To shirt dress της άνοιξης που λατρεύουμε

Το πολυαγαπημένο "πουκαμισοφόρεμα" είναι μεγάλη τάση!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
To shirt dress της άνοιξης που λατρεύουμε

Δεν είναι πουκάμισο, δεν είναι φόρεμα... Είναι το πιο ευέλικτο κομμάτι που λατρεύουμε τέτοια εποχή. Το «πουκαμισοφόρεμα» φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ και είναι –παραδόξως– πολύ θηλυκό, ενώ μπορείς μαζί του να κάνεις άπειρους συνδυασμούς.

Oversized, ασύμμετρο, με μανίκια ή αμάνικο, jean ή υφασμάτινο, κοντό ή πιο μακρύ, όποια κι αν είναι η δομή του το shirt dress έχει το ίδιο ενδιαφέρον. Πια έχει αποδείξει στυλιστικά την αξία του, αγκαλιάζοντας ιδανικά κάθε σιλουέτα: Ζουμερή ή αγορίστικη. Είτε φορεθεί κλασικά, σπορ ή sexy, κάθε φορά λειτουργεί το ίδιο. Γι’ αυτό δεν απουσιάζει από τα catwalks (τσέκαρε τις τάσεις S/S 2021) και οι σχεδιαστές βρίσκουν κάθε χρόνο τον τρόπο να το μεταμορφώσουν και να το προσαρμόσουν στις εκάστοτε... in fashion ανάγκες μας.

μπεζ shirt dress με ζώνη

Φέτος αποκτά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στη μέση και απροσδόκητους... ποδόγυρους, ενώ τα μανίκια έχουν όγκο και επιπλέον μήκος. Το λευκό και το γαλάζιο χρώμα θα αναδείξουν την casual ιδιοσυγκρασία σου, ενώ ένα μακρύ με ρίγες και σκίσιμο στο γοφό θα προσθέσει ένα sexy attitude στην εμφάνισή σου. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο... comme il faut, ένα με βολάν στο τελείωμα είναι η ιδανική επιλογή.

λευκό shirt dress

Σε κάθε περίπτωση το shirt dress θα ταιριάξει απόλυτα με το γούστο σου, αφού θα δώσει στο λεπτό μια αέρινη και σικάτη πινελιά στο look σου, όπως και να το φορέσεις. Με σορτς (δες εδώ τα sold-out κομμάτια από το Zara) ή παντελόνι (αντικαθιστά το κιμονό σε πιο sophisticated σύνολα) -ειδικά με denim ταιριάζει υπέροχα (δες εδώ τα 6 βασικά της σεζόν) και σίγουρα ως all day φόρεμα (με ή χωρίς ζώνη γύρω από τη μέση) είναι ένα κομμάτι που θα χαρίσει διαφορετικότητα στο καθημερινό σου ντύσιμο και... έξτρα πόντους στο στυλ σου!

λευκό loose shirt dress

Διάλεξε το στυλ που σου ταιριάζει

  1. Casual chic: Ένα κομμάτι με ρίγες συνδυάζεται με σανδάλια αρχαιοελληνικού ύφους.
  2. Fresh: Θα το πετύχεις επιλέγοντας shirt dress και αξεσουάρ (μάθε τις τάσεις της άνοιξης πρώτα!) στην ίδια απόχρωση.
  3. Layering: Φόρεσέ το πάνω από το jean σου.
  4. Minimal chic: Επίλεξε τον συνδυασμό black&white.
  5. Fashion statement: Δέσε ακόμα ένα πουκάμισο στη μέση σου.
  6. Glamorous: Θα το βάλεις με ψηλοτάκουνα.

Extra stylish tip: Για να βγάλεις τη θηλυκότητα σε αυτό το ανδρόγυνο κομμάτι, δέσε μια ζώνη (σφιχτά) γύρω από τη μέση σου!