Σασμός: «Από το δικό μου χέρι θα φύγει» - Δύο χωρισμοί σοκ θα ταράξουν τα νερά

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός: «Από το δικό μου χέρι θα φύγει» - Δύο χωρισμοί σοκ θα ταράξουν τα νερά

Ο Αστέρης στα νέα επεισόδια του Σασμού, γνωρίζει πλέον πως ο αδελφός του είναι δολοφόνος και αποφασίζει να μην έχει καμία σχέση με την οικογένειά του στο εξής, γεγονός που παραξενεύει την Αργυρώ. Στο μεταξύ, η Θοδώρα χωρίζει με τον Γιώργο, τη στιγμή που η Βασιλική ετοιμάζεται να βάψει τα χέρια της με αίμα.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 13/11 Επεισόδιο 29

Η γιαγιά θα επιστρέψει στο σπίτι έπειτα από την περιπέτεια με την υγεία της και ο Τηλέμαχος με τον Αντρέα θα τρέξουν να της ευχηθούν. Εκείνη θα τους δεχτεί στην αγκαλιά της, σύντομα όμως, όταν η κουβέντα περάσει στον Λάζαρο και το φριχτό έγκλημα που έκανε, ο τρόπος της θα αλλάξει. «Δεν με νοιάζει που τον κρύβετε, αλλά αν θέλετε να λεγόμαστε οικογένεια, πείτε του να πάει να παραδοθεί. Δεν κρύβονται έτσι οι άντρες, μα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Αν δεν το κάνετε, τη δική μου πόρτα δεν θα την περάσει κανείς σας», τους λέει και ο Αντρέας σπεύδει να της πει ότι ο λόγος που δεν εμφανίζεται είναι γιατί φοβάται τα αντίποινα από την οικογένεια του νεκρού. Την ίδια στιγμή το κρησφύγετο του Λάζαρου δεν αργεί να φανερωθεί. Νικολής και Δημητρός, τα ανίψια της Καλλιόπης, φτάνουν οπλισμένα στο σημείο, όμως ένας τσοπάνης που εμφανίζεται την πιο καίρια στιγμή, δίνει την άνεση στον δολοφόνο του Νικηφόρου να εξαφανιστεί.

Η Θοδώρα κλείνεται μέσα στο σπίτι και χάνει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή της. Η οικογένειά της και κυρίως ο Γιώργος τής συμπαραστέκονται όσο μπορούν, όμως εκείνη δεν δίνει την ευκαιρία στον εαυτό της να το ξεπεράσει. Αντίθετα, αποφασίζει να μιλήσει στη Μαρίνα για όσα βαραίνουν την ψυχή της, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τα αποτελέσματα της κίνησής της.

Για την ακρίβεια, θα της μιλήσει όταν η τελευταία πάει να της συμπαρασταθεί στο σπίτι. «Κορίτσι μου, μην απελπίζεσαι. Εχεις όλο τον καιρό να κάνεις πολλά, όχι μόνο ένα παιδί», θα της πει συγκινημένη και η Θοδώρα θα της αποκαλύψει πως δεν πρόκειται να κάνει ποτέ παιδί γιατί την τιμωρεί ο Θεός. «Εγώ φταίω, Μαρίνα, που ο Αστέρης πυροβόλησε τον γιο σου. Εγώ είπα στον Αντώνη πως ο αδελφός μου φώναζε το όνομα του Πετρή στον ύπνο του, θεωρώντας πως αυτός είχε σκοτώσει τον Στεφανή. Ο Αντώνης διέταξε να ανοίξει ξανά η υπόθεση και όλοι θεώρησαν πως ο Πετρής το είχε κάνει. Συγχώρεσέ με, Μαρίνα. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα συνέβαινε», θα της ομολογήσει, αλλά η Μαρίνα απέναντί της θα έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της και δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τα νέα αυτά δεδομένα. Θα την προσβάλλει ανεπανόρθωτα και θα φύγει από το σπίτι της τονίζοντάς της ότι δεν θέλει να τη δει ξανά στη ζωή της - δείτε εδώ βίντεο από την στιγμή της αποκάλυψης.

Ο μικρός γιος της Καλλιόπης βάζει τις σκέψεις του σε σειρά και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλοι γνώριζαν για τον φόνο του Στεφανή από τον αδελφό του και αυτό δεν μπορεί με τίποτα να το δεχτεί. Η σύγκρουση μαζί τους θα είναι άγρια και οι σχέσεις τους θα μπουν σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Τρίτη 14/11 Επεισόδιο 30

Ο Γιώργος που βλέπει τη γυναίκα της ζωής του να μην έχει όρεξη για τίποτα, αποφασίζει να κάνει μια κουβέντα μαζί της για να κάνουν μια νέα προσπάθεια, αλλά εκείνη του ζητά κάτι που θα τον αφήσει με το στόμα ανοιχτό. «Είναι άδικο για εσένα να είσαι σε μια σχέση που δεν θα σου προσφέρει αυτά που θέλεις και χρειάζεσαι. Και μαζί μου δεν πρόκειται ποτέ να κάνεις μια σωστή οικογένεια. Μάλλον είναι καλύτερα και για τους δυο μας να χωρίσουμε τώρα πριν πονέσουμε περισσότερο». Εκείνος δεν το δέχεται και της το λέει, όμως η Θοδώρα έχει πάρει την απόφασή της. Ταυτόχρονα η Μαρίνα αποκαλύπτει στην Αργυρώ πως η Θοδώρα ήταν εκείνη που προκάλεσε τόσο μεγάλο κακό στο σπίτι τους. «Ξέρω πως έχουν περάσει χρόνια από τότε, όμως δεν μπορώ να τη συγχωρέσω. Δεν έχω πλέον τη δύναμη. Μου στέρησε ό,τι πολυτιμότερο είχα. Το παιδί μου», της λέει και η Αργυρώ δείχνει να συμφωνεί.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Ανατινάζουν τον Μαθιό και την εγκυμονούσα Βασιλική μέσα στο ίδιο τους το σπίτι!

Μαθιός και Βασιλική προσπαθούν να μιλήσουν στον Αστέρη για τον φόνο του Στεφανή, εκείνος όμως είναι ανένδοτος. Λέει στον αδελφό του πως αν θέλει να τον αισθανθεί ξανά αίμα του, θα πρέπει να πάει στην αστυνομία και να παραδοθεί. Το ίδιο βράδυ, στο όνειρο της Βασιλικής θα έρθει ο Νικηφόρος και θα της πει να μην πιέσει άλλον τον Μαθιό να εκδικηθεί για τον θάνατό του. Συγκεκριμένα θα της τονίσει: «Μάνα, πάρ’ το επάνω σου. Ασε τον πατέρα μου. Δεν αντέχει να χύσει άλλο αίμα. Αρκετό ήταν του Στεφανή». Από την επόμενη μέρα, η Βασιλική θα αναζητήσει σύμμαχο στο πρόσωπο της Καλλιόπης. Στο μεταξύ, η πλεκτάνη της Ε;yας ξετυλίγεται σε βάρος του Μαθιού, ενώ ο Παύλος δηλώνει στον Αντώνη πως ξέρει πού θα βρει τον Λάζαρο και πως σύντομα θα του έχει πληροφορίες.

Τετάρτη 15/11 Επεισόδιο 31

Ο Αστέρης ζητά από τη Στέλλα να χωρίσει την περιουσία που έχει με τον αδελφό του και η όμορφη δικηγόρος δεν μπορεί να σκεφτεί ποιος λόγος τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Του λέει να το ξανασκεφτεί, όμως εκείνος είναι ανυποχώρητος στις αποφάσεις του. «Δεν μπορώ να σου πω περισσότερα, ίσως κάποια στιγμή να το κάνω. Ομως δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους», θα της πει.

Την ίδια ώρα η Θοδώρα ετοιμάζει την αναχώρησή της από την Κρήτη, έχοντας αποφασίσει οριστικά να χωρίσει τον Γιώργο. Ομως σε εκείνον δεν το λέει ποτέ. Απλά του αφήνει ένα γράμμα, με το οποίο τον ενημερώνει πως δεν θέλει να την ψάξει και πως ο χωρισμός τους θα κάνει και στους δύο καλό. Λίγο πριν φτάσει στο άδειο σπίτι του, ο αστυνόμος θα έχει αποφασίσει μαζί με τον Αντώνη να γίνει έφοδος στο κρησφύγετο του Λάζαρου. Μόνο που, προς απογοήτευσή τους, θα το βρουν άδειο.

Δείτε επίσης: «Τι δεν καταλαβαίνεις;» - Η Αργυρώ διώχνει από το σπίτι τον Αστέρη

Βασιλική και Καλλιόπη εξυφαίνουν τα σκοτεινά τους σχέδια και συγκεκριμένα η Βασιλική βάζει την πεθερά της να της υποσχεθεί πως όταν βρουν τον δολοφόνο του γιου της, θα την αφήσει να είναι εκείνη που θα του αφαιρέσει τη ζωή. «Το άκουσες, Καλλιόπη; Από το δικό μου χέρι θέλω να φύγει ο Λάζαρος. Μόνο έτσι θα λυτρωθώ και θα καταφέρω να συνεχίσω τη ζωή μου», της τονίζει και η Καλλιόπη την καθησυχάζει: «Εννοια σου, νύφη μου, και έχω ήδη βάλει τα ανίψια μου να τον βρουν. Να μην αφήσουν πέτρα της Κρήτης που δεν θα σηκώσουν, μήπως κρύβεται από κάτω».

Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Πέτρου διαλύει τη Μαρίνα, η οποία επιρρίπτει ευθύνες και στον Αντώνη. Τυφλωμένη από τον πόνο, θα οδηγηθεί σε μια ακραία απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές όλων. «Δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω μαζί σου, Αντώνη. Νιώθω ότι με πρόδωσες κι εσύ. Από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να μου έχεις μιλήσει για τη Θοδώρα. Εκτός από αυτό, πώς μπόρεσες και πίστεψες τα λόγια ενός κοριτσιού που απλά ήταν πληγωμένο;». Ο Αντώνης θα της μιλήσει με ειλικρίνεια και θα της αποκαλύψει πως δεν ήθελε να της προκαλέσει περισσότερο πόνο, μόνο που η δική της αντίδραση δεν θα είναι συνηθισμένη. Θα αποφασίσει να φύγει από το χωριό, ακολουθώντας την κόρη της και τον Αστέρη στη Γερμανία.

Πέμπτη 16/11 Επεισόδιο 32

Εχουν περάσει τέσσερις μήνες και στο χωριό επικρατεί μια απόκοσμη ηρεμία που βάζει όλους σε σκέψεις. Η Εύα βρίσκεται σε αδιέξοδο με τα σχέδιά της για εκδίκηση, ενώ η Βασιλική δεν μπορεί να ησυχάσει μέχρι να βρεθεί ο Λάζαρος. Τη στιγμή που η αστυνομία αρχίζει να βλέπει φως στις έρευνές της, ο Μανόλης, χαμένος στα σκοτάδια της θλίψης του, αντλεί δύναμη από μια αναπάντεχη παρουσία και αυτή είναι του Νικηφόρου, που τον επισκέπτεται στη φαντασία του. Ο Αστέρης προσπαθώντας να παραμείνει αποκομμένος από την οικογένειά του, δέχεται ένα πισώπλατο χτύπημα, αυτή τη φορά από τη γυναίκα της ζωής του.

Γνωρίζοντας εκείνη ότι ο Μαθιός είχε ομολογήσει το έγκλημά του στον αδελφό της και μάλιστα αυτό είναι μαγνητοφωνημένο, θεωρεί πως ο άντρας της Βασιλικής είναι ο βασικός ύποπτος για τον φόνο του Ευθύμη. Γι’ αυτό και θα τον καταδιώκει μέχρι να τον δει πίσω από τα σίδερα. Λίγο καιρό αργότερα και προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της, θα μιλήσει ξεκάθαρα για το έγκλημα του Μαθιού και στον Αντρέα, ο οποίος θα της δείξει πως έχει προσωπικό μένος με την οικογένεια της Καλλιόπης λόγω του θανάτου της μητέρας του, Μαρίας.

Μάλιστα, εκείνος δεν θα χάσει την ευκαιρία και θα τρέξει να κάνει τη φοβερή αποκάλυψη στην ανιψιά του, Αργυρώ, με σκοπό να την προειδοποιήσει για την οικογένεια του άντρα που θέλει να παντρευτεί. Η Αργυρώ αρχικά θα δείξει ότι δεν πιστεύει τα λόγια του, σύντομα όμως αυτά θα επιβεβαιωθούν με τον χειρότερο τρόπο.