Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η νέα σελίδα στην ζωή της μετά τον χωρισμό και ο θάνατος που την στιγμάτισε

“Όταν μια σχέση τελειώνει βιώνεις ένα πένθος”

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor

“Προσοχή” λέγεται το νέο τραγούδι της Ειρήνης Παπαδοπούλου και ας της δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή με τα μηνύματα που θέλει να περάσει... Η τραγουδίστρια ελεύθερη και ωραία, μιλάει για τις αλλαγές που ήρθαν στην ζωή της επαγγελματικά και προσωπικά και δεν μασάει τα λόγια της...Τι απαντάει για τον έρωτα, τον χωρισμό, το “Survivor” και την απώλεια του Βασίλη Καρρά; Τι μήνυμα στέλνει στους επικριτές της; Η Ειρήνη Παπαδοπούλου στην πιο ώριμη φάση της ζωής της, κάνει στο youweekly.gr κατάθεση ψυχής...

Γύρισε σελίδα στην προσωπική της ζωή μετά την σχέση της με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και καλωσορίζει με χαμόγελο τα νέα πράγματα που της έρχονται... Η Ειρήνη Παπαδοπούλου συνεχίζει με επιτυχία τις live εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα και κάνει restart με χαμόγελο...

Η συνέντευξη της Ειρήνης Παπαδοπούλου στο Youweekly.gr

Ειρήνη Παπαδοπούλου θάνατος Καρρά

Σακάκι, παντελόνι και γραβάτα, Vassileios Kostetsos, πουκάμισο , Tassos Mitropoulos και καπέλο , Bershka

Πρόσφατα δήλωσες ότι είσαι σε φάση αλλαγών. Τι έχεις αλλάξει λοιπόν και γιατί;

Υπήρχαν κάποια πράγματα που έδιωξα από την ζωή μου γιατί με ενοχλούσαν και την ήθελα αυτή την αλλαγή. Καταρχήν άλλαξα δισκογραφική εταιρεία, πήγα στην Heaven music, άλλαξα κάποιες συνήθειες και γενικά προσπαθώ να κάνω ένα mind setter. Είναι καλό να αλλάζουμε ενέργειες και να μετακινούμαστε εάν δεν είμαστε κάπου καλά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι “Προσοχή” που βγήκε και στο you tube, μια διασκευή Ισραηλινής επιτυχίας που έχει γράψει ο Doran Medalie και τους ελληνικούς στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Παπασταθόπουλος, ενώ πρόσφατα γύρισα και το videoclip μου.

Στη ζωή σου σε ποιους λες “Προσοχή”;

Λέω σε όλους αυτούς που παραβιάζουν τα όρια οποιουδήποτε και πιο συγκεκριμένα τα δικά μου όρια, δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι...Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που επισημαίνω σε κάποιον να μην παραβιάζει τα όριά μου, συνήθως είμαι ευγενική, αλλά όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει φτάνω και σε τέτοια σημεία.

Γιατί σε χάσαμε από τις μεγάλες πίστες;

Ένιωσα ότι οι προτάσεις που μου έγιναν δεν με αντιπροσωπεύαν και δεν μου ταίριαζαν, οπότε επέλεξα να κάνω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μέσα στο παιχνίδι της δουλειάς είναι και αυτό...

Κάνοντας έναν απολογισμό, οι επαγγελματικές σου στιγμές είναι περισσότερο όμορφες ή δύσκολες;

Και τα δυο. Έχω περάσει και όμορφα και δύσκολα, όλα για κάποιο λόγο γίνονται... Σίγουρα κάθε δυσκολία σε δυναμώνει και πιθανόν να σε πεισμώνει. Άλλωστε εάν ήμουνα αδιάφορη δεν θα ασχολιόντουσαν μαζί μου. Κανένας δεν ζηλεύει τον αδιάφορο ή τον αποτυχημένο.

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου στο Youweekly.gr!

Τοπ με πέρλες, Runway Project Clothing, runwayproject.gr, παντελόνι, Guess, Shop & Trade και κοσμήματα , SM Collection

Έχεις ζήσεις κακίες και εμπάθειες στον χώρο, σου έχουν κλείσει εσένα μικρόφωνα;

Εννοείται, ότι έχω ζήσει εμπάθειες και ότι μου έχουν κλείσει μικρόφωνα, από όλα έχω ζήσει... Σε ποια δουλειά δεν συμβαίνει αυτό; Ποτέ δεν γνωρίζεις την πρόθεση και τον λόγο που είναι εμπαθής κάποιος και δεν ξέρεις ποτέ τι είναι αυτό που τον ωθεί να φερθεί έτσι. Ο χώρος μας είναι πολύ ανταγωνιστικός, δεν έχουν δουλέψει όλοι οι άνθρωποι με τον εαυτό τους ώστε να διαχειρίζονται τις ανασφάλειές τους, τα κόμπλεξ τους.

Τα δικά σου λάθη τα βλέπεις;

Φυσικά... Έχω διαβάσει πολύ ψυχολογία, έχω γίνει ψυχολόγος χωρίς πτυχίο... (γέλια) Έχω κάνει και αυτοβελτίωση και ψυχανάλυση από ειδικούς πριν από πολλά χρόνια.

Υπάρχουν συνάδελφοί σου που δεν θα ξανασυνεργαζόσουνα ποτέ;

Έχω σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω την λέξη “ποτέ” και “ξανά”. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι όσο περνάνε τα χρόνια και εάν θέλουν φυσικά και οι ίδιοι, μπορούν να αλλάξουν. Μπορεί στο παρελθόν να είχα μια συνεργασία τοξική και σήμερα να έχουμε και οι δυο αλλάξει σαν άνθρωποι και η συνεργασία μας να είναι υγιής. Ιδιαίτερα στα επαγγελματικά πρέπει να παραβλέπουμε ορισμένα πράγματα και να λειτουργούμε σαν επαγγελματίες.

H Ειρήνη Παπαδοπούλου στο Youweekly.gr

Αμάνικο σακάκι , σορτς-φούστα , ζώνη και κολιέ , Paris Valtadoros, γάντια , Nika, Nika.shop, ανδρικό δαχτυλίδι , Panidis , panidis.gr και γόβες , Lesilla, Kalogirou

Από το Survivor ξαναδέχτηκες πρόταση;

Επίσημα όχι, ανεπίσημα όμως έγινε μια κουβέντα με πρόσωπο από την παραγωγή για να πάρω ξανά μέρος.

Έχεις ευχάριστες αναμνήσεις από εκεί;

Πάντα μετά από κάθε εμπειρία που έχω ζήσει, θέλω να κρατάω τα ευχάριστα, αλλά ακόμα και τα στενόχωρα που έχω περάσει και περνάω τα μετατρέπω σε μάθημα ζωής.

Τότε είχες αποχωρήσει οικειοθελώς. Σήμερα εάν ήσουνα στο παιχνίδι, πάλι το ίδιο θα έκανες;

Ένιωσα έντονη πίεση και έφυγα. Η ψυχή μου δεν επιθυμούσε να φύγει από το Survivor, γενικότερα η μαχητικότητά μου δεν μου επιτρέπει να τα παρατάω, όμως, όταν καταλαβαίνω ότι είμαι κάπου ανεπιθύμητη, λόγω αξιοπρέπειας δεν πρόκειται να κάτσω. Πάντως υποθετικά σήμερα, εάν ήμουνα στο Survivor, με τις ίδιες συνθήκες και στο ίδιο περιβάλλον, θα σκεφτόμουνα μόνο τον εαυτό μου. Γενικά στο παιχνίδι αυτό, ο ένας κοιτάει να φάει τον άλλον για αυτό και δεν ήμουνα προετοιμασμένη στο τι θα αντιμετωπίσω... Εγώ πήγα για να συναγωνιστώ με τους άλλους και όχι για να πατήσω τους άλλους, όλοι οι καλοί χωράμε. Όλοι είμαστε μοναδικοί και μπορούμε να ξεχωρίσουμε όχι όμως εις βάρος του άλλου.

Τον θυμό σου τον διαχειρίζεσαι ή βγαίνεις εκτός εαυτού;

Τον διαχειρίζομαι όσο μπορώ, γιατί ξέρω ότι δεν μπορώ να αλλάξω εύκολα τον άλλον. Απλά αλλάζω δρόμο και φεύγω... Σπάνια έχω αντιδράσει παρορμητικά, εάν κάτι με θυμώσει αντιδρώ με ευγένεια.

Ο αξέχαστος Βασίλης Καρράς τι ήταν για σένα;

Στην φάση που το συνάντησα ήμουνα ένα παιδί φοβισμένο στον χώρο – μη με ρωτήσεις γιατί – και όσο ήμουνα μαζί του ένιωθα ασφαλής. Με είχε πάρει παραμάσχαλα και ένιωσα αυτή την προστασία. Εγώ γενικά εκτιμώ τους ανθρώπους που δεν χρειάζεται να τους πεις πολλά για να καταλάβουν, καταλαβαίνουν από μόνοι τους πολλά. Εγώ επειδή ανακάλυψα αυτόν τον χώρο μόνη μου, χωρίς να έχω κάποιες επιρροές και χωρίς κανένας να με έχει προετοιμάσει για οτιδήποτε, ο Βασίλης Καρράς ήταν η πατρική καλλιτεχνική φιγούρα που θα ήθελα να είχα από την αρχή για να προλάβω κάποια λάθη μου.

Τι κρατάς από εκείνον;

Ο Βασίλης είχε μια τεράστια θέση στην καρδιά μου. Εάν δεν τον είχα το “Χαλάλι” δεν θα έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία. Από εκείνον κρατάω πολλά, στενοχωριέμαι που δεν πρόλαβα πριν φύγει να τον πάρω μια αγκαλιά...

Γνώριζες ότι ήταν σοβαρά άρρωστος;

Κάποια στιγμή που είχε θέματα υγείας είχα πάει και τον είδα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Όταν βγήκε κάναμε μια συναυλία μαζί και μετά διέκοψε τις εμφανίσεις του, δεν ξαναβγήκε για δουλειά. Ήθελα να τον συναντήσω, αλλά μου είπαν ότι λόγω της σοβαρής κατάστασής του δεν έπρεπε να έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο και το κατανοώ, αλλά στενοχωρήθηκα που δεν μπόρεσα να τον χαιρετήσω, να πάρω τις τελευταίες του συμβουλές.

Ειρήνη Παπαδοπούλου

Σακάκι , τοπ και παντελόνι , Sotiris Georgiou, γόβες , Envie Shoes, envieshoes.gr και ανδρικά κοσμήματα , Panidis, panidis.gr

Πρόσφατα βγήκες από μια σχέση. Νιώθεις έτοιμη για έναν νέο έρωτα;

Αναλόγως πως λήγει μια σχέση, αν και κάθε σχέση που τελειώνει είναι ένας μικρός θάνατος, βιώνεις ένα πένθος. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που θα ξεκινήσω αμέσως μια νέα σχέση, αν και τίποτα δεν είναι απόλυτο. Γνωρίζοντας όμως τον εαυτό μου και λειτουργώντας με την λογική πάντα μου δίνω χρόνο. Μετά από έναν χωρισμό σίγουρα δεν ψάχνω ένα αποκούμπι ή εάν θες έναν άνθρωπο που θα τον “χρησιμοποιήσω” προκειμένου να ξεχάσω την προηγούμενη σχέση. Δεν θα έκανα ποτέ αυτό που δεν θέλω να μου κάνουν και εμένα. Ιδιαίτερα εάν έχω πονέσει δεν χρειάζεται ο επόμενος άνθρωπος που θα έρθει στη ζωή μου να βιώσει τον δικό μου πόνο. Είναι καλύτερα να έχω “καθαρίσει” και να είμαι έτοιμη ψυχολογικά για να περάσεις στην επόμενη φάση.

Έφτασες ποτέ στον γάμο και δεν το μάθαμε;

Όταν θα φτάσω στον γάμο σίγουρα θα το μάθετε

Ειρήνη Παπαδοπούλου ελεύθερη

Καμπαρντίνα , Guess, Shop & Trad, μπότες , Dore Shoes , doreshoes.gr και κοσμήματα , Al’ oro jewellery, aloro.gr

Ποια είναι η άποψή σου για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια;

Δεν είμαι της άποψης να κρίνω τους ανθρώπους, όλοι είμαστε ελεύθεροι να λειτουργούμε ελεύθερα. Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει μια πλευρά. Και εγώ μεγάλωσα με αυτά τα στερεότυπα, αλλά κατανοώ και σέβομαι όλους τους ανθρώπους που έχουν όνειρα και δικαιώματα. Ο χρόνος θα δώσει την πιο σωστή απάντηση ότι γίνεται με αγάπη σίγουρα έχει και καλό αποτέλεσμα...

  • Φωτογραφίες : Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling: Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ : Eva Zachariadou
  • Χτένισμα : Βαγγέλης Ηλιάδης