Φόρεσε σωστά τις cowboy boots σου τώρα την άνοιξη

Μην τις κρύψεις ακόμα στην ντουλάπα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φόρεσε σωστά τις cowboy boots σου τώρα την άνοιξη

Μπορεί να σου ακούγεται λίγο παράδοξο να φοράς ακόμα μποτάκια εν μέσω άνοιξης και καλού καιρού, ωστόσο, όπως ήδη έχω επισημάνει και σου έδειξα πώς θα φορέσεις τα λευκά μποτάκια τη σεζόν που διανύουμε, οι cowboy boots μπορούν να φορεθούν μέχρι να ζεστάνει ο καιρός με ποικίλλους τρόπους και με όλα τα στυλ. Δες πώς θα τις εντάξεις στα καθημερινά σου looks σαν... expert!

WHY IT WORKS

Σε περίπτωση που δεν το είχες καταλάβει μέχρι τώρα, τα ’00s επιστρέφουν σιγά-σιγά στο προσκήνιο με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ (δες τα καλύτερα της άνοιξης και θα καταλάβεις). Κερδίζοντας τις εντυπώσεις στα catwalks τις τελευταίες δύο σεζόν, οι καουμπόικες μπότες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και όχι μόνο επανακάμπτουν δυναμικά αλλά φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν.

cowboy boots με λευκό σύνολο

Και γιατί όχι, άλλωστε, αφού είναι βολικές, ευκολοφόρετες και σούπερ στυλάτες. Το μυστικό για να τις αναδείξεις φέτος είναι να ξεφύγεις από το total Wild West look, αφήνοντας τρόπον τινά το... λάσο στο σπίτι. Επίλεξε ένα minimal outfit ή ακόμα και το tweed twin set σου, γιατί όχι και το loose σακάκι σου, όπως έκανε η Leandra Medine, για μια σούπερ μοδάτη εμφάνιση. Το σκεπτικό δεν είναι να κάνεις όλη σου την εμφάνιση... καουμπόικη –που είναι passé– αλλά να δηλώσεις διακριτικά ότι αυτή η τάση δεν σου είναι αδιάφορη.

WEAR WITH

Το σύνολο δεν πρέπει να παραπέμπει σε... σαλούν! Οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τις συνδυάσεις με κομμάτια που είναι κατά τα άλλα classic και σικάτα – έχουν αντικαταστήσει τα black ankle boots και «ναι», πάνε με όλα. Ακόμα και με το pied-de-poule σακάκι σου και το ρομαντικό σου φόρεμα. Μια midi στενή denim φούστα ταιριάζει πολύ με ένα ζευγάρι λευκά cowboy boots, όπως και ένα total denim look (αν είναι και tie-dye ακόμα καλύτερα) θα αναδειχτεί με ένα ζευγάρι δίχρωμες (ακόμα και με άσπρες).

λευκές cowboy boots

Σκέψου, για παράδειγμα, ένα παντελόνι σε κλασική γραμμή συνδυασμένο με το απλό σου πουκάμισο. Πολύ βαρετό ε; Μπορείς, όμως, εύκολα να κάνεις το σύνολο να αποκτήσει... ύφος και χαρακτήρα εάν φορέσεις ένα ζευγάρι western boots, βάζοντας από μέσα τα μπατζάκια. Για την εν λόγω περίπτωση, απόφυγε τις μπότες μέχρι το γόνατο, γιατί θα δημιουργείται παράταιρη εικόνα στις γάμπες σου και δεν θα είναι σικ το αποτέλεσμα.

Να θυμάσαι ότι το λευκό χρώμα, εάν επιλέξεις αυτό για τις μπότες σου, ταιριάζει ιδανικά με σύνολα color blocking, αφού δημιουργούν μια σωστή ισορροπία στην εμφάνιση.

brand cowboy boots

BEST BOOTS

Θέλεις να κάνεις δήλωση μόδας; Θέλεις να τραβήξεις όλα τα βλέμματα στα πόδια σου; Θέλεις να χαρακτηριστείς fashion expert; Ένα ζευγάρι cowboy boots με μεταλλικά στοιχεία είναι το ιδανικό. Άφησέ τες να κάνουν fashion statement στο look σου, που θα κρατήσεις σε πιο minimal γραμμές, για να μη βγάζεις μάτι πως μόλις... κατέβηκες από το άλογο. Τώρα αν είσαι φανατική των brands, απόκτησε ένα ζευγάρι με λογότυπο και άφησέ το σε κοινή θέα!

μαύρες μπότες

Extra tip

Αν οι μπότες σου είναι καινούργιες και σε χτυπάνε, φόρεσέ τες στο σπίτι με χοντρές υγρές κάλτσες. Αφού περπατήσεις για λίγο, κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου και στέγνωσε για 2 λεπτά με το πιστολάκι των μαλλιών τα σημεία που σε πιέζουν περισσότερο. Είσαι έτοιμη!