Το Προξενιό της Ιουλίας: Τη βρίσκουν αναίσθηση με χάπια στο πάτωμα - Η Φιλιώ κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Όσα θα δούμε την εβδομάδα 7-9/11

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: Τη βρίσκουν αναίσθηση με χάπια στο πάτωμα - Η Φιλιώ κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Από την ερχόμενη Τρίτη 7/11 αναμένεται να δούμε τα νέα επεισόδια για τη σειρά ''Το προξενιό της Ιουλίας'' με την Ιουλία να δέχεται πιέσεις να καταθέσει επίσημα όλα όσα ξέρει για το βράδυ του φόνου, την ώρα που ο Στασινόπουλος υποχωρεί στη θέληση της κόρης του Φιλιώς για το προξενιό με τον Γρηγόρη.

Δείτε επίσης: «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα...» - Όλα όσα απoκάλυψε ο Δημήτρης Αριανούτσος για τον ρόλο του στο "Προξενιό της Ιουλίας"

Οι εβδομαδιαίες (7-9/11) εξελίξεις για τη σειρά ''Το προξενιό της Ιουλίας''

Τρίτη 7/11 - Επεισόδιο 15

Η Στάσα εντείνει τις πιέσεις της για το προξενιό και για να συγκινήσει την Ιουλία μιλά για την εξομολόγηση που έκανε ο Γιωργίκης σχετικά με τον θάνατο της γυναίκας του. «Ηταν για μένα μεγάλος ο πόνος. Τη χάσαμε τόσο άδικα. Εμεινα μόνος με ένα μικρό παιδί και πάλεψα μόνος μου. Μετά την Ευγενία, όλα αυτά τα χρόνια δούλευα σαν το σκυλί και κοιτούσα μόνο το σπίτι μου», της είχε πει. Εξομολογήσεις όμως θα κάνει και ο Στράτος στην Αλεξάνδρα. «Ξέρω ότι ήμουν σκληρός μαζί σου, αλλά πρέπει να καταλάβεις κι εσύ ότι η ντροπή μας που έφυγες έτσι την ημέρα του αρραβώνα σου ήταν μεγάλη», της λέει μετανιωμένος.

Δείτε επίσης: Τέλος εποχής: Αυτές είναι οι τρεις σειρές του ALPHA που σταματούν

Η μεταστροφή στη στάση του ως προς την κόρη του, δεν βρίσκει σύμφωνη την Κυριακούλα που κρατά τις αποστάσεις της. Εκείνος όμως είναι έτοιμος να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αποκαταστήσει τις σχέσεις του και με τα δύο παιδιά του. Ο Κωστής ξεκόβει στην Κατερίνη και στη Φιλιώ κάθε πιθανότητα να προχωρήσει σ’ ένα προξενιό της κόρης του με τον Γρηγόρη και εκείνες μηχανεύονται ένα σχέδιο για να τον μεταπείσουν. «Μην ανησυχείς. Πού θα πάει, θα πειστεί ο πατέρας σας και θα πει το “ναι”», λέει η μάνα στην κόρη.

Ομως καθώς οι μέρες για το μνημόσυνο του Σκούταρη πλησιάζουν, η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να ηλεκτρίζεται επικίνδυνα και ο Στασινόπουλος κάνει μια τελευταία απόπειρα να αποσπάσει μια μαρτυρία από την Ιουλία για τη νύχτα του φόνου. «Πες μου τι ξέρεις, τι είδες. Είναι η μόνη ευκαιρία να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του πατέρα σου», της τονίζει.

Τετάρτη 8/11- Επεισόδιο 16

Η ομολογία της μπορεί να «κάψει» μια για πάντα τον Στράτο, καταδικάζοντάς τον για τον φόνο του πατέρα της και γι’ αυτό Στασινόπουλος και Στάσα κάνουν τα πάντα για να την πείσουν να δώσει άμεσα επίσημη κατάθεση. Ενα αναπάντεχο γεγονός όμως, θα στρέψει εκεί την προσοχή τού διοικητή αφού η κόρη του υποτίθεται έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της, και θα δώσει την ευκαιρία στην Ιουλία να ξεγλιστρήσει. Αυτή η στάση της όμως θα προκαλέσει την αντίδραση της μάνας της, που την κατηγορεί ότι δεν τη νοιάζει αν θα τιμωρηθεί ο φονιάς του πατέρα της.

Ο Χρήστος, μετανιωμένος για το βίαιο ξέσπασμά του, ζητά συγγνώμη από τον πατέρα του και του εξομολογείται τις σκέψεις που κάνει για την Ιουλία. Ο Γιωργίκης κατακλύζεται από τύψεις, συγκρούεται με τη Χάδω για το παρελθόν, όταν η απρόσμενη είδηση γι’ αυτό που συνέβη στην οικογένεια του Στασινόπουλου τον σπρώχνει να σπεύσει στο πλάι του κουμπάρου του και νονού του γιου του. Την ίδια ώρα, Στάσα και Ιουλία πάνε στον Τύρναβο να προετοιμάσουν τα σαράντα του Νικόλα, όταν στο νεκροταφείο τη Στάσα περιμένει μιαν απρόσμενη έκπληξη αφού είναι εκεί ο Στράτος Ραζίνης.

Πέμπτη 9/11 - Επεισόδιο 17

Μια πρόταση του Στράτου στη Στάσα, αντί να την ηρεμήσει, θα την εξαγριώσει ακόμα περισσότερο, την ώρα που η Ιουλία, μετά από την πίεση της μάνας της και του Στασινόπουλου, πηγαίνει στη διοίκηση χωροφυλακής Λάρισας για να καταθέσει τι είδε τη νύχτα του φόνου του πατέρα της. Ο Γρηγόρης ζει στιγμές αγωνίας, φοβούμενος πως ο Στράτος, μετά την κατάθεση της Ιουλίας, θα βρεθεί οριστικά στη φυλακή. Στο μεταξύ ο πατέρας του τσακώνεται με την Κυριακούλα, που μαθαίνοντας τη συνάντησή του με τη Στάσα γίνεται έξαλλη. Παράλληλα, η Αλεξάνδρα και ο Ατζαλίνας πάνε κι αυτοί στη χωροφυλακή για να μάθουν τι κατέθεσε η Ιουλία και εκεί έρχονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη. Και ενώ ο Στασινόπουλος υποχωρεί στη θέληση της Φιλιώς για το προξενιό με τον Γρηγόρη, η Ιουλία θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Γιωργίκη με τον γιο του, Χρήστο, σε μια σπαρακτική τους στιγμή.