Η Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Θρήνος & οργή στην κηδεία της Μυρτάλης! Ο τραγικός τρόπος που την δολοφονεί ο Αλέξης

Το χρονικό του τέλους της

Η Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Θρήνος & οργή στην κηδεία της Μυρτάλης! Ο τραγικός τρόπος που την δολοφονεί ο Αλέξης

Οπως ήδη γνωρίζουμε, στην Γη της Ελιάς ο Αλέξης σκοτώνει τη Μυρτάλη γράφοντας με αίμα τον τραγικό επίλογο αυτής της σχέσης. Πώς όμως φτάνει στη δολοφονία; Τι έχει προηγηθεί; Ποιος βρίσκει την άτυχη Μυρτάλη νεκρή; Πώς οι Βρεττάκοι βυθίζονται στον θρήνο αλλά και την οργή για τον δολοφόνο;

Από την Μαρία Μεταξητινού - TiVi Σήριαλ

Στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια θα δούμε τον Αλέξη να συνεχίζει να πιέζει τη Μυρτάλη να επενδύσουν στο εστιατόριο που σκοπεύουν να ανοίξουν, αλλά εκείνη τον παραμυθιάζει: «Δεν μπορώ να κάνω κάτι αυτή τη στιγμή. Χρειάζονται χρήματα κι εγώ δεν έχω ακόμα ρευστό», δικαιολογείται, προκαλώντας την οργή του: «Τι είναι αυτά που μου λες, με κοροϊδεύεις ρε;», της φωνάζει. Μετά από αυτό το σκηνικό η Μυρτάλη, τρομοκρατημένη, πηγαίνει στη Μαργαρίτα για να της μιλήσει και της αποκαλύπτει: «Θέλω να ξέρεις ότι ο Αλέξης ζηλεύει πολύ τη σχέση σου με τη Θεοδώρα και θέλει να της κάνει κακό».

Δείτε επίσης όλες τις εξελίξεις της εβδομάδας, πριν αυτές προβληθούν μέσα από τη συχνότητα του Mega.

Στο μεταξύ, για κακή της τύχη, εκείνη τη στιγμή περνάει ο Αλέξης και βλέπει το αυτοκίνητο της Μυρτάλης παρκαρισμένο έξω από το σπίτι της Μαργαρίτας και εξαγριώνεται: «Ηλίθια, νομίζεις ότι θα με κοροϊδέψεις», μονολογεί και φεύγει.

Η Γη της Ελιάς Αλέξης Μυρτάλη δολοφονία

Λίγο αργότερα ο Μάνος κάνει μια τελευταία συζήτηση με τη Μυρτάλη: «Ρε σπόρε, σίγουρα το έχεις σκεφτεί καλά να φύγεις; Εγώ πάλι νομίζω ότι κάνεις μέγα λάθος», της λέει και προσπαθεί να την πείσει να μη φύγει. Παράλληλα η Μαργαρίτα εξομολογείται στην Αθηνά ότι πήρε απόφαση να δράσει πλέον σχετικά με τον Αλέξη: «Αθηνά, δεν πάει άλλο, θα ζητήσω εισαγγελική εντολή για να μπορέσω να τον κλείσω σε ψυχιατρικό ίδρυμα», της λέει καταρρακωμένη. Στο μεταξύ η Μυρτάλη αποχαιρετά τον Ισίδωρο, τη Μαρίνα, τον Μάνο και την Ιουλία και είναι έτοιμη να φύγει για την Ελβετία. Ολοι είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι, ενώ η ίδια είναι τρομοκρατημένη από τη βίαιη συμπεριφορά του Αλέξη.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης παγιδεύει τη Θεοδώρα και τη βάζει στο αμάξι του, ενώ η Μαργαρίτα πηγαίνει στον Λυκούργο και ζητά τη βοήθειά του: «Λυκούργε, σε παρακαλώ πες μου πού μπορώ να απευθυνθώ και τι χρειάζεται προκειμένου να κλείσω τον Αλέξη σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα», τον ικετεύει.

Δείτε επίσης: Το τραγικό τέλος της σειράς - «Μάνα την σκότωσα!»

Λίγο αργότερα η Μαργαρίτα και η Αθηνά συνειδητοποιούν πως η Θεοδώρα βρίσκεται ακόμα στο στόχαστρο του Αλέξη. «Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα, Μαργαρίτα. Καλό είναι να μείνουμε εδώ μαζί για παν ενδεχόμενο», της λέει η Αθηνά κι έτσι αποφασίζουν να μείνουν στο σπίτι της Αθηνάς μέχρι να προχωρήσει η εντολή εγκλεισμού του στο ψυχιατρείο.

Έτσι σκοτώνει ο Αλέξης στην Μυρτάλη στην Γη της Ελιάς

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης ανακαλύπτει πως η Μυρτάλη φεύγει για την Ελβετία και χάνει εντελώς τα λογικά του. Ο Μάνος με τη Μαρίνα ετοιμάζονται να πάνε στο αεροδρόμιο τη Μυρτάλη, ενώ ο Αλέξης καραδοκεί με σκοπό να τη σταματήσει. Ετσι εισβάλλει ξαφνικά στο σπίτι αιφνιδιάζοντάς την. Η Μυρτάλη είναι έτοιμη να φύγει και μάλιστα κρατάει τη βαλίτσα της.

Μόλις τον βλέπει η κοπέλα παγώνει, τα χάνει δεν ξέρει τι να πει, ενώ εκείνος αρχικά την παρακαλεί να μείνει: «Τι κάνεις; Φεύγεις; Γιατί; Μυρτάλη συγγνώμη, μη με αφήνεις. Μη φύγεις σε παρακαλώ, σ’ αγαπάω», της λέει, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη: «Αφησέ με σε παρακαλώ. Φύγε από δίπλα μου, δεν σε θέλω», του τονίζει. Τότε το μυαλό του θολώνει και αρχίζει να της φέρεται βίαια, να τη βρίζει και να τη χτυπάει. Η Μυρτάλη προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιδράσει και να ξεφύγει από τα χέρια του. Γίνεται πραγματικός πόλεμος μεταξύ τους. Ο Αλέξης όμως δεν είναι διατεθειμένος να τη χάσει και, μέσα σε απόλυτο παραλογισμό, τη σκοτώνει.

Η Γη της Ελιάς Μυρτάλη θάνατος

Σπαραγμός στην κηδεία της

Μόλις καταλαβαίνει ότι είναι νεκρή παγώνει, ενώ λίγο αργότερα η Μαργαρίτα που πηγαίνει στο σπίτι βρίσκει την κοπέλα νεκρή και τηλεφωνεί στην αστυνομία. Τα νέα μαθαίνονται πολύ γρήγορα. Ολοι στη Μάνη μουδιάζουν, αλλά εκεί που στην κυριολεξία θα παιχτεί μια πραγματική τραγωδία είναι στην οικογένεια των Βρεττάκων, αλλά πιο πολύ στη Μαρίνα που, στην κατάσταση που είναι η σωματική και η ψυχική της υγεία, θα κλονιστεί σοβαρά.

Δείτε επίσης: «Γιατρέ φοβάμαι για το μωρό μου!» - Κραυγή αγωνίας από την Μαρίνα! Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αιμορραγία

Λίγες ημέρες αργότερα θα γίνει η κηδεία της άτυχης κοπέλας και οι σκηνές που θα διαδραματιστούν θα προκαλέσουν μεγάλο πόνο αλλά και οργή.