7 αποτελεσματικές δίαιτες που επιλέγουν οι επώνυμοι για να βάλουν μαγιό το καλοκαίρι

Έτσι εξηγείται η πλάκα κοιλιά που έχουν οι περισσότεροι...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Πολλοί διάσημοι ακολουθούν διαφορετικές διατροφικές τάσεις για να διατηρήσουν την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση, ειδικά όταν πλησιάζει όλο και περισσότερο το καλοκαίρι.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες που επιλέγουν οι ξένοι επώνυμοι είναι οι εξής:

Διαλειμματική Νηστεία (Intermittent Fasting)


jenniferaniston
@jenniferaniston

Αρκετοί διάσημοι, όπως η Jennifer Aniston και ο Hugh Jackman, επιλέγουν αυτή τη δίαιτα. Περιλαμβάνει περιοδικά διαστήματα νηστείας και κατανάλωσης φαγητού. Μια δημοφιλής μέθοδος είναι η 16/8, όπου νηστεύετε για 16 ώρες και τρώτε μέσα σε ένα παράθυρο 8 ωρών.

Δείτε επίσης: Διαλειμματική νηστεία - δίαιτα: Οδηγός για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Κετογονική Δίαιτα (Keto Diet)

Η Kim Kardashian και ο LeBron James είναι μερικοί από τους επώνυμους που έχουν υιοθετήσει αυτή τη δίαιτα. Περιλαμβάνει υψηλή κατανάλωση λιπαρών, μέτρια πρωτεΐνη και χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων. Ο στόχος είναι η είσοδος σε κατάσταση κέτωσης, όπου το σώμα καίει λίπος για ενέργεια.

Δίαιτα Paleo (Paleo Diet)

Ο Matthew McConaughey και η Jessica Biel είναι γνωστοί υποστηρικτές της δίαιτας Paleo. Αυτή η δίαιτα βασίζεται στη διατροφή των προϊστορικών ανθρώπων και περιλαμβάνει κυρίως κρέας, ψάρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά.

Δίαιτα Vegan

beyonce
@beyonce

Η Beyoncé και ο Brad Pitt ακολουθούν τη vegan δίαιτα, η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα. Περιλαμβάνει την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, σπόρων και δημητριακών. Είναι επίσης δημοφιλής για τα οφέλη της στην υγεία και το περιβάλλον.

Μεσογειακή Δίαιτα

Η Penélope Cruz και ο John Goodman προτιμούν τη μεσογειακή δίαιτα, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ελαιόλαδο και ολικής άλεσης προϊόντα. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετική για την καρδιά και τη γενική υγεία.

Δίαιτα του Χορτοφάγου (Vegetarian Diet)

Η Olivia Wilde και ο Paul McCartney ακολουθούν τη χορτοφαγική δίαιτα, η οποία περιλαμβάνει την αποφυγή του κρέατος αλλά μπορεί να περιλαμβάνει γαλακτοκομικά και αυγά. Είναι μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Δείτε επίσης: Υγρή δίαιτα: Εξωπραγματικά αποτέλεσμα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα - Θα στεγνώσει όλο σου το κορμί

Δίαιτα Χαμηλών Υδατανθράκων (Low-Carb Diet)

Η Megan Fox και ο Tim McGraw έχουν επιλέξει τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, που περιλαμβάνει τη μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων για την απώλεια βάρους και τη βελτίωση της υγείας.

Αυτές οι δίαιτες δεν είναι απλώς διατροφικές μόδες, αλλά υποστηρίζονται από έρευνες που δείχνουν τα οφέλη τους για την υγεία. Είναι σημαντικό να επιλέγετε μια δίαιτα που ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις διατροφικές σας ανάγκες.