New season, new shoes: 8 tips για να διαλέξεις τα σωστά παπούτσια της σεζόν

Πάρε τις σωστές αποφάσεις λίγο πριν βγεις για shopping

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
New season, new shoes: 8 tips για να διαλέξεις τα σωστά παπούτσια της σεζόν

Αλλάζει η εποχή και εσύ έχεις ανάγκη από καινούργια παπούτσια. Φυσικά και με τόσο καιρό εγκλεισμό και καραντίνα είσαι λίγο έξω από τα... νερά σου! Για να επανέλθουν λοιπόν τα βήματά σου στην πρότερή τους στυλάτη... κατάσταη, δες 8 tips που θα σε βοηθήσουν να πάρεις τις σωστές αποφάσεις λίγο πριν βγεις στα μαγαζιά για... shoe shopping therapy!

Say no to ugly

πλατφόρμες

Μπορεί να είναι άνετα αλλά τα «ορθοπαιδικά» παπούτσια σίγουρα δεν κολακεύουν το πόδι – ούτε τις εμφανίσεις μας. Πες «όχι» στις δίπατες, τρίπατες πλατφόρμες που κάνουν τις γάμπες σου να μοιάζουν χοντροκομμένες και ειδικά στις τρακτερωτές. Άσε που μπορεί να βρεθείς με σπασμένο αστράγαλο στα επείγοντα! Προτίμησε φέτος ένα ζευγάρι sliders σε έντονο χρώμα. Δεν θα κινδυνεύεις.

Mix it up

statement shoes

Απόκτησε παπούτσια από διάφορα υλικά και μη μείνεις μόνο στα κλασικά. Αυτό σημαίνει ύφασμα, πλαστικό, glitter, metallics, βελούδο, με διάφανα ή embelished τακούνια, για να κάνεις άπειρους συνδυασμούς – και εντύπωση!

Buy mules that pop

mules

Είναι ένα ζευγάρι παπούτσια στο οποίο δεν πρέπει να αντισταθείς. Ψηλοτάκουνα ή flats, τα mules είναι ευκολοφόρετα και αναδεικνύουν τις γάμπες με τον καλύτερο τρόπο. Ταιριάζουν με παντελόνια, φούστες και φορέματα (δες εδώ τα 10 sold-out του Zara για να φορέσεις σε γάμο) και δεν θα σε προδώσουν ποτέ! Προτίμησε φωτεινά χρώματα ή τύπου εσπαντρίγες.

Day-night heels

φούξια πέδιλα

Όταν μιλάμε για παπούτσια, πάντα σκεφτόμαστε να υποστηρίζουν πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς. Τα ψηλοτάκουνα είναι βασική επιλογή, αυτά, όμως, που θα τα φοράς από το πρωί ως το βράδυ χωρίς να σε πληγώνουν ή να σε κάνουν να παραπατάς! Επένδυσε σε ένα ζευγάρι strappy stilettos, που θα τα φοράς με το LBD σου (δες τα 6 καλύτερα μαύρα του Zara), σε φούξια ή πορτοκαλί.

Keep comfy

Αγοράζουμε συχνά παπούτσια που δεν είναι άνετα και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα κάνουμε να γίνουν. Βάζουμε πάτους, που μεταφέρουν τον πόνο αλλού, ή λευκοπλάστ που ξεκολλάνε και φεύγουν. Η λύση σε αυτά που σε χτυπάνε αλλά επιμένεις να τα φοράς είναι μία: Αποφάσισε εάν είναι παπούτσια των 10 δευτερολέπτων ή των 10 λεπτών! Στην πρώτη περίπτωση, αποχαιρέτα τα, στη δεύτερη, φρόντισε να τα φοράς μόνο εάν ξέρεις πως θα κάθεσαι όλη νύχτα!

Give them love

Φρόντισε τα παπούτσια σου σαν να είναι μια επένδυση για το μέλλον σου. Αυτό σημαίνει καθαριότητα, γυάλισμα, συχνή αλλαγή τακουνιών και προσοχή όταν τα φοράς. Αποθήκευσέ τα στα κουτιά τους και με τέτοιο τρόπο που θα σε βολεύει να τα βρίσκεις εύκολα. Μην τα κακομεταχειρίζεσαι γιατί θα φθαρούν γρήγορα και θα στενοχωρηθείς.

Smart shopping

mules εσπαντρίγες

Όταν αγοράζεις παπούτσια σκέψου πρωτίσως το στυλ και όχι τις τάσεις. Δεν φεύγουν γρήγορα από τη μόδα και μπορείς να κάνεις τη φιγούρα σου όπως θέλεις. Το να πάρεις τα παπούτσια των ονείρων σου και να μείνεις... άφραγκη δεν συνιστάται!

Opt for sneakers

Τα αθλητικά είναι αγαπημένα όλων και μάλιστα τα τελευταία χρόνια που θα τα φοράς όχι μόνο με sporty looks. Με φορέματα, κοστούμια ή φούστες είναι βολικά και δεν θα σε κουράσουν, ενώ μπορούν εύκολα να κάνουν fashion statement εάν επιλέξεις ένα εντυπωσιακό ζευγάρι. Σε κάθε περίπτωση ένα διαχρονικό κομμάτι σε λευκό χρώμα, πάει με όλα!