Famagusta 18/2: «Το δικό μου "για πάντα" τελειώνει όπου να 'ναι» - Ο Παύλος φτάνει στα όριά του

Όλα όσα θα δούμε στο επεισόδιο της Κυριακής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Famagusta 18/2: «Το δικό μου

Το πέμπτο επεισόδιο της μεγάλης παραγωγής του MEGA, «Famagusta», φωτίζει τα ιστορικά γεγονότα του ’74, ενώ ξεδιπλώνει τις ιστορίες των ηρώων της σειράς σήμερα, αυτή την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 21:00.

Οι αγωνιώδεις ώρες της απόπειρας πραξικοπήματος στην Κύπρο το ’74, αλλά και η φυγάδευση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ζωντανεύουν στη μικρή οθόνη. Την ίδια ώρα, η έρευνα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας της Ελένης στο παρόν, φέρνει ακόμη πιο κοντά τη θετή και τη βιολογική μητέρα του Μάικλ.

Πόλεμος Famagusta

Δείτε επίσης: Αιμιλία Υψηλάντη: Η τραγική ιστορία που κρύβει πίσω από το χαμόγελό της η πρωταγωνίστρια του Famagusta

Ο Μάικλ προσπαθεί να πείσει τη Σιμώνη πως δεν σκότωσε εκείνος την αδερφή της.

Η Ιφιγένεια επιστρέφει στο σπίτι με τον Παύλο και τον Αντρίκο, κάτι που προκαλεί την αντίδραση του Αντρέα και της Χριστίνας. Στην προσπάθειά του να έρθει πιο κοντά του, λέγοντάς του ότι θα είναι για πάντα στο πλευρό του, εκείνος θα προσπαθήσει να την απωθήσει απαντώντας: «Το δικό μου "για πάντα" όπου να 'ναι τελειώνει».

Οι υποψίες της Σοφίας για την ταυτότητα της Χριστίνας και την σχέση της με τον γιο της, ενισχύονται.

Σοφία Καλλή

Τι θα δούμε στην συνταρακτική συνέχεια της σειράς «Famagusta»

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5 (Κυριακή 18 Φεβρουαρίου)

Μια σειρά από φλας μπακ αποκαλύπτουν την δράση του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου, την επίσκεψη του στον πρόεδρο Ουίλσον, αλλά και την φυγάδευση του την κρίσιμη μέρα της τραγωδίας της Κύπρου. Στο σήμερα, ο Αντρέας προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης και είναι πεπεισμένος ότι ένοχος είναι ο Μάικλ. Η Ιφιγένεια μετακομίζει στο σπίτι του Παύλου με την πρόθεση να επανασυνδεθεί με τον γιο τους Αντρίκο. Ο Μάικλ προσπαθεί να πείσει τη Σιμώνη με κάθε τρόπο ότι δεν σκότωσε αυτός την αδερφή της, την Ελένη.

Μια συγκλονιστική ιστορία από την περίοδο της εισβολής του 1974 μοιράζονται δύο επιζήσαντες στο ντοκιμαντέρ του Μάικλ. Ο Αντρέας και η Χριστίνα ανησυχούν που ο Παύλος ζήτησε απ’ την Ιφιγένεια να επιστρέψει στο σπίτι καθώς, λόγω του βεβαρημένου της ιστορικού στον αλκοολισμό, δεν την εμπιστεύονται. Η Σοφία υποπτεύεται πως η Χριστίνα ίσως και να είναι η βιολογική μάνα του Μάικλ, με τη Μαίρη να εύχεται να ισχύει αυτό, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση ο δικηγόρος Αντρέας Σέκερης θα τον αντιμετωπίσει ευνοϊκά!

Γιάννης Μπέζος

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος

Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλής Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Στέφανος Μιχαήλ, Σοφία Παυλίδου, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου, Χριστίνα Σωτηρίου

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός

Στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής

Σύμβουλος Δραματουργικής Εξέλιξης: Κώστας Καπώνης

Concept: Βάνα Δημητρίου – Αντρέας Γεωργίου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού

Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης

Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Εκτέλεση Παραγωγής: G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA

Δείτε το τρέιλερ: