Γη της ελιάς: Η πιο σοκαριστική σκηνή πριν προβληθεί - Η Αρετή σπάει το κεφάλι του Φιλίππου στον τοίχο

«Θα σε σκοτώσω»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γη της ελιάς: Η πιο σοκαριστική σκηνή πριν προβληθεί - Η Αρετή σπάει το κεφάλι του Φιλίππου στον τοίχο

Μπορεί απόψε, Κυριακή 30/4, να μην έχει νέο επεισόδιο στη Γη της Ελιάς, όπως είχαμε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα, όμως θα έχει την Δευτέρα 1/5 και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όσα θα δείτε! Ο Λυκούργος σώζεται την ώρα που αποκαλύπτεται η ταυτότητα του Ορέστη, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ας πάρουμε τα πράγματα αναλυτικά από την αρχή.

Ο Λυκούργος ζητά επίμονα να γνωρίσει τον δότη πριν γίνει η επέμβαση, αλλά ο γιατρός τού ξεκαθαρίζει: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω. Πρέπει να κρατήσω την υπόσχεσή μου στην επιθυμία του να παραμείνει κρυφή η ταυτότητά του», του λέει. Στο μεταξύ η Άννα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να πλησιάσει τον Ορέστη, όμως όλες πέφτουν στο κενό, ενώ η Αθηνά προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Μαρία, αλλά εκείνη δεν απαντάει στο κινητό της. Έτσι, τρομοκρατημένη πως κάτι μπορεί να έχει συμβεί, πηγαίνει στο Σούνιο.

Διαβάστε επίσης: «Γιατρέ φοβάμαι για το μωρό μου!» - Κραυγή αγωνίας από την Μαρίνα! Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αιμορραγία

Η τρομακτική σκηνή της Αρετής και του Φίλιππου στην Γη της Ελιάς

Στο μεταξύ ο Δημοσθένης υποψιάζεται ότι ο Ορέστης είναι μυστικός αστυνόμος: «Πολύ περίεργος είναι ο τύπος. Εννοείται ότι δεν είναι αυτό που δείχνει. Πού ακούστηκε ένας απλός γυμναστής να οπλοφορεί κρυφά. Νομίζω ότι κάτι θέλει και με γυροφέρνει, μάλλον είναι μυστικός αστυνομικός», αναφέρει στους άντρες του και παράλληλα δίνει εντολή να ψάξουν για το ποιόν του: «Να τον κάνετε φύλλο και φτερό. Μέχρι το βράδυ θέλω να ξέρω τα πάντα γι’ αυτόν». Η Μυρτάλη πουλάει τις μετοχές της στον Μάνο και τον Ισίδωρο, κι εκείνοι με τη σειρά τους ενημερώνουν την Αθηνά, η οποία θα αγοράσει κρυφά μόνο το 10% από αυτές.

Διαβάστε επίσης: Το τραγικό τέλος της σειράς - «Μάνα την σκότωσα!»

Η Μαργαρίτα πείθει τη Θεοδώρα να δουλέψει για τους Βρεττάκους και παράλληλα να μετακομίσει στο σπίτι της. Ο Στάθης συνεχίζει να εργάζεται στους δύο ελαιώνες, μέχρι που κάποια στιγμή συναντιέται με την Ασπασία η οποία τον βλέπει κατάκοπο από τη δουλειά και, πάνω σε μια κρίση ειλικρίνειας, του αποκαλύπτει την αλήθεια ότι η Ιουλία αγόρασε τα κτήματα του Δημοσθένη: «Δεν καταλαβαίνω γιατί να σκοτώνεσαι έτσι. Τα κτήματα τώρα είναι και δικά σου», του τονίζει και ο Στάθης μόλις το ακούει γίνεται έξαλλος: «Ξαδέλφη, είσαι σίγουρη γ’ αυτό που λες;», τη ρωτάει και ήδη του έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι.

Και ενώ, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά, βλέπουμε στο trailer πως η Αρετή βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση στη μέση του δρόμου κρατώντας το κεφάλι του Φίλιππου στα χέρια της, το οποίο και κοπανάει στον τοίχο. Αυτή η σοκαριστική σκηνή προκαλεί πολλά ερωτήματα. Η μητέρα της Βασιλικής έδειχνε να επιθυμεί να έρθει κοντά με τον γαμπρό της. Μήπως όλο αυτό είναι κάποια τακτική της και τελικά ξέσπασε και έδειξε τον πραγματικό της εαυτό ή μήπως είναι είναι προϊόν της φαντασίας είτε της ίδιας είτε της κόρης της και του συντρόφου της; Η αγωνία κορυφώνεται μέχρι να μάθουμε την αλήθεια (δείτε εδώ τις εξελίξεις όλης της υπόλοιπης εβδομάδας).