We love... καφτάνια! Η πολυαγαπημένη τάση του καλοκαιριού και πώς θα τη φορέσεις

Για chic all-day εμφανίσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
We love... καφτάνια! Η πολυαγαπημένη τάση του καλοκαιριού και πώς θα τη φορέσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καφτάνι (ή τουνίκ) είναι πολυαγαπημένο ρούχο των καλοκαιρινών μας διακοπών, αφού αποτελεί μια chic επιλογή πάνω από το μαγιό (δες εδώ τις τάσεις του καλοκαιριού) ή -κλασικά- με το denim σορτς (δες εδώ τα 6 must-have από το Zara) μας και σανδάλια για τις απογευματινές μας βόλτες στο νησί. Ωστόσο, πλέον είναι και ένα βασικό ρούχο για την πόλη, το γραφείο, το μπαράκι, αφού φοριέται και το βράδυ!

Η ιστορία του έχει τις ρίζες της στη χώρα μας, στην Ανατολή και την Αφρική. Στην αρχή ήταν στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη καθιερωμένο αντρικό ένδυμα, γνωστό ως τουνίκ, τήβεννος ή χιτώνας, ενώ η λέξη έχει τουρκική-περσική προέλευση.

καφτάνι Boho

Στην Ελλάδα εμφανίστηκε στον χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1960 και έκανε θραύση με την ονομασία "κελεμπία", που το προτιμούσαν κυρίως... ευτραφείς γυναίκες (και άντρες) για να καλύψουν τα παραπανίσια κιλά τους. Τα χρόνια όμως πέρασαν και από τους... παχουλούς και τις παχουλές, το καφτάνι από το 1980 και μετά έγινε βασική τάση στα καλοκαιρινά looks ως ένα «έθνικ» πιο πολύ κομμάτι, ανάλαφρο, για την παραλία και τις ζεστές μέρες, αποδεικνύοντας ότι δεν σχεδιάστηκε μόνο για να κρύψει τα παραπανίσια κιλά.

Κεντήματα, φούντες και λιτές γραμμές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει ένα καφτάνι και το βοηθά να προσαρμόζεται και να ταιριάζει σχεδόν σε κάθε σωματότυπο και περίσταση!

καφτάνι street style

Πώς να φορέσεις ένα καφτάνι

  • Το πρωί με σανδάλια ή loafers για πιο statement εμφανίσεις.
  • Στη θάλασσα με το μπικίνι σου ή με ένα ολόσωμο και με σαγιονάρες ή πλατφόρμες.
  • Το καφτάνι με τη μορφή μπλούζας ή maxi φορέματος θα το συνδυάσεις με τουρπάνι στο κεφάλι αλλά και με τζιν σορτς όταν είναι κοντό.
  • Με μια ζώνη στη μέση, με ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια, ένα mix & match στα κολιέ ή στα βραχιόλια, θα έχεις ένα εντυπωσιακό look για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις σου.
  • Με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα ή ακόμα και με τα mules σου και μια μεγάλη τσάντα θα κάνεις σίγουρα δήλωση μόδας!

καφτάνι λευκό

Extra tip: Αν διαθέτει άνοιγμα στο ντεκολτέ, φόρεσε από μέσα ένα bralette ή να κάνε το τρικ με τα πολλά κοσμήματα στον λαιμό, δημιουργώντας ένα layering που θα καλύψει την περιοχή και θα τραβήξει όλο το ενδιαφέρον.