Trendy combo: Φόρεμα & παντελόνι μαζί

Ένας προχωρημένος συνδυασμός και πώς θα τον πετύχεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Trendy combo: Φόρεμα & παντελόνι μαζί

Μία από τις πιο βολικές τάσεις της άνοιξης αν και πολλές από εμάς τη θεωρούμε λίγο... άκομψη. Το φόρεμα πάνω από το παντελόνι είναι μια εμφάνιση που σίγουρα θα συζητηθεί αλλά θα αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις. Γνωστό και ως DOT (Dress-Over-Trousers), το trend αυτό πηγαίνει το layering σε άλλη διάσταση και είναι μια καλή ιδέα για να φοράς τα φορέματά σου με διαφορετικό τρόπο, δημιουργώντας πρωτότυπα outfits.

μεταλλικό φόρεμα με τζιν

Φυσικά τώρα την άνοιξη θα επενδύσεις σε ελαφριά υφάσματα και jean παντελόνια (δες εδώ τα 10 καλύτερα της Bershka), ενώ για τις βραδινές σου εξόδους προτίμησε μεταλλικές υφές (άλλωστε η disco τάση είναι must στις S/S2021 κολεξιόν) και chino παντελόνια ή κολάν.

WHY IT WORKS

Πριν βιαστείς να απορήσεις με τον εν λόγω συνδυασμό, θα σου επισημάνω πως είναι βολικός, ενώ συνδυάζει τη θηλυκή φιλαρέσκεια με την αντρική πρακτικότητα. Καλύπτει τις όποιες ατέλειες μπορεί να έχεις, παραμένοντας ως look δροσερό και κομψό. Θα το ευχαριστηθείς όλη μέρα, αφού θα σε πάει από το γραφείο... μέχρι το μπαρ το βράδυ.

φόρεμα με παντελόνι τάση

BREAK IT UP

Μπορείς εύκολα να παίξεις με το κοντράστ στα χρώματα και στα μοτίβα. Έτσι εάν το φόρεμα είναι εντυπωσιακό και φωτεινό (floral ή εμπριμέ για παράδειγμα) το παντελόνι πρέπει να είναι σκούρο ή κλασικό – ένα μαύρο ή jean θα κάνει τη δουλειά.

PICK YOUR DRESS

διάφανο lingerie με τζιν

Διάλεξε το φόρεμά σου με προσοχή: Το μήκος του πρέπει να είναι μερικά εκατοστά κάτω από το γόνατο (ή και μέχρι εκεί) και σίγουρα σε loose γραμμή έτσι ώστε να μη μαρκάρει το παντελόνι από μέσα. Μια καλή ιδέα είναι ένα ασύμμετρο κομμάτι ή σε Α γραμμή, με κάποια διαφάνεια (μπορείς να επιλέξεις ένα τύπου lingerie και να το φορέσεις πάνω από το μπλουζάκι και το τζιν σου) ή bold μανίκια, αποφεύγοντας τα bodycons φορέματα ή τα stretch κομμάτια, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι κιτς. H πιο safe επιλογή πάντως είναι το πολυαγαπημένο και... πολυμορφικό shirt dress, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

σατέν φόρεμα με παντελόνι

TIE YOUR BELT

Εάν το φόρεμά σου είναι πολύ φαρδύ και θέλεις να αναδείξεις λίγο περισσότερο τη θηλυκότητά σου, τότε δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ένα εφέ λεπτής μέσης. Θα το πετύχεις με μια ζώνη, που θα σε κάνει να δείχνεις ψηλόλιγνη, ενώ μπορείς έτσι να σετάρεις και τα υπόλοιπα αξεσουάρ (δες εδώ τα καλύτερα της άνοιξης) σου σε παρόμοιους τόνους.

shirt-dress με παντελόνι

PERFECT SHOES

Η επιλογή εδώ εξαρτάται από το ύφος που θέλεις να δώσεις στο look. Για μια πιο casual εμφάνιση το πρωί θα φορέσεις ένα ζευγάρι trainers ή flat, ενώ για το βράδυ ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα θα αναδείξουν την κομψότητά σου.

φόρεμα με τζιν παντελόνι

BONUS TIP

Eάν δεν είσαι πολύ ψηλή ένα cigarette παντελόνι ή ένα cropped jean είναι η ιδανική επιλογή. Στην αντίθετη περίπτωση, θα βάλεις ένα πιο φαρδύ παντελόνι που θα καλύπτει σχεδόν τα παπούτσια σου.