Midriff: Το trend στα tops του καλοκαιριού

Αν δεν το γνωρίζεις καλό θα ήταν να το μάθεις τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Midriff: Το trend στα tops του καλοκαιριού

Χωρίς αμφιβολία τα μπλουζάκια είναι τα αγαπημένα κομμάτια της ντουλάπας μας όλο τον χρόνο αλλά το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους - και πολύ σωστά! Από τα cut-out tops και τα T-shirt με μήνυμα, μέχρι τα tie-dye και τα στράπλες, όλα τα αγαπάμε το ίδιο γιατί μαζί τους δημιουργούμε πολλά διαφορετικά σύνολα.

Η νεοφερμένη τάση του καλοκαιριού ακούει στο όνομα midriff και είναι ένα top που μοιάζει με crop, αφού αφήνει ακάλυπτη την κοιλιά, τονίζοντας το εν λόγω σημείο στο σώμα μας. και μπορεί να είναι άκρως αποκαλυπτικό, ωστόσο η ανάγκη του να λειτουργήσει ως statement κομμάτι πάνω μας, μας οδηγεί να το συνδυάσουμε με "ήσυχα" items στο υπόλοιπο look μας, αφού, ως γνωστόν, πάνω από ένα sexy κομμάτια σε μια εμφάνιση είναι... κιτς!

Midriff top street style

Τι είναι το midriff που κάνει θραύση στο street style

Η αρχή έγινε από τον Jacquemus, που το παρουσίασε στη συλλογή του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 μέσα από την εκδοχή ενός cropped πουκαμίσου, το οποίο μάλιστα δένει στη μέση με λεπτά κορδόνια. Για την ακρίβεια, ο διάσημος Οίκος παρουσίασε ένα midriff-flossing, όρος που αφορά και σε φούστες ή παντελόνια (και όχι μόνο σε tops) που αφορούν σε κομμάτια που δένουν γύρω από το σώμα με κορδόνια.

Από εκεί και μετά οι δρόμοι της πόλης γέμισαν από celebrities που τα τίμησαν, με διαφορετικό τρόπο η καθεμία, γιατί τα εν λόγω μπλουζάκια έχουν πολλές εκδοχές. Από τα κοντά και απλά tops, μέχρι τα πουκάμισα και τα τύπου bralette με κορδόνια ή λάστιχο κάτω από το στήθος, όλα έχουν τη δική τους θέση στην γκαρνταρόμπα μας.

Styling tips για να είσαι to-the-point

  • Μην το φορέσεις εάν δεν έχεις καλογυμνασμένους κοιλιακούς.
  • Ένα sexy κομμάτι είναι αρκετό, οπότε δείξε μόνο την περιοχή της κοιλιάς. Αυτό σημαίνει να μην το συνδυάσεις με μίνι ή σορτσάκι.
  • Εάν έχεις λίγη κοιλίτσα παραπάνω, επίλεξε ένα ψηλόμεσο παντελόνι ή φούστα, ακόμα και το cycling σορτς σου για να συνδυάσεις το midriff σου.
  • Εάν είσαι... περήφανη στο στήθος, προτίμησε ένα που κλείνει στον λαιμό, για να μην τα... βγάλεις όλα στη φόρα!

Πάρε ιδέες από το street style

midriff top μαύρο

midriff top με κορδόνια

midriff λευκό

midriff με λάστιχο