Τι να μην φορέσεις σε έναν γάμο

Απαράβατοι κανόνες styling

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Είναι αυτή η στιγμή που είσαι καλεσμένη σε γάμο και θέλεις να βρεις το πιο στοχευμένο σύνολο για να φορέσεις, περιμένοντας πώς και πώς να εντυπωσιάσεις με τις επιλογές σου. Μην θεωρήσεις, λοιπόν, σε καμία περίπτωση πως το ντύσιμο για μια τέτοια περίσταση είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει πολλή σκέψη και έρευνα για να κάνεις μια στοχευμένη επιλογή, που και στυλιστικά θα είναι κομψή και εσένα θα βολεύει στις κινήσεις σου και φυσικά θα μείνει αξέχαστη από τους καλεσμένους που θα σε θαυμάσουν. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια τι να μην φορέσεις και τσέκαρε πώς μπορείς να αναδείξεις το look σου μέσα από απλά και μικρά style tips.

5 "μην φορέσεις σε γάμο"

Πριν μπεις στη διαδικασία να χαρακτηρίσεις κάποιο ρούχο που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου ή είδες σε μια βιτρίνα ως "αυτό είναι για τη μεγάλη μέρα", υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, προκειμένου να σεβαστείς την τελετή και τους ανθρώπους που παντρεύονται. Μερικοί από τους κανόνες είναι αρκετά απλοί και εύκολοι στην εφαρμογή (π.χ. ποια χρώματα πρέπει να αποφύγεις), ενώ άλλοι απαιτούν λίγη περισσότερη σκέψη στους συνδυασμούς, για να είσαι ενδυματολογικά to-the-point.

Μην φορέσεις λευκά...

…ή υπόλευκο ή γενικότερα κάποιο ανοιχτό χρώμα, γιατί στις φωτογραφίες θα φαίνεται λευκό! Αυτό το γνωρίζεις ήδη πολύ καλά και το αποφεύγεις, αλλά στην περίπτωση που θέλεις να ρισκάρεις, μην το κάνεις, απλά!

μάξι φόρεμα

SHUTTERSTOCK

Μην ντυθείς "πολύ" casual

Ακόμα κι αν ο γάμος έχει πιο χαμηλών τόνων ενδυματολογικά, για παράδειγμα σε κάποια εξοχή ή μετά σε ένα μπαρ για ποτό, μην φορέσεις τζιν και μπλουζάκι. Μπορείς να κάνεις μια όμορφη minimal εμφάνιση επιλέγοντας ένα lingerie φόρεμα με ένα loose σακάκι (δες τι φοράνε οι influencers) από πάνω και μοδάτα mules που θα συνδυάσεις με ένα μικρό τσαντάκι. Θα είσαι χάρμα οφθλαμών.

Οι βασικές τάσεις F/W 2023-'24 για να ξέρεις τι θα βάλεις τη νέα σεζόν

Πρόσεξε το ντεκολτέ σου

Σίγουρα δεν χρειάζεται να φορέσεις κάτι εντελώς κλειστό αλλά οφείλεις να δώσεις βάση στο μπούστο σου, έτσι ώστε η συνολική σου εμφάνιση να μην είναι προκλητική και κατ' επέκταση κιτσ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με το μήκος του ρούχου, που καλό θα ήταν να μην ανεβαίνει πολύ πάνω από τους μηρούς. Μην ξεχνάς ότι ο γάμος είναι και μια θρησκευτική τελετή, οπότε απαιτείται και η δέουσα σεμνότητα.

Ξανασκέψου το glitter

Ξέρω ότι οι παγέτες και γενικά τα μεταλλικά κομμάτια είναι μεγάλη τάση τη σεζόν αυτή και ίσως εσύ περιμένεις να φορέσεις το εν λόγω φόρεμά σου στον γάμο όπου είσαι καλεσμένη. Αντί για υπερβολικές παγέτες, κρύσταλλα και χρυσοκλωστές προτίμησε άλλα διακοσμητικά, όπως βολάν, την κλασάτη δαντέλα ή τα πλισέ για μια εμφάνιση που σίγουρα θα ξεχωρίσει αλλά δεν θα βγάζει μάτι!

σακάκι μαύρο

SHUTTERSTOCK

Δώσε βάση στα παπούτσια

Η άνεση είναι σημαντική, ειδικά αν σκοπεύεις να χορέψεις - που θα το κάνεις! Σκέψου έξυπνα ειδι9κά εάν πρόκειται να περπατήσεις από την εκκλησία στον χώρο της δεξίωσης. Φόρεσε τα ψηλοτάκουνα στην τελετή και έχε μαζί σου ένα ζευγάρι flats (όχι φυσικά σαγιονάρες), που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο look. Σημαντικό: Εάν ο γάμος γίνεται σε ανοιχτό χώρο με γκαζόν, προτίμησε παπούτσια με χοντρό τακούνι για να μην σφηνώνουν τα στιλέτο σου στο χώμα! Και κακόγουστο για τους άλλους και ενοχλητικό για σένα.