα μάθει όλος ο κόσμος τα αίσχη σου». Η Κασσιανή μένει σύξυλη, ενώ παράλληλα ο Θέμης αρχίζει να έχει πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τη Θάλεια και πιέζει τον Λουκά να μάθει ποια είναι στην πραγματικότητα: «Μικρέ, άσε τους έρωτες και ψάξε να μάθεις τα πάντα για εκείνη! Εμφανίστηκε από το πουθενά στο μαγαζί μου, φεύγει όποτε θέλει και όλο μπλέκεται στις δουλειές μου! Κάτι μου βρομάει και καλό είναι να προσέχεις κι εσύ, μην έχεις πολλά-πολλά».

Εκείνος αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια του παζλ ένα-ένα και αρχίζει να υποψιάζεται και εκείνος την αγαπημένη του και έτσι αρπάζει την κάρτα SIM του κινητού της και το δίνει να το χακάρουν. Εκείνη το αντιλαμβάνεται και τον ρωτάει ευθέως αν την πήρε εκείνος. Αυτός όμως το αρνείται. Την ίδια ώρα, η είδηση για το θαύμα στη μονή κυκλοφορεί και κάνει έξαλλο τον Σταυρίνο. Στο μεταξύ, ο Λευτέρης σοκαρισμένος με όσα του αποκάλυψε ο Σαράντος, πάει να βρει την κόρη του και τη ρωτάει ευθέως τι έχει συμβεί: «Πες τα μου όλα γιατί κοντεύει να τρελαθεί το μυαλό μου! Είναι αλήθεια όσα είπε ο Σαράντος;». Εκείνη του απαντάει καταφατικά. Ο Λευτέρης τη ρωτάει: «Εχεις σχέση με τον θάνατο του Διακοσάββα;» και η Ελισάβετ του αποκαλύπτει: «Οχι, ο Γεράσιμος το έκανε».

Δείτε επίσης: Aποκλειστικό - Καταρρέει η Ελισάβετ! Δυστυχώς ο Γεράσιμος...

Δευτέρα 20/3 - Επεισόδιο 80

Η Κασσιανή τρομοκρατημένη με τις απειλές των Δημακούληδων, προσπαθεί να μάθει πωως βρήκαν τα στοιχεία για το παρελθόν της, ενώ ο Βίκος έρχεται σε σύγκρουση με την Αλεξία για τις πληροφορίες του Ζαμάνου. Ο Σταυρίνος και η Τασούλα έρχονται κοντά και η Γιάννα τους βλέπει. Απογοητεύεται και τώρα νιώθει πως τον θέλει ξανά στη ζωή της.

Τρίτη 21/3 - Επεισόδιο 81

Ο Λευτέρης επιστρέφει στη Γερακιανή. Εκεί γυρίζει και η Πολυξένη μετανιωμένη για όσα έγιναν. Τώρα που έμεινε ξεκρέμαστη από τον Καστρινό, που την έβγαλε από τη συνεργασία τους για τα κτήματα της μονής και μη έχοντας πού αλλού να πάει, καθώς και με την Ολγα έχουν τσακωθεί και εκείνη την έχει διώξει από το σπίτι, με τη ουρά στα σκέλια και με κατεβασμένο κεφάλι πάει να βρει τον Λευτέρη: «Ενιωσα να πνίγομαι και ήθελα να ανασάνω, να κάνω κι εγώ κάτι δικό μου! Μια ζωή δούλευα για τη δική σου περιουσία και στο τέλος δεν θα κέρδιζα τίποτα ούτε εγώ ούτε και η κόρη μου. Για το μέλλον μου έκανα ό,τι έκαν;», του λέει και εκείνος της απαντάει ειρωνικά: «Κι εγώ ήθελα να ανασάνω από εσένα και επιτέλους το έκανα όταν έφυγες».

«Η Ολγα δεν μου μιλάει και με έδιωξε από το σπίτι, δεν έχω πού να μείνω, σε παρακαλώ άφησέ με να μείνω εδώ! Να προσπαθήσουμε να γίνουμε όπως πριν», του λέει η Πολυξένη και τότε εκείνος της απαντάει: «Ναι, βέβαια, μείνε! Αλίμονο, δεν θα σε άφηνα ποτέ στον δρόμο». Και καθώς εκείνη πηγαίνει προς τα πάνω στα δωμάτια, ο Λευτέρης τη σταματάει: «Πού νομίζεις ότι θα κοιμηθείς; Στην κρεβατοκάμαρα; Στην αποθήκη θα μείνεις! Αλλωστε την είχες κάνει παλατάκι, όπως έλεγες, για να κοιμηθεί η κόρη μου! Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα λοιπόν να κοιμηθείς κι εσύ στο παλατάκι!».

Εκείνη σοκάρεται από τη συμπεριφορά του και αναγκάζεται να τον ακούσει. Κι ενώ στη Γερακιανή συμβαίνουν αυτά, ο Γεράσιμος πηγαίνει στην Πάτρα για να συναντήσει τον Πέτρο. Αφού δεν τον βρίσκει στο σπίτι, πάει στο μαγαζί του Καστρινού, όπου μαθαίνει για το παρελθόν του Πέτρου με τη Νατάσα. Αμέσως φεύγει να βρει την Ελισάβετ για να της προλάβει τα νέα: «Πότε θα καταλάβεις επιτέλους πως αυτός ο αλήτης σε κοροϊδεύει; Το ξέρεις ότι παλιά τα είχε με τη Νατάσα; Την κοπέλα που στο έπαιζε φίλη μετά τη δολοφονία της μάνας του! Μπορεί και μαζί να τα είχαν κανονισμένα και να γελούσαν πίσω από την πλάτη σου», ισχυρίζεται. Αυτό θα φέρει μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Πέτρο και Ελισάβετ. Ο Γεράσιμος είναι αποφασισμένος να πιέσει μέχρι να καταφέρει να τους απομακρύνει.

Η Φιλαρέτη είναι αποφασισμένη να βρει τον χαμένο της γιο και θα κάνει τα πάντα γι’ αυτό. Ετσι κάθε βράδυ φεύγει κρυφά από το μοναστήρι για να ψάξει τα στοιχεία που χρειάζεται, παρά τις αντιρρήσεις της Κασσιανής. Με την έρευνα που κάνει και με τη βοήθεια του Καστρινού, καταφέρνει να βρει στοιχεία και πρόσωπα σε σχέση με τον γιο της και φτάνει στην περιβόητη Στέλλα Χρονά (Ολγα Τσαρσιταλίδη) με την ελπίδα να μάθει επιτέλους πού βρίσκεται το παιδί της. «Πες μου, πού βρίσκεται ο γιος μου; Γιατί τόσα ψέματα; Τι θέλατε από εμένα;», τη ρωτάει και η Στέλλα σοκάρεται που τη βλέπει μπροστά της και μάλιστα καλόγρια: «Πώς με βρήκες; Φύγε από εδώ, δεν πρόκειται να σου πω τίποτα».

Η Φιλαρέτη την εκλιπαρεί: «Δεν θα φύγω αν δεν μου πεις τι απέγινε ο γιος μου». Η Στέλλα της απαντάει: «Ξέχασε τον και φύγε μακριά». Παράλληλα, η Φιλαρέτη μαθαίνει πού πήγαιναν τα χρήματα που έδινε για την ανατροφή του παιδιού της, ενώ η Στέλλα εξαφανίζεται. Η μοναχή χάνει κάθε ελπίδα σε σχέση με την ανεύρεση του γιου της

Ο Λουκάς σύντομα παίρνει τα στοιχεία από τη χακαρισμένη κάρτα της Θάλειας και ο κλοιός γύρω από την κοπέλα σφίγγει. Ο Λουκάς θα τη φέρει αντιμέτωπη με την αλήθεια: «Εγώ πήρα την κάρτα σου και ανακάλυψα τα πάντα! Μην τα αρνηθείς». Τότε εκείνη αναγκάζεται να παραδεχτεί την αλήθεια: «Εντάξει λοιπόν, είμαι μυστική αστυνομικός». Ο Λουκάς χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και πάει να φύγει: «Μείνε μακριά απ’ όλους μας», αλλά εκείνη του λέει: «Είμαι ερωτευμένη μαζί σου». Ομως, ο Λουκάς δεν την πιστεύει πια και την αφήνει σε απόγνωση.

Τετάρτη 22/3 - Επεισόδιο 82

Η Πολυξένη συναντά τον Μητροπολίτη και τον πιέζει για τον διαγωνισμό, κρατώντας στα χέρια της τις φωτογραφίες της νεαρής Κασσιανής: «Δεν νομίζω πως θα θέλατε να δυσφημιστεί η μονή! Οπως έχω εγώ αυτές τις φωτογραφίες, μπορεί να τις έχει και ο καθένας», του λέει με νόημα και εκείνος καταλαβαίνει πως πρέπει να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Ομως, μια πολιτική παρέμβαση τον φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση και αφορά τη Φιλαρέτη. Η Αλεξία βρίσκεται ξανά στο δωμάτιο του Βίκου και οι δύο παραδομένοι στο πάθος τους, κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. «Είμαι τόσο ευτυχισμένη», του λέει και τον αγκαλιάζει (θα μείνει ωστόσο έγκυος και θα σκάσει μεγάλο σκάνδαλο).

Την ίδια ώρα, η Κύρα ζητάει τη βοήθεια της Θάλειας προκειμένου να σώσει την εγγονή της: «Ξέρω ότι εκείνος σκότωσε την κόρη μου και τώρα θέλω να σώσω την εγγονή μου! Οσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ κινδυνεύει η Αλεξία κοντά στον Βίκο», της τονίζει. «Μείνετε ήσυχη και όλα θα γίνουν, δεν πρόκειται να επιτρέψω να πάθει κάτι η Αλεξία, σας το υπόσχομαι». Παράλληλα, ο Θέμης αποφασίζει να πάρει πιο δραστικά μέτρα για να μάθει αν η κόρη του συναντιέται ακόμα με τον Βίκο, ενώ ένα πρόσωπο-κλειδί τού προσφέρει πολλά χρήματα και παραπάνω εξουσία με την προϋπόθεση να σκοτώσει τον Βίκο.

Πέμπτη 23/3 - Επεισόδιο 83

Ο Γεράσιμος καραδοκεί έξω από το σπίτι της Ελισάβετ και έχει αρχίσει να γίνεται απειλητικός. Εκείνη βρίσκεται σε απόγνωση και εκμυστηρεύεται στον Πέτρο όλη την αλήθεια για τη δολοφονία του Διακοσάββα: «Ο Γεράσιμος σκότωσε τον Διακοσάββα! Εχει αλλάξει, δεν ήταν έτσι παλιά... Αρχίζω και φοβάμαι για το τι είναι ικανός να κάνει! Σε παρακαλώ να προσέχεις κι εσύ», του λέει. Η Αλεξία μαθαίνει από τη γιαγιά της ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία πως ο Βίκος είναι αυτός που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της μητέρας της: «Δεν μπορώ να σου πω όσα έχω μάθει και από πού τα έχω μάθει, αλλά πίστεψέ με κορίτσι μου, αυτός σκότωσε την Αγγελική! Είναι επικίνδυνος! Ενας φονιάς, κατάλαβέ το επιτέλους, σε παρακαλώ. Ανοιξε τα μάτια σου και δες την αλήθεια», της τονίζει