Tι να φορέσεις τον Ιανουάριο όταν έχεις βαρεθεί όλη σου την γκαρνταρόμπα

10 προτάσεις απευθείας από το street style

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Nέος χρόνος, φρέσκια ματιά και ανάγκη γενικώς για καινούργια πράγματα - το ίδιο και στη μόδα αλλά και στους συνδυασμούς ρούχων έτσι ώστε να μη μοιάζουν... τα ίδια και τα ίδια! Τι θα βάλεις, λοιπόν, τον Ιανουάριο για να μη σου θυμίζεις τον παλιό εαυτό σου; Κάνει κρύο, επομένως πρέπει να είσαι ζεστή και άνετη, αλλά θέλεις κιόλας ένα μοντέρνο στυλ στην καθημερινότητά σου.

Με την σκέψη να πας μπροστά σε όλα τα επίπεδα τη νέα χρονιά, είναι κατανοητό ότι η επιστροφή στην γκαρνταρόμπα του 2023 είναι λίγο-πολύ... μπαγιάτικη. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση και φυσικά δεν σου ακυρώνει όλα σου τα ρούχα!

Η οργάνωση της γκαρνταρόμπας είναι μια υπέροχη ιδέα αυτή την εποχή, αλλά και ο προϋπολογισμός περιορισμένος μετά τα Χριστούγεννα. Επομένως, για να φανούν φρέσκα τα looks σου θα χρησιμοποιήσεις basic items της ντουλάπας σου (ξέρεις αυτή την capsure γκαρνταρόμπα που έχεις ήδη δημιουργήσει), που θα τα συνδυάσεις έξυπνα με statement κομμάτια, διαμορφώνοντας το στυλ σου με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Η ιδέα είναι να ποντάρεις σε μια φρέσκια χρωματική παλέτα, στο layering, σε μερικά ιδιαίτερα κομμάτια αλλά και στις τρέχουσες τάσεις. Δες τι κάνουν τα κορίτσια του street style και δημιούργησε την πιο εμπνευσμένη γκαρνταρόμπα για τον Ιανουάριο μέσα από 10 προτάσεις για να μην... βαριέσαι ποτέ!

Τι θα φορέσεις τον Ιανουάριο για να μην είσαι... βαρετή!

Bold sneakers

Τα πολύχρωμα αθλητικά φορέθηκαν πολύ το 2023 και παραμένουν στο προσκήνιο και το 2024. Η απόχρωση που θα φορέσετε φέτος; Κίτρινο ή κόκκινο αλλά και το must-have μπορντό.

Μεγάλο κασκόλ

Ακόμη και οι πιο "σκληροπυρηνικοί" μινιμαλιστές δεν θα πουν όχι στην προσθήκη ενός μεγάλου κασκόλ πάνω από ένα πανωφόρι ή πουλόβερ. Δεν θα γίνει το look εξαιρετικά ενδιαφέρον;

Fancy τσάντα

Όχι μόνο δεν πρέπει να φυλάξεις τις party bags για τα επόμενα Χριστούγεννα, αλλά να τις κρατήσεις στην καθημερινότητά σου, ακόμα και με το τζιν παντελόνι σου, τουλάχιστον με ένα από τα 8 που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Ο λόγος; Αναβαθμίζει το look και η εμφάνιση φαίνεται πιο φρέσκια.

Το παντελόνι μέσα στις μπότες

Εάν βάλεις το παντελόνι σου μέσα στις μπότες, και σε συνδυασμό με ένα μοδάτο παλτό (δες τα must-have μαύρα κάτω από 50 ευρώ) από πάνω, το outfit θα αποκτήσει μια νέα αίσθηση φρεσκάδας.

Ένα χρωματιστό πουλόβερ στους ώμους

Ανακάλυψε μια εντελώς παιχνιδιάρικη πλευρά του στυλ σου, φορώντας ένα statement πουλόβερ πάνω από το σύνολό σου. Κι αν θέλεις πήγαινε ένα βήμα παραπέρα, συνδυάζοντας το κραγιόν σου με το πλεκτό - απλό αλλά τόσο αποτελεσματικό!

Τον γιακά απέξω

View this post on Instagram

A post shared by Giada Albani (@elenagiadaa)

Οι γιακάδες σε πουκάμισα και tops κάνουν δήλωση μόδας οπότε δεν έχεις παρά να το εκμεταλλευτείς. Τι θα κάνεις; Βγάλε τους έξω από ένα παλιό πανωφόρι ή σακάκι -ακόμα και πουλόβερ- και αυτόματα θα ανανεωθεί το look

Κάλτσες μέχρι το γόνατο


Η πιο απρόσμενη τάση της σεζόν, τα καλτσάκια μέχρι το γόνατο είναι το αξεσουάρ της εποχής. Φόρεσέ τα με μίνι φόρεμα ή φούστα και loafers, για ένα preppy vibe στο look.

Μάξι φούστα

Κάνει φέτος δυναμική επιστροφή στα all-day looks μας, κυρίως η μακριά και σε bodycon γραμμή, που ταιριάζει υπέροχα με όλα τα βασικά κομμάτια μιας ντουλάπας.

Ένα statement πανωφόρι

Όταν έχει πολύ κρύο, το πιθανότερο είναι ότι θα θέλεις να μείνεις με το παλτό σου όσο το δυνατόν περισσότερο όπου κι αν πας. Έτσι, λοιπόν, άφησέ το να κάνει για σένα όλη την σκληρή δουλειά, αφού εάν επιλέξεις το πιο εντυπωσιακό που έχεις στην ντουλάπα σου... κανείς δεν θα σκεφτεί (ούτε και εσύ) τι φοράς από μέσα!

Το cardigan σαν top

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα κόλπα στο styling. Φόρεσε το cardigan ως τοπ και όχι ως ζακέτα και ειλικρινά θα χαρίσει έναν αέρα πολυτέλειας και φρεσκάδας στο look.