Πώς να ντυθείς όταν φυσάει: Oδηγός για την τέλεια εμφάνιση με τον ερχομό της άνοιξης

4 must-have για να αντιμετωπίσεις τον άνεμο με στυλ

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Mπορεί να μπήκε η άνοιξη και ο ήλιος να λάμπει σχεδόν καθημερινά στον ουρανό, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για παραλίες και μέρες δίπλα στη θάλασσα με ζέστη, οπότε θα επικεντρωθούμε στις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες, με συννεφιά και άνεμο, απαντώντας στο ερώτημα "πώς θα ντυθώ όταν φυσάει;".

Όσο κι αν ακούγεται απλό, μερικά είναι τα βασικά που πρέπει να προσέξεις, για να προστατευτείς από τις ριπές - νυχτερινές και πρωινές, έτσι ώστε το styling να παραμείνει κομψό και... ανέπαφο.

Πώς να ντυθείς όταν φυσάει

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Στην πραγματικότητα, ας ξεκινήσουμε από το κεφάλι. Δεν είναι παράξενο που το πρώτο στοιχείο που στοχεύει ο αέρας, όσον αφορά στο styling, είναι τα μαλλιά. Κάτι που καθιστά απαραίτητο να βρούμε έναν τρόπο να τα καλύψουμε.

Οι τελευταίες τάσεις της μόδας υποστηρίζουν ότι το τέλειο καπέλο για την ερχόμενη σεζόν είναι το περίφημο bucket hat (όπως και πέρυσι, δηλαδή), αλλά και ένα jockey, που αποτελεί αξεσουάρ... πάθους, που η Gen Z δεν αποχωρίζεται.


Μια πάντα έγκυρη εναλλακτική είναι η κουκούλα ως μέρος ενός πολυεπίπεδου outfit, που για τις μέρες που φυσάει δυνατός άνεμος είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Η χρήση της τεχνικής layering θα βοηθήσει όχι μόνο να γλιτώσεις από τις αρρώστιες της εποχής, αλλά και να διατηρήσεις ανέπαφο το χτένισμά σου.

Ένα άλλο σημαντικό, που έλεγε και η γιαγιά μας, εάν θυμάσαι είναι το εξής σοφό: Μην αφήνεις τον λαιμό σου εκτεθειμένο. Είναι αλήθεια ότι οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν και ο ήλιος λάμπει, αλλά ο αέρας, που δεν έχει ζεστάνει ακόμα, μας αναγκάζει να μην αποχωριζόμαστε ένα μάλλινο φουλάρι ή μια κασμιρένια πασμίνα, που λειτουργεί και για να δημιουργήσει στυλ, ακόμα και στο πιο "αδιάφορο" look.

Ως δεύτερη επιλογή, είναι να φορέσουμε ένα λεπτό πουλόβερ με hatler-neck ή ένα hoodie με κουκούλα. Και σαν πανωφόρι; Πρωταγωνιστής της άνοιξης είναι αναμφισβήτητα η καμπαρντίνα,

που επιλέγεται σε λεπτά υφάσματα και θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες όλη την άνοιξη,

ενώ ειδικά φέτος ένα crop κομμάτι είναι προαπαιτούμενο στις ανοιξιάτικες εμφανίσεις μας.

Εναλλακτικά, το τζιν μπουφάν είναι πάντα μια καλή ιδέα αλλά και ένα oversized blazer.