#Μαμά έρχομαι: Κατάντια μέχρι και σήμερα! Το ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη δεν το είδαν όλοι όσοι θα έπρεπε - Τα νούμερα τηλεθέασης της χθεσινής του προβολής στο Mega

Το ντοκιμαντέρ αυτό θα μας θυμίζει πάντα πως μέσα μας θα υπάρχει αυτό το αγκάθι που λέγεται Τέμπη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
#Μαμά έρχομαι: Κατάντια μέχρι και σήμερα! Το ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη δεν το είδαν όλοι όσοι θα έπρεπε - Τα νούμερα τηλεθέασης της χθεσινής του προβολής στο Mega

Ένας χρόνος ακριβώς, ένας χρόνος πριν ξημερώσει Μάρτης, Άνοιξη και το τρένο του θανάτου πάρει μαζί του μια ολόκληρη γενιά. «Τέμπη», μια λέξη πλέον μαχαιριά στην καρδιά για πολλούς - ενώ θα έπρεπε για όλους! Γονείς ακόμα πενθούν, σύντροφοι κλαίνε για το άλλο τους μισό που ποτέ δεν θα ξαναδούν, παιδιά αναρωτιούνται «που είναι η μαμά, ο μπαμπάς, ο αδερφός, η γιαγιά, ο παππούς.» Που είναι η αγάπη, η στήριξη, ο σεβασμός;

Το ντοκιμαντέρ «Μαμά Έρχομαι», το οποίο προβλήθηκε τα ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου 2024 στο Mega είναι μια ακόμα ενέργεια του λαού που ουρλιάζει πως αυτό που έγινε δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι, δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ! Ωστόσο σύμφωνα με τα νούμερα τηλεθέασης που έφτασαν μόνο το 17,6% δεν το είδαν όλοι όσοι θα έπρεπε!

Το 17,6%, όμως, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο με την δύναμη της καρδιάς και της ψυχής του! Να το θυμάστε, όσοι πρέπει να το θυμάστε!

«#Μαμά έρχομαι»

Δείτε επίσης: Τέμπη – Ένα χρόνο μετά, ο Γεράσιμος παλεύει ακόμα για τη ζωή του: «Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, προσευχόμαστε...»

Μετά τη σύγκρουση

«Γίνεται η σύγκρουση. Μου φεύγει το κινητό από τα χέρια. Πέφτω μπροστά και σκίζεται το φρύδι μου, το πρώτο πράγμα που θυμάμαι και έσπασα το πόδι μου. Η κάτω πλευρά του ποδιού μου ήρθε πάνω. Είχαν ήδη πέσει οι γύρω μου πάνω μου σχεδόν. Είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται το τρένο και να πέφτουν πράγματα πάνω μου, με αποτέλεσμα να αρχίσω να σπάω όλο μου το σώμα. Όλο μου το σώμα το ένιωθα να διαλύεται», περιέγραψε μιλώντας στην Ανθή Βούλγαρη η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, η οποία έζησε την κόλαση στα Τέμπη.

Η μητέρα του Γιώργου Παπάζογλου, Δέσποινα Γκανίδου, ανέφερε για τις στιγμές λίγο πριν μάθει ότι ο γιος της έχασε τη ζωή του εκείνη τη νύχτα: «Χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η κοπέλα του, η οποία μας είπε ότι το τρένο εκτροχιάστηκε, ότι ο Γιώργος είχε σηκωθεί 3-4 λεπτά πριν από τη θέση του και πήγε στο μπαρ να πάρει ένα μπουκάλι νερό, ότι δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά και ότι δεν απαντούσε στο τηλέφωνο».

«Δεν θα μιλούσαμε για κανένα δυστύχημα σήμερα αν είχε εφαρμοστεί η σύμβαση 717, όπως προβλεπόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ακούγεται να λέει η Ανθή Βούλγαρη, η οποία έκανε τη σχετική έρευνα. Πραγματογνώμονες ξεκαθάρισαν κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ πως τα κενά στην υπόθεση είναι μεγάλα και η διερεύνηση έχει πάρει λάθος τροπή.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Δεν είναι μόνο τα δικά μας παιδιά, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε. Ένα μήνα μετά ο συρμός αυτός ξαναμπήκε σε λειτουργία. Μου κάνει εντύπωση η θέση του Αρείου Πάγου. Ποιος υπερασπίζεται τον πολίτη;».

Από τι προκλήθηκε η φωτιά

Δείτε επίσης: Τέμπη – Συγκλονίζει ο επιζών Νίκος Ζήσης: «Θα προτιμούσα να έχω “φύγει” εγώ αντί για τη σύζυγό μου»

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, η έκρηξη και το μανιτάρι που σχηματίστηκε οδήγησαν στην αύξηση της θερμοκρασίας του δαπέδου. Η ερμηνεία που δίνεται από πραγματογνωμοσύνες ότι η φωτιά οφείλεται στα εύφλεκτα σιλικόνης είναι ανεπαρκής, αφού έλεγχοι κλίμακας που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι το έλαιο σιλικόνης αποτελεί ένα άφλεκτο υλικό.

Μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί τι ήταν εκείνο που την προκάλεσε. Ωστόσο, το ξυλόλιο σε δείγματα κάνει φανερό ότι πιθανότατα υπήρξε κάτι άλλο (όπως ένας διαλύτης) που τη δημιούργησε.

Το Χ(twitter) θρήνησε ξανά για όσους χάθηκαν