Αυτή η νύχτα μένει: Η Μαρίνα δολοφονείται - Δεν βρίσκει κανείς το πτώμα της

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αυτή η νύχτα μένει: Η Μαρίνα δολοφονείται - Δεν βρίσκει κανείς το πτώμα της

Στην σειρά, Αυτή η νύχτα μένει, η Μαρίνα αποφασίζει να αποκαλύψει την αλήθεια για τον φόνο του Νώντα, αλλά η Βρεττώ διαφωνεί και φροντίζει να την εξαφανίσει ξεσηκώνοντας νέα θύελλα αντιδράσεων. Μέσα σε όλα, ένα δημοσίευμα κινδυνεύει να καταστρέψει τελειωτικά τον Χρήστο και τον Στέλιο, ενώ ο Στρατής δείχνει να απολαμβάνει τα όσα συμβαίνουν.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Αυτή η νύχτα μένει

Τρίτη 30/5 - Επεισόδιο 84

Ενώ ο Χρήστος αγωνίζεται με κάθε τρόπο να κρατήσει τη Μαρίνα μακριά από τις έρευνες, η απόφαση της Φωτεινής θα του δώσει ένα ισχυρό χτύπημα όταν του ανακοινώνει: «Φεύγω στην Αθήνα! Κουράστηκα να ζω εδώ, μέσα στα ψέματά σας, βαρέθηκα». Ο Σταματιάδης βάζει μπρος για ένα δημοσίευμα που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα και ο Στέλιος αγωνιά για την πορεία των πραγμάτων, που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη όλων των ένοχων σχέσεων με τον Διαγόρα αλλά και την υπόθεση της Μυρτώς. Η Μαρίνα, αφού είδε ότι δεν κατάφερε να κερδίσει τον Χρήστο, τώρα πλησιάζει τον Στρατή, όμως εκείνος έχει αλλού τη σκέψη του. Μάλιστα εκείνος είναι σκληρός μαζί της: «Δεν θέλω να με πλησιάσεις ποτέ ξανά και καλό θα ήταν ή να εξαφανιστείς ή να παραδοθείς! Εδώ πάντως να μην ξαναπατήσεις το πόδι σου», της ξεκαθαρίζει. Η Ζέτα συνειδητοποιεί πόσο μόνη είναι για να αντιμετωπίσει το δικό της δύσκολο μέλλον, καθώς πλησιάζει η δίκη για τα ναρκωτικά και ο Στρατής έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του.

Τετάρτη 31/5 - Επεισόδιο 85

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η Μαρίνα μετά και τα όσα της είπε ο Στρατής, είναι αποφασισμένη να παραδοθεί για τον φόνο του Νώντα και ο Χρήστος συμφωνεί μαζί της και την προτρέπει να το κάνει: «Είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις, πρέπει να τελειώσει επιτέλους αυτή η ιστορία». Ομως, η Βρεττώ διαφωνεί με την απόφαση αυτή. «Διόλου μυαλό δεν σου έχει μείνει στο κεφάλι; Αν πάει να παραδοθεί τι θα γίνει μ’ εσένα; Θα χαλάσεις το όνομά σου γι’ αυτή τη διαβολογυναίκα; Πόσο ακόμα θα καταστρέφεις τη ζωή σου για εκείνη; Μην την αφήσεις να παραδοθεί, θα κάνεις μεγάλο λάθος», τον συμβουλεύει.

Πέμπτη 1/6 - Επεισόδιο 86

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και τότε η Βρεττώ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και πάει βράδυ να βρει τη Μαρίνα για να τη σκοτώσει (δείτε εδώ πως σε αποκλειστικό μας). Την επόμενη μέρα κι ενώ όλοι προσδοκούν την ηρεμία που θα φέρει η παράδοση της Μαρίνας στην αστυνομία, η εξαφάνισή της προκαλεί νέα αναστάτωση. «Η Μαρίνα εξαφανίστηκε», λέει στη Βρεττώ, η οποία έχει φροντίζει να καλύψει τα ίχνη της και του απαντάει: «Περίμενες κάτι άλλο από αυτή τη γυναίκα; Σε κορόιδεψε για άλλη μια φορά και έπεσες ξανά στην παγίδα της! Σου το είπα χιλιάδες φορές μην την εμπιστευτείς, αλλά εσύ εκεί, να κάνεις το δικό σου».

Ο Στέλιος πιέζεται ασφυκτικά να δώσει λύση στην υπόθεση της αποθήκης, όμως ο Αλέξανδρος προσπαθεί να τον μεταπείσει: «Μην κλείσεις την υπόθεση επειδή σου το λένε. Πρέπει να μάθουμε τι πραγματικά έγινε εκεί. Κάνε μια φορά αυτό που πρέπει». Ολοι αγνοούν την πραγματική ταυτότητα του αστυνομικού από την Αθήνα, με τον κρυμμένο Αλκη να μην παραιτείται από τις αποφάσεις του. Η ετοιμασία της Μυρτώς για την έξοδό της από το ψυχιατρείο είναι γεγονός αλλά η χαρά των ανθρώπων του «Ονείρου» μένει μισή καθώς ανακαλύπτουν πως η κοπέλα είναι έγκυος.

Αυτή η νύχτα μένει εβδομαδιαίες εξελίξεις

Η αστραπιαία απόφαση του Αλκη να εμφανισθεί στο γραφείο του Στέλιου και να ομολογήσει δημιουργεί νέα δεδομένα: «Εγώ σκότωσα τον Διαγόρα και θα σας αποκαλύψω όλα όσα ξέρω», λέει και ξεκινάει να δίνει κατάθεση με αποτέλεσμα να επιτείνει την αγωνία του Αλέξανδρου, που θέλει διακαώς να φτάσει η υπόθεση στο τέλος της. Η Εύη που το μαθαίνει χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και τίποτα δεν μπορεί να την παρηγορήσει: «Δεν μπορεί να ξεγελάστηκα τόσο, δεν το πιστεύω ότι ερωτεύτηκα έναν φονιά», μονολογεί με δάκρυα στα μάτια της. Παράλληλα, αγωνιά και για την εξαφάνιση της μητέρας και ρωτάει τη γιαγιά της: «Πώς εξαφανίστηκε έτσι; Ηταν αποφασισμένη να μείνει, τι έγινε πάλι;», αναρωτιέται και η Βρεττώ φροντίζει να καλύψει την νέα εξαφάνιση της Μαρίνας.

Ο Στρατής εξαγριωμένος με την εξαφάνιση της Μαρίνας, καθώς πιστεύει πως το έσκασε για την Αθήνα προκειμένου να μη βρεθεί προ των ευθυνών της, αποκαλύπτει στον Αλέξανδρο την αλήθεια: «Η Μαρίνα σκότωσε τον Νώντα Παραδείση». Εκείνος σοκάρεται καθώς ανατρέπονται όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα. Η Μυρτώ για πρώτη φορά απέναντι από τον Πόντικα του επιτίθεται και του ζητάει να την αφήσει ήσυχη: «Σταμάτα πια να μου φέρεσαι σαν μωρό και άσε με στην ησυχία μου! Μην έρχεσαι όλη την ώρα κοντά μου».

Παρασκευή 2/6 - Επεισόδιο 87

Το άρθρο του Σταματιάδη στην εφημερίδα «Αλήθεια» προκαλεί πάταγο στη μικρή κοινωνία του Αγρινίου και ο Χρήστος Αναγνώστου βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Δέχεται πυρά από παντού και κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη Βάσω. «Πέφτω από τα σύννεφα, δεν περίμενα ποτέ πως θα έκανες τέτοιες πράξεις, λυπάμαι πολύ...”», του λέει. Απογοητευμένη είναι και η Εύη με τον πατέρα της, αλλά και ο Γιώργης που δεν αναγνωρίζει τον αδελφό του: «Εσύ ο τέλειος, ο τίμιος, ο πάντα σωστός Χρήστος Αναγνώστου έκανες τέτοια πράγματα; Γιατί; Πώς; Τι συμβαίνει, ρε συ Χρήστο, γιατί θα τρελαθώ εδώ μέσα». Από την άλλη, ο Στρατής τυφλωμένος από εκδίκηση, δεν κρύβει την ικανοποίησή του: «Καλά να πάθει, δεν στενοχωριέμαι για κανέναν τους πια! Να τιμωρηθούν όλοι τους». Μέσα σε αυτό το κλίμα ούτε ο Στέλιος θα μείνει ανεπηρέαστος.