Ντύσου... αδύνατη! 7 στυλιστικά τρικ για να δείξεις πιο αδύνατη τώρα που ανοίγει ο καιρός

Πέταξε το πλατό χωρίς ενοχές!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Έφτασε αυτή η μεγάλη στιγμή που ο καιρός ζεσταίνει και επιτέλους θα αφήσουμε κατά μέρος τα παλτό, τα φαρδιά πουλόβερ και τα χοντρά μπουφάν αλλά δυστυχώς δεν... αφήσαμε κατά μέρος και όλες τις κακές συνήθειες στο φαγητό, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να αποχωριστούμε τα ρούχα-καμουφλάζ του χειμώνα.

Γιατί το κρύο και μας ωθεί περισσότερο στο ψυγείο και στις διατροφικές ατασθαλίες και μας βοηθά να κρύβουμε παχάκια και πόντους από επίμαχα σημεία, φορώντας πολλά ρούχα. Τι θα κάνεις λοιπόν για να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι ακόμα δεν ξεκίνησες αυτή τη διατροφή, στην οποία ορκίζεσαι εδώ και μήνες;

Η λύση είναι μία (προσωρινή, φυσικά) μέχρι να μπεις σε πρόγραμμα, μέσα από 7 στυλιστικά τρικ, που θα σε βοηθήσουν να δείξεις πιο κομψή μέσα στα ρούχα σου - οι επώνυμες και οι στυλίστες τα εφαρμόζουν έτσι ή αλλιώς, χειμώνα-καλοκαίρι.


7 στυλιστικά τρικ για να ντυθείς... αδύνατη

Ό,τι γνωρίζει κανείς σε αυτήν τη ζωή σχετικά με τα μυστικά του styling καλό είναι και χρήσιμο. Έτσι κι εσύ, αφού δεν μπόρεσες να ακολουθήσεις μια διατροφή για να χάσεις 2-3 κιλάκια που σε ταλαιπωρούν και μερικούς πόντους, αλλά θέλεις κι από την άλλη να βάλεις τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά σου ρούχα τώρα που κάνει ζέστη, δες ποια τρικ θα χρησιμοποιήσεις για να ντυθείς... αδύνατη. Και μετά έχεις ακόμα χρόνο για να χάσεις κιλά μόνη σου ή με τη βοήθεια του Instagram!

Λαστέξ, φίλες μου

Το είπε και ο στυλίστας της Αντέλ στη Sunday Mirror ότι το λαστέξ είναι φίλος μας όλο τον χρόνο. Απόκτησε ένα λεπτό (για να μην σε πιέζει αφόρητα) ή επένδυσε σε ένα καλό ψηλόμεσο εσώρουχο και θα δεις αμέσως ότι όλα τα ρούχα σου θα φαρδύνουν. Το μυστικό εδώ είναι να μην το παρακάνεις με στενά λαστέξ, που δεν θα σε κολακεύουν.

Α line γραμμή στις φούστες

Βάλε στη ντουλάπα σου φούστες μονόχρωμες, χωρίς πιέτες, σε γραμμή Α, μέχρι το γόνατο τουλάχιστον. Και μέχρι να καλοκαιριάσει φόρεσέ τες με οπάκ καλσόν στο ίδιο χρώμα με τα παπούτσια.


Μάξι φόρεμα για έξτρα στυλ

Είναι ευκολοφφόρετο και μακραίνει τη σιλουέτα. Προτίμησε ένα με βαθύ ντεκολτέ, εάν έχεις πλούσιο μπούστο ή ένα στυλ αρχαιοελληνικό, που κρύβει τα περιττά κιλά, τονίζοντας τη μέση σου με μια λεπτή ζώνη. Να θυμάσαι ότι όσο πιο πολύ... σέρνεται το φόρεμα στο πάτωμα τόσο σε δείχνει πιο αδύνατη.

Δώσε βάση στο μέγεθος της τσάντας

Μια μικρή τσάντα τονίζει τον όγκο, οπότε προτίμησε μια μεγάλη, ιδανικά σε έντονο χρώμα, για να κάνει εντύπωση και να τραβήξει τα βλέμματα.

Τα παπούτσια

Χωρίς κορδόνια ή πολλά λουράκια και παπούτσια με λίγο (ή και περισσότερο) τακούνι. Τα nude χρώματα κάνουν θαύματα, γιατί δείχνουν τις γάμπες πιο λεπτές. Απόφυγε τα μπλικγκ-μπλινγκ και τα δεσίματα στη γάμπα, γιατί δεν κολακεύουν. Βάλε πέδιλα με καλσόν και θα με θυμηθείς.

Φόρεσε λευκό με... προϋποθέσεις

Δεν είπαμε να αποποιηθείς το αγαπημένο χρώμα της άνοιξης, αλλά φόρεσέ το σωστά. Εάν θέλεις να βάλεις στενό παντελόνι, φόρεσε ένα καλσόν από μέσα για να κρύψεις την κυταρρίτιδα, ειδάλλως προτίμησε slouchy γραμμές, που είναι και μεγάλη μόδα. Επένυσε σε καλά εσώρουχα για να μη διαγράφουν αντιαισθητικά μέσα από το λευκό φόρεμά σου.

Το σωστό το τζιν

Mην παρασύρεσαι από τις τάσεις αλλά φόρεσε αυτό το τζιν που ταιριάζει σ' εσένα. Προτίμησε σκούρα χρώματα και απόφυγε τις σαλοπέτες, που δεν κολακεύουν. Καλύτερα να προτιμήσεις ένα στενό ή σε ίσια γραμμή, που θα το φορέσεις φέτος με το λευκό πουκάμισό σου με έναν ιδιαίτερο τρόπο ή με ένα κομψό φούτερ.