Ζώνες-αλυσίδες: Πώς θα τις κάνεις... κόσμημα στα looks σου

Το ξεχασμένο αξεσουάρ επανακάμπτει στις S/S εμφανίσεις μας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ζώνες-αλυσίδες: Πώς θα τις κάνεις... κόσμημα στα looks σου

Η Chanel κάθε χρόνο στις πασαρέλες αλλά και στις κολεξιόν της τις αποθεώνει! Ήταν άλλωστε (μαζί με τις καμέλιες) το αγαπημένο αξεσουάρ της αξέχαστης Mademoiselle Coco. Οι ζώνες-αλυσίδα μπορούν εύκολα να μεταμορφώσουν τελείως ένα look, αφού είναι στυλάτες και αποπνέουν κομψότητα και class.

Τη δεκαετία του ’80 οι ζώνες-αλυσίδα θεωρούνταν φετίχ και σαν πραγματικά κοσμήματα ακολουθούσαν τη γυναικεία σιλουέτα, απογειώνοντας κάθε outfit, από το πιο minimal μέχρι το πιο πλουραλιστικό! Ριγμένες πάνω από φορέματα ή περασμένες μέσα από τις θηλιές του τζιν, λειτουργούσαν περισσότερο ως διακοσμητικές παρά ως ζώνες με την αυστηρή έννοια του όρου.

denim και ζώνη

Στα 90s έκαναν μια στροφή προς το punk, αποκτώντας έναν πιο αιχμηρό χαρακτήρα και δημιουργώντας looks με ένταση και πάθος. Φέτος, οι αλυσίδες επιστρέφουν με το ίδιο... νεύρο, λειτουργούν και πάλι σαν κόσμημα (κυρίως σε χρυσαφί χρώμα) και συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα - όσα θέλουμε να αναδείξουμε! Και φυσικά μπορείς μαζί τους να δημιουργήσεις ένα ρετρό look που δεν θα σε προδώσει ποτέ (δες και τα υπόλοιπα fashion items που θα σε βοηθήσουν).

Γιατί να τις φορέσω

  • Παρά το γεγονός ότι θεωρείται basic αξεσουάρ, προσδίδει στην εμφάνιση έναν αέρα πολυτέλειας και την κάνει πιο ενδιαφέρουσα. Μπορείς να τη συνδυάσεις σχεδόν με όλα σου τα σύνολα, χωρίς ενδοιασμό, από παντελόνια, φούστες και φορέματα, μέχρι πανωφόρια και πουκάμισα.
  • Σπάει εύκολα τις μονοχρωμίες στα outfits, ταιριάζει τέλεια με τζιν (δες εδώ τα βασικά κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου), ενώ θα τη δεις και πάνω από cardigan, σακάκια, jumpsuit και playsuit, ακόμα και από λεπτά μάξι πανωφόρια.

πανωφόρι και ζώνη

  • Χρυσή ή ασημένια, λεπτή ή πιο χοντρή, η ζώνη-αλυσίδα δίνει σχήμα στη σιλουέτα σου με τον πιο κομψό τρόπο. Συνεπώς, μιλάμε για το τέλειο αξεσουάρ σε όλα τα ψηλόμεσα bottoms της ντουλάπας σου, ειδικά εάν θέλεις να τονίσεις τη μέση σου.
  • Αν είσαι μικροκαμωμένη, καλό θα ήταν να επιλέξεις μια πιο διακριτική και στενή και να τη φοράς λίγο πιο χαμηλά, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση μιας σιλουέτας με καμπύλες.

jumpsuit και ζώνη

  • Επίλεξε ένα κομμάτι με διακοσμητικά και charms, πέρλες και στρας και άφησέ τo να κάνει statement πάνω σε ένα μαύρο φόρεμα ή σε ένα επίσης μαύρο blazer.
  • Να θυμάσαι ότι μπορείς να φορέσεις μια ζώνη-αλυσίδα και σαν κολιέ, γυρισμένη αρκετές φορές, γλιτώνοντας έτσι εντέχνως το layering με αλυσίδες.

cardigan και ζώνη