Οι τάσεις στο γαμπριάτικο κοστούμι για να είσαι ο πιο στυλάτος γαμπρός

Απόφυγε τις βαρετές και συνηθισμένες επιλογές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

Σε έναν γάμο δεν είναι μόνο το νυφικό σημαντικό, απλώς είθισται οι γυναίκες να είμαστε λίγο παραπάνω ευαίσθητες στο θέμα, θέλοντας να γίνουμε το επίκεντρο της "μεγάλης μέρας". Αν και μπαίνει πάντα σε δεύτερη μοίρα (κακώς), ο γαμπρός οφείλει να δώσει την πρέπουσα σημασία στην επιλογή του κοστουμιού, αν μη τι άλλο για να σταθεί επάξια στο πλευρό της υπέροχης νύφης του!

Γαμπριάτικο και νυφικό πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους αλλά και με το στυλ του γάμου, την εποχή και το γενικότερο wedding concept. Οπότε δεν χρειάζεται να πας απευθείας στην κλασική (και συνηθισμένη) επιλογή ενός μαύρου γαμπριάτικου, πριν δεις τις τάσεις στο κοστούμι της "μεγάλης μέρας".

ζευγάρι γάμος

Οι τάσεις στο γαμπριάτικο για να ξεχωρίσεις

Πέρα από τους ειδικούς αλλά και τους Οίκους μόδας και τα καταστήματα που ασχολούνται με το κομμάτι "γαμπρός", δες τις 5 τάσεις στο γαμπριάτικο για να είσαι πλήρως ενημερωμένος - και μετά να διαλέξεις το αγαπημένο σου.

  • Το κοστούμι πρέπει να αποτελείται από τρία κομμάτια, γιλέκο, σακάκι και παντελόνι, για να είναι πιο κομψό και πιο σοφιστικέ. Ύφασμα και ραφή να είναι top, για να δείχνει επάνω σου κομψό και στυλάτο. Στο wedding party θα το βγάλεις, οπότε με το γιλέκο και σηκωμένα ντα μανίκια θα είσαι ο πιο cool (και stylish) γαμπρός.
  • Το μπορντό και το καφέ μαρόν, το σκούρο πράσινο και το φωτεινό μπλε είναι τα χρώματα για όσους θέλουν να ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, πέρα από τα κλασικά γκρι, μαύρο ή σκούρο μπλε.
  • Τόλμησε το tweed, ειδικά εάν ο γάμος είναι στην εξοχή. Η ρετρό τάση στη μόδα ακολουθεί και τον γαμπρό.
  • Απόφυγε τους συνδυασμούς χρωμάτων (άλλο σακάκι, άλλο παντελόνι), γιατί όσο πετυχημένος κι αν είναι μιλάμε για τη μέρα του γάμου σου, που θέλεις να είσαι καλοντυμένος.
  • Πες ναι στο καρό. Αν δεν τολμάς να το φορέσεις σε κοστούμι, ακόμα και σε γιλέκο, μέσα από ένα μονόχρωμο σύνολο θα κάνει τη διαφορά.

γαμπρός

Διάλεξε το γαμπριάτικο κοστούμι από τους καλύτερους στο είδος

Μπορεί να μην είναι κάτι που θα το φοράς για χρόνια, αλλά μια στιγμή αρκεί για να καταλάβεις την αξία του γαμπριάτικου κοστουμιού. Οι ειδικοί και οι καλύτεροι της αγοράς θα σου δείξουν τον δρόμο για να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Papadogamvros

Από το 1998 έχει ντύσει γαμπρούς δεκάδες πολιτικούς, αθλητές και celebrities της εγχώριας showbiz. O Γιώργος Παπαδόγαμβρος δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει σπουδάσει στις καλύτερες σχολές μόδας σε Μιλάνο και Αθήνα, μετράει 2 δεκαετίες ως ράφτης και είναι ο περιζήτητος των γαμπρών. Πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος, σχεδιάζει και ράβει τα κοστούμια του με βάση τα πρότυπα του εξωτερικού.


Τι θα συμβούλευε έναν γαμπρό να φορέσει για τη μεγάλη μέρα; "Κάθε πελάτης είναι διαφορετικός, αλλά το σημαντικό είναι ο γαμπρός να ξεχωρίζει από τους καλεσμένους. Θα έλεγα να αποφύγει κάθε απόχρωση του μπλε, για να μη μοιάζει με το πλήθος. Να ξεφύγει από τη μονοτονία. Να επιλέξει ένα ύφασμα που να έχει κάτι ξεχωριστό", λέει ο ίδιος, προσέχοντας ωστόσο, πέρα από κανόνες, οι δημιουργίες του να ταιριάζουν στο στυλ και στην προσωπικότητα του γαμπρού.

Info

Δείτε περισσότερα εδώ