Η καραντίνα δημιούργησε το νέο fashion trend στα αξεσουάρ που θα βλέπουμε όλο το καλοκαίρι

Το δικό σου πλεκτό καπέλο - και όχι μόνο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η καραντίνα δημιούργησε το νέο fashion trend στα αξεσουάρ που θα βλέπουμε όλο το καλοκαίρι

Τι σου κάνει λοιπόν αυτή η καραντίνα και ο εγκλεισμός! Μπορεί να έχουμε πλέον αγανακτήσει με όλο αυτό που ζούμε, αλλά εάν σκεφτείτε κάτι καλό θα βγει από την δύσκολη κατάστασή μας. Πέρα από τα σημαντικά που έχουμε όλοι αντιληφθεί, την αξία που δίνουμε πια στα απλά πράγματα, στις "μικρές" απολαύσεις, υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή που μας έχει κάνει όλους πιο δημιουργικούς.

Τι σημαίνει αυτό; Ανά τον κόσμο οι χειροποίητες δημιουργίες δίνουν και παίρνουν, αφού και περισσότερο χρόνο έχουμε και φαντασία! Πρόσφατο trend λοιπόν που βγήκε από την... καραντίνα και αφορά στα αξεσουάρ (δες εδώ τα καλύτερα της άνοιξης) είναι τα περίφημα πλεκτά bucket hats, που τα βλέπουμε όλο και περισσότερο να στολίζουν τα... κεφαλάκια διάσημων σταρ.

Bella Hadid

Τα χειροποίητα πλεκτά καπελάκια του καλοκαιριού

Η Bella Hadid ανάρτησε φωτογραφίες της στο Instagram, να απολαμβάνει τις διακοπές της κάπου εξωτικά, φορώντας ένα δίχρωμο λαμπερό πλεκτό καπελάκι, που μοιάζει να έχει πλέξει εκείνη! Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλες influencers αλλά και επώνυμες, που όλο και περισσότερο δείχνουν να προτιμούν τις πλεκτές δημιουργίες για το καλοκαίρι, ανάμεσά τους η Εlla Εmhoff (θετή κόρη της Καμάλα Χάρις) αλλά και η Blanca Miró Scrimieri, ενώ στις πασαρέλες που είδαμε F/W 2021 (δες εδώ τις τάσεις S/S 2021) πολοί είναι οι Οίκοι που έβαλαν στα μοντέλα τους καπέλα πλεκτά σε διάφορα χρώματα και υφές.

Blanca Miró Scrimieri

Blanca Miró Scrimieri, φωτ. Instagram

Πριν φτάσουμε όμως εκεί, έχουμε ένα όμορφο καλοκαίρι μπροστά μας, οπότε τι πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε βελόνες και κουβάρια και να αρχίσουμε να πλέκουμε τα δικά μας καπελάκια, εάν φυσικά δεν θέλουμε να τα αγοράσουμε έτοιμα από κάποια βιτρίνα.

Το μυστικό εδώ είναι, αφού φυσικά ζητήσεις από την μαμά, γιαγιά ή θεία σου να σου μάθει την πλέξη (τίποτα δύσκολο!), να επιλέξεις χρωματιστά μαλλιά και να φτιάξεις πολλά και διαφορετικά καπελάκια για τις μέρες που θα απολαμβάνεις τον καυτό ήλιο στις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Ella Emhoff

Εlla Εmhoff, φωτ. Instagram

Μαζί τους θα περπατήσεις και στην πόλη φυσικά, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό color blocking ή συνδυάζοντάς τα με ένα μπεζ σύνολο. Φυσικά μπορείς να αρκεστείς και στα ψάθινα κομμάτια, πάντα πλεκτά, με διάφορα καλοκαιρινά διακοσμητικά, όπως κοχύλια ή αστερίες.

Chanel F/W 2021

Chanel F/W 2021