10 ρούχα που ταιριάζουν σε όλες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση! 

Κολακεύουν κάθε σωματότυπο και αναδεικνύουν τα δυνατά σου σημεία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Πόσες φορές αλήθεια έχεις προβληματιστεί με το τι σου πάει και τι όχι, ανοίγοντας την ντουλάπα σου και βλέποντας τόσες κρεμάστες με ρούχα που δεν φοράς, καταλήγοντας ξανά και ξανά σε ένα τζιν (από αυτά τα 8 που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα) και σε ένα πουλόβερ, που το προτιμάς γιατί το συνδυάζεις με 6 διαφορετικούς τρόπους;

To να διαλέξεις τα κατάλληλα κομμάτια, που να ταιριάζουν με τον σωματότυπο, το ύψος και το βάρος σου μπορεί να γίνει μια αρκετά κουραστική διαδικασία και εν τέλει να μην βγάλει πουθενά. Βέβαια, με μερικές απλές συμβουλές και κόλπα όλος αυτός ο προβληματισμός θα απλοποιηθεί πάρα πολύ. Δες λοιπόν παρακάτω 10 ρούχα που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

12 ρούχα που ταιριάζουν σε όλες χωρίς εξαίρεση

Bodycon dress

Τα εφαρμοστά φορέματα ταιριάζουν σε όλες, απλά πρέπει να ξέρεις το εξής: Οι αδύνατες κοπέλες μπορούν να βάλουν εφαρμοστά φορέματα οποιουδήποτε υφάσματος, ενώ οι γυναίκες με μερικά κιλά παραπάνω πρέπει να διαλέξουν λίγο πιο χοντρά υφάσματα. Tip: Αν θέλεις να "λεπτύνεις" τη σιλουέτα σου, επίλεξε ένα κομμάτι που στα πλαϊνά θα έχει διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο φόρεμα ή πόνταρε στη μονοχρωμία με το πανωφόρι.

Ίσιο minimal φόρεμα

Θα δώσει έμφαση στην σιλουέτα σου και θα κρύψει τις ατέλειές σου ταυτόχρονα. Απόφυγε αυτά που έχουν χαλαρή εφαρμογή ή βάλε μια λεπτή ζώνη στη μέση.

Crop top

Σκοπός μιας κοντής μπλούζας δεν είναι να φανεί η κοιλιά, αλλά να τονίσει τη μέση και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι έχεις πιο μακριά πόδια. Επίλεξε ένα top που φτάνει λίγο πιο κάτω από τη μέση και συνδύασέ το με ψηλόμεσο παντελόνι ή φούστα.

Pencil φούστα

Θα αναδείξει το σώμα σου, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο. Είναι ιδανική επιλογή για τα κορίτσια που δεν είναι πολύ ψηλά, ενώ θα τη συνδυάσεις με όλα σου τα παπούτσια - ειδικά φέτος φόρεσέ την με kitten heels. Επίλεξε ένα σχέδιο που φτάνει λίγο πιο πάνω από το γόνατο για να φανούν τα πόδια σου πιο ψηλά.

Boyfriend τζιν

Είναι ψηλόμεσα και "μερικώς" φαρδιά (ανάλογα με την επιλογή), ενώ είναι το πιο ευέλικτο ρούχο. Φόρεσέ το με ζωνάκι στη μέση (δες το αξεσουάρ που επανακάμπτει από τα 90s) και ψηλοτάκουνα.

Κλασικό παντελόνι

Βασικό κομμάτι σε κάθε γκαρνταρόμπα. Προτίμησε ένα chino με λίγο πιο ψηλή μέση, που θα δείξει τη σιλουέτα ψηλόλιγνη.

Δερμάτινο μπουφάν

Οποιαδήποτε εμφάνιση μπορεί να αναβαθμιστεί με ένα δερμάτινο μπουφάν, αυτό, μάλιστα, που φτάνει ελαφρώς κάτω από τη μέση. Ανεξάρτητα από το νούμερο που φοράς, είτε πιο στενό είτε σε πιο oversized γραμμή, δηλαδή, θα το φορέσεις με παντελόνι, φόρεμα ή φούστα, δημιουργώντας μια κομωή εικόνα.

Κρουαζέ φόρεμα

Αυτά τα φορέματα μπορούν να κρύψουν τις ατέλειες και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της “κλεψύδρας”. Για τις αδύνατες σιλουέτες όλα τα χρώματα είναι κατάλληλα, ενώ για τις λίγο πιο γεμάτες φιγούρες τα μονόχρωμα είναι σαφώς καλύτερη επιλογή.

Λευκό πουκάμισο

Για μια φρέσκια και δροσερή εμφάνιση στη στιγμή, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Μάλιστα θα το φορέσεις φέτος με το τζιν σου, με διάφορους τρόπους, για να δείξεις και την άριστη στυλιστική σου ενημέρωση.

Μεσάτο σακάκι

Μπορεί να προτιμάς τα φαρδιά blazers, αλλά ένα μεσάτο κομμάτι ταιριάζει σε όλες τις σιλουέτες. Φόρεσέ το με στενό φόρεμα ή ίσιο παντελόνι, ακόμα και με την pencil φούστα σου, για μια κομψή εμφάνιση.